Aviseringar
Rensa alla

C har ingen rätt till sitt namn, och M:s slogan är respektlös


Djeydjey:

Vilka...?

Mill brukar kallas för socialliberalismens grundare och Ohlin var den som på allvar förde den till Sverige.

Djeydjey:

För vilken individ?

Socialliberaler brukar påstå att de genom att reglera vilka varor man får handla med vilka tjänster som får erbjudas till vilka priser etc etc så skyddar man den lilla individen. Den vanliga medborgaren.

Djeydjey:

Lagen om patentskydd eller ägd mark är två exempel på kapitalistiska lagar som socialliberalism vill åtminstone tänja på.

Ja men då menar vi ju samma? De vill inte ha en lika fri ekonomi...och inte samma bestämmande rätt över sig själv och sin egendom som övriga liberaler.

Djeydjey:

Men du sa ju att liberalism gynnade just kapitalism...?

Nej kapitalismen gynnar liberalismen. Kapitalismen är en grundläggande del av liberalismen. Ingen kapitalism ingen liberalsim.

Djeydjey:

Kan du styrka det?

Ja, kolla på deras politik? Givetvis förespråkar även de anke och yttrande frihet. Men de anser inte att jag har rätt att utsätta mig själv för vilka risker som helst, även om de inte påverkar någon anna än mig...de vill reglera möjligheterna till handel, och tror inte på rörelsefrihet...

Djeydjey:

På vilket sätt är de invandringskritiska?

Inte om man jämför med SD kanske:P men de (FP) vill minska flyktinginvandringen till sverige. sen diverse språktester, slöjförbud och fan vet vad. Jämför man det med fri rörlighet så...

Djeydjey:

Dock så hade han precis bestämt sig för att lämna högerpolitiken [blush]

Tja..idioter finns överallt...:P Men det är ju ändå en del av demokratin...att även idioter ska få säga sitt.

Djeydjey:

Jag tror definitivt att C:s namn kan ha haft en inverkan på vissa av dem...

Svårt att spekulera om...men man kan ju säga så här, att om man bara går efter nanet så bryr man sig nog inte så mycket ändå?


   
SvaraCitera