Aviseringar
Rensa alla

De nya motiven för sedlarna och de nya mynten.


Tycker Pamela Anderson ska vara på 200:ingen. Då kan hennes boobisar vara 0:orna [bigcheers]


   
SvaraCitera

Så jävla inkvoterade tjejer. Var fan Är Nobel, seriöst?


   
SvaraCitera

Budolicious:

Så jävla inkvoterade tjejer. Var fan Är Nobel, seriöst?

http:​//www.newsmill.se/artikel/2011/04/07/riksbanken-g-r-om-g-r-j-mst-llt


   
SvaraCitera

Horrorshow:

http:​//www.newsmill.se/artikel/2011/04/07/riksbanken-g-r-om-​g-r-j-mst-llt

vafan, är hon dum i hela huvudet?


   
SvaraCitera

Också riktigt förbannad över motiven. Det viktigaste ska alltså inte vara att framhäva historiskt betydelsefulla personer utan att ha en jämn fördelning mellan könen. Inte fan är det något som man ska sticka under stolen med att det finn långt många mer prominenta män än det har varit kvinnor. Något annat jag irriterade mig på var att man riktade in sig på 1900-tals profiler, men glömde nog den allra viktigaste i mitt tycke - Per Albin Hansson, socialdemokratisk politiker, landsfader, och myntaren av folkhemmet. Andra notabla människor går att finna i Bostadssociala utredningen där flera verksamma och banbrytande arkitekter och statsplanerare verkade och ledde till att standardiseringen av svenska hushåll som ledde till förbättrade levnadsstandard för den svenska arbetarklassen. Som Sven wallander och Uno åhrén.


   
SvaraCitera
Arlo
 Arlo

Tror bara folk är så vana vid det vi har och därför skeptiska till de nya mynten, alla andra superhäftiga länder har det ju typ så. Däremot finns det mer betydelsefulla personer för sedlarna.

ChickiBull:

Tycker Pamela Anderson ska vara på 200:ingen. Då kan hennes boobisar vara 0:orna

[smile]


   
SvaraCitera
Arlo
 Arlo

Budolicious:

http:​//www.newsmill.se/artikel/2011/04/07/riksbanken-g-r-om​-​g-r-j-mst-llt

japp.


   
SvaraCitera
Arlo
 Arlo

syftade på Budolicious kommentar till artikeln...
ursäkta spammandet


   
SvaraCitera
Bakric

Tycker lika gärna Jimmie Åkesson om någon kan pryda nån sedel.
Alla andra politiker glider ju bara runt och velar om att de måste ta beslut och att de inte kan svara på individuella frågor medans han ger uttryck av att faktiskt ha viljan att göra något.


   
SvaraCitera

Jan Björklund på tusenlappen!

Image


   
SvaraCitera
SLCD
 SLCD

Chrille P och Clark på alla.[y]


   
SvaraCitera

Jag ser ingen anledning att byta motiv på alla sedlar men de förslag som tagits fram är ju urlöjliga. Det är inte sexism utan ett rent faktum att genom historien så har män påverkat världen i mycket större utsträckning än kvinnor och därför blir det bara löjligt som alltid när man ska försöka ge lika mycket cred till historiska personer från båda könen. Forskare, ingenjörer, politiker, kungligheter och andra människor som haft betydande påverkan på Sverige och världen. Av personerna på de nya sedlarna tycker jag att Dag Hammarskjöld är den enda som passar bra som sedelmotiv.


   
SvaraCitera