Aviseringar
Rensa alla

Cannabis kunnig person?


Den centrala frågan här är vad man kan lita på för information. Det finns givetvis en massa drogliberala enligt vilka det är helt ofarligt och även en massa neurotiska ungdomsledare, skolsköterskor och annat enligt vilka man knappt kan ta ett bloss innan man vips sitter på plattan med en kanyl i armen fast för livet i knarkens grepp.

När forskare skriver om olika frågor är det extremt petigt med hur man gjort studien. Sedan när man rapporterar resultaten gör man alltid det i sk. referee-granskade tidskrifter vilket betyder att några referees kollat på det = andra forskare gått igenom resultaten och kollat att allt ser OK ut och slutsatserna är rimliga. Forskarraporterna som granskats kallas ”pek” och är väldigt trovärdiga men väldigt fokuserade på detaljer.

Med jämna mellanrum är det forskare som skriver ”reviews” där man sammanfattar oftast hundratals pek på ett område och även reviews granskas av referees så att man ej kan skrida massa propaganda. Dessa bör man alltså läsa om man vill veta sanningen. Se nedanstående länk för en bra review om cannabis effekter på människa.

http://bjp.rcpsych.org/content/178/2/116.full

Notera att cannabis är väldigt nyckfull. Det finns folk som rökt en gång och utvecklar en psykos för resten av livet även om det är ovanligt. Flertalet tar det dock ganska bra. Enligt denna review vrkar det vara så att folk med psykiska problem är känsligare än mera stabila människor.


   
SvaraCitera

Tickstart:

eller dum

Hahaha, detta är ju faktiskt sant. iofs inte måttligt rökande men till och med haschtomtarna jag känner säger att detta händer om man röker för mycket. Dessutom känner jag tre fyra på rak arm som börjat röka varje dag och tillslut blivit sega som satan.


   
SvaraCitera

Dan_the_ironman:

tre fyra på rak arm som börjat röka varje dag och tillslut blivit sega som satan.

haha, elak du e [blush] men det är väl inte som nån skada är skedd, utan mer som en.. konstant dimma? [blush][crazy] lägger de av blir det ju garanterat bättre


   
SvaraCitera

Tickstart:

lägger de av blir det ju garanterat bättre

Med all säkerhet, men det blir lite samma sak som nyktra alkoholister, även om de blir bättre blir det aldrig som det var.

Jag är inte för att folk ska ljuga om vad drogen gör för skada, för det får bara ungdomarna att se all kritik som lögn. Däremot är det ännu farligare (för att intre säga idiotiskt) att ignorera att det är ett gift som påverkar psyket och välmåendet negativt i det långa loppet.


   
SvaraCitera

mwoah:

Att det påverkar hjärnans utveckling ch att hjärnan funkar sämre i ca 1 månad efter tillfället då man rökt.

tror att sanningen är att man blir lite seg i huvudet i max några dagar efter.


   
SvaraCitera

Tickstart:

typ alla som går på universitet röker ju för fan, och de är ju jävlat efterblivna hela bunten, ellerhur [rolleyes]

för så är det....


   
SvaraCitera

qazedctgb:

för så är det....

yep, alla [cool]


   
SvaraCitera

Tog du några puffar på en J och känner din pykiska hälsa hotad?

Det är bland det värsta jag hört... Finns inget att oroa sig för... Du kommer ha kvar thc't i kroppen någon dag, känna dig seg, mer än så nej.


   
SvaraCitera