Notifications
Clear all

Coca-Cola Zero


Finns många olika studier som visar att zero är sämre än vanlig cola.
Exempel: En studie vid Harvard Medical School visar att att de som drack lightläsk ökade risken att drabbas av njurproblem med 50 procent. För dom som drack två eller fler burkar lightläsk per dag såg man att njurfunktionen hade minskat. Forskarna följde mer än 3000 kvinnor under 11 år.

Hjärtinfarkt och strokeEn studie vid University of Miami Miller School of Medicine och Columbia University Medical Center visar att risken för hjärtinfarkt och stroke är 43 procent högre för dom som dricker minst en lightläsk om dagen. Forskarna kunde inte se något liknande samband med vanlig läsk.En annan studie vid vid Miami Miller Scool of Medicine följde drygt 2.500 New York-bor under nio år. De fann att dom som drack lightläsk varje dag löpte 61 procent högre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar inklusive stroke och hjärtinfarkt, jämfört med dom som inte drack lightläsk alls.Metabolt syndromEn studie vid University of Minnesota med cirka 10.000 deltagare visar att en lightläsk per dag är kopplad till 34 procent högre risk för metabolt syndrom. Metabolt syndrom är en grupp av symtom som ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, till exempel bukfetma, högt blodtryck och högt kolesterol.FettleverEnligt en studie vid Ziv Medical Center i Israel kom forskarna fram till att all läsk ökar  risken för att utveckla fettlever. Forskarna såg att aspartam i lightläsk ökade insulinresistensen och därmed utlöste fettlever. Studien utfördes på 90 män och kvinnor i ålder 40-50 år.ÖverviktEn studie vid University of Texas visar att desto fler lightläsk en person drack desto större var risken att bli överviktig. Forskarna kom fram till att två eller fler burkar lightläsk per dag ökade midjemåttet med 500 procent. För varje burk lightläsk en person dagligen dricker ökar risken för övervikt med 41 procent. Anledningen är troligen att konstgjorda sötningsmedel stör kroppens naturliga förmåga att reglera kaloriintaget av söta livsmedel. Istället ökar begäret efter sött och risken att äta för mycket ökar. Det visar forskning från Purdue University. Där gjorde forskarna ett försök på råttor som delades in i två grupper.Den ena gruppen fick yoghurt sötad med sackarin och den andra fick yoghurt sötad med socker. De råttor som fick sötningsmedel åt mer än de som fick yoghurt med socker. Forskarna tror att det beror på att serotoninproduktionen i kroppen blockeras. Serotonin styr hunger- och mättnadskänslan och brist på serotonin gör att kroppen längtar efter raffinerade kolhydrater och fettrik mat som i sin tur ökar serotoninutsöndringen i hjärnan. Förstörd tandemaljUniversity of Michigan rapporterar att lightläsk har ett mycket surt PH-värde, 3,2 att jämföras med vatten på PH 7. Sura livsmedel löser upp emaljen som skyddar tänderna. Studien visar att vuxna som dricker tre eller fler läsk per dag har sämre tandhälsa med fler saknade tänder och fyllningar än de som inte dricker läsk.

 

 

Det här innehåller lightläsken Coca cola zero: Kolsyrat vatten, färgämne (E150d), surhetsreglerande medel (E338, E331), sötningsmedel (aspartam, acesulfam K), aromer (inkl. koffein). Innehåller en fenylalaninkälla.

Du kan googla de olika ämnena som coca cola zero innehåller. Jag gick in på livsmedelsverkets hemsida och sökte på aspartam som ett exempel på hur farligt det är.
Sötningsmedlet aspartam (E 951) eller Nutra-SweetÒ togs
fram 1965 och introducerades på marknaden i början av 1980-talet i både Sverige
och USA (1). Aspartam (N-L-alfa -aspartyl-L-fenylalanin-1-metylester) framställs
syntetiskt
och är huvudsakligen uppbyggt av de två aminosyrorna fenylalanin och
asparaginsyra. Dessa aminosyror ingår som "byggstenar" i många proteiner i vår
normala kost.
Aspartam är främst avsett för människor som bör undvika socker och andra
sötningsmedel som ger energi. Eftersom det är 100-200 gånger sötare än vanligt
socker behöver endast mycket små mängder användas för att man ska uppnå
tillräcklig sötningseffekt.

Livsmedelsverket skriver även att en användning av begränsade mängder aspartam som sötningsmedel kan betraktas som acceptabel från hälsosynpunkt.


   
ReplyQuote

Blivande_japan:
ty
har för mig att det stämmer att kroppen inte kan bryta ner åtminstone vissa livsmedel, men den kan å andra sidan inte bryta ner cellulosa heller och det mår vi bra av. Dock vet man väl oftast inte exakt hur sötningsmedlen påverkar kroppen. Har hört att vissa gör att man får större hungerskänslor och är cancerframkallande. 

Nej det är sant iofs.

Ja det har jag också hört! Att det är cancerframkallande. Visserligen har man väl kommit fram till att ca allt är det.


   
ReplyQuote

Zero är äckligt söt. 🙁 


   
ReplyQuote

dazed: Vanlig röd Coca Cola är godare och innehåller kalorier det är väl skillnaden, rött är alltid rätt det ska man komma ihåg oavsett om det gäller politik, mjölk, cigg, vin eller Coca Cola.

WORD


   
ReplyQuote

dazed:  mjölk

inte i skåne


   
ReplyQuote

craig davids största fan :

inte i skåne

Kan jag ju inte ta hänsyn till, är det orange den är där? Kommer inte ihåg.


   
ReplyQuote

dazed:

Kan jag ju inte ta hänsyn till, är det orange den är där? Kommer inte ihåg.

ja!


   
ReplyQuote

craig davids största fan :

ja!

Nåväl Skånemejerier ska väl ha credd för att de står upp mot det där onda davvelitokonglomeratet som tagit över resten av landet.


   
ReplyQuote

dazed:

Nåväl Skånemejerier ska väl ha credd för att de står upp mot det där onda davvelitokonglomeratet som tagit över resten av landet.

de vill bara vara speciella


   
ReplyQuote

craig davids största fan :

de vill bara vara speciella

Typiskt dansken.


   
ReplyQuote