Aviseringar
Rensa alla

Daniel Adams-Ray


Ämnesstartare

Noren:

För övrigt handlar hela Gubben i lådan om förhållandet mellan Amir och Hassan i Flyga Drake. Öppet eller indirekt spelar ingen roll, där han har tagit inspiration.

Det bekräftade iosib tidigare i tråden, och klassade det som fantasilöst. Är benägen att hålla med till 101%


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

iosib:

men det känns som om han har fått den där raden från flyga drake, vilket känns lite (otroligt) fantasilöst.

visst?


   
SvaraCitera
Noren

SlitMinSjälITrasor:

iosib: men det känns som om han har fått den där raden från flyga drake, vilket känns lite (otroligt) fantasilöst.

Sen när är det fantasilöst att referera till litteratur i låttexter? Det har låtskrivare gjort i alla tider och det brukar snarare anses kulturrikt. Jag tror inte ni hittar många litteratur-referat i idol-vinnarlåten precis.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Noren:

Sen när är det fantasilöst att referera till litteratur i låttexter?

det är det inte nödvändigtvis, men att låna från en sentimental bok som man vet har haft stort genomslag för att av det skapa sentimental smörja och försöka sälja denna på gamla meriter är fegt. han kör på säkra kort, eftersom hans musik till stor del är identisk med linnros, och han är fullt medveten om exakt säkra korten är, eftersom han i stort sett bara använder framgångsrika koncept (och troligtvis inte av något annat skäl än att de är just framgångsrika).

det skriker: jag skapar inte musik, jag skapar produkter för en marknad i hopp om att tjäna pengar.


   
SvaraCitera

gillar att jag lyssnar på "dum av dig" nu[blush]


   
SvaraCitera
Noren

iosib:

han kör på säkra kort, eftersom hans musik till stor del är identisk med linnros

Äntligen lite hållbara argument. Tycker personligen att Daniel Adams-ray är betydligt bättre än Linnros, men det är ju personligt tycke. Kan hålla med om att hans sentimentalitet kan kännas lite köpt, men tycker faktiskt att han har en egen klang, även om det är för att tjäna pengar så är det lite nytt.

Sen att vi redan hört Linnros texter genom Veronica Maggio, som är Linnros ex-fickvän och erkänt att han skrev mycket av hennes låtar gör ju inte hans låtar fräschare.

Hur som helst, mysig musik som funkar på efterfesten. Sen är det väl inte direkt ovanligt att vara en sellout inom mailstream-genren.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Noren:

Hur som helst, mysig musik som funkar på efterfesten. Sen är det väl inte direkt ovanligt att vara en sellout inom mailstream-genren.

nej, men många i den här tråden har ett reellt engagemang i musik och därför ett annat förhållningsätt till den. kraven dessa personer ställer på musik är lite annorlunda än att den ska passa som bakgrundsmusik för sociala situationer då man är berusad. bedömningen sker därefter. det är en mer direkt relation mellan dem (oss) och musiken, vilket gör att den gärna får vara lite mer spännande än det som adams-ray skapar.

jag tycker till exempel om texter som håller hög litterär standard eller musik som provocerar mina trumhinnor, adams-rays musik besitter ingen av de egenskaperna.

sen ogillar jag konstnärer som producerar för en marknad, men det har mer med resultatet än inställningen att göra.


   
SvaraCitera

jag förstår inte vändningen från Snook till detta? [sad]


   
SvaraCitera
Noren

iosib:

nej, men många i den här tråden har ett reellt engagemang i musik och därför ett annat förhållningsätt till den. kraven dessa personer ställer på musik är lite annorlunda än att den ska passa som bakgrundsmusik för sociala situationer då man är berusad.

Att man gillar att knyta an minnen och upplevelser till raido-vänlig musik på party behöver inte betyda att man inte har ett genuint musikintresse, det var dit jag ville komma.

Bläddrade genom din senast spelade musik och såg mycket av min favorit-musik. Vad jag ville framhålla är att tråd-skaparen verkar så arg, det finns positiva aspekter med många olika genrer. Visst finns det musik jag har svårt för till och med under alkoholpåverkan, men Daniel Adams-Ray funkar helt klart.

Och visst svackar svenskan ibland, men jag har precis läst ur Flyga Drake, och jag måste säga att vissa stick ur hans låtar är vackra.

"När allt är miserabelt flyger en ensam drake
Högt över koppartaken, mellanmjölk och handeldvapen
Du är inte en i mängden men jag är en utav dom
Få som inte lämnar dig när färgen flagnar på fasaden"

Helt klart relationen mellan Hassan och Amir ur Hassans synvinkel.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Noren:

Bläddrade genom din senast spelade musik och såg mycket av min favorit-musik.

trevligt! några exempel (ren nyfikenhet)?

Noren:

Vad jag ville framhålla är att tråd-skaparen verkar så arg, det finns positiva aspekter med många olika genrer.

jaha, jo, det är hans internetpersonlighet. han är trevlig i verkligheten, jag tror mest tråden var till för att provocera de fjortisar som hänger på forumet; det är främst hos dem som dyrkan av personer som adams-ray tar underligt stora proportioner.

Noren:

Helt klart relationen mellan Hassan och Amir ur Hassans synvinkel.

jag tycker snarare att han verkar jämföra relationen mellan sig själv och en tjej (eller kille, vet faktiskt inte) med den mellan hassan och amir, vilket betyder att han jämför sitt eget lidande, som en privligierad och känd man, med det hos hassan, som till lika stor del lider av sin position i samhället som av hur amir behandlar honom. det hela är rätt smaklöst.


   
SvaraCitera
Noren

iosib:

några exempel (ren nyfikenhet)?

Kollade bara lite snabbt, men har länge lyssnat på Sigur Ros, och inte ofta man hör talas om Explosions in the Sky. Det är ju en bra bit från efterfest-musik.

Har dessutom hittat lite ny musik jag aldrig hört!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Noren:

Har dessutom hittat lite ny musik jag aldrig hört!

soft! alltid lika trevligt när man hör att man på något sätt har hjälp till med det.


   
SvaraCitera

bitterfittan:

jag förstår inte vändningen från Snook till detta?

den är väl ganska logisk


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

/care x 10/2^4


   
SvaraCitera