Aviseringar
Rensa alla

Den typiska medelinkomsttagaren


Ämnesstartare

medelklassen är typ i 4an. Då åt man typ myror. Usch [blush]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Annars är det välkänt att all medel och underklass är kriminella och snattar på ICA och tjuvåker buss troligtvis. Pengar får de in genom diverse knarkaffärer. Ensamma, frun har lämnat dem för en rik hemma. Sitter hemma med spruten och tittar på How I Met Your Mother Säsong 3.[confused]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

CZeleaC:

Somliga

no idea:

idioter


   
SvaraCitera

Calidris:

Hur är er bild av den typiska låg och medelinkomsttagaren?

Jag kommer från klassisk arbetarbakgrund och har väl alltid varit en låg eller medelinkomsttagare så kan ju ta och beskriva mig själv, lär inte vara den typiske ur gruppen men samtidigt har jag flera vänner i samma läge som är ungefär lika:
Äger min egen bostad, en tvåa som ligger relativt centralt i en av Sveriges större städer. Inga barn men gärna i framtiden när jag blivit lite äldre.

För mig har det hela tiden varit en självklarhet att arbeta och göra rätt för sig själv. Sommarjobbade nästan varje sommar under min uppväxt och under gymnasiet hände det att jag jobbade extra vid andra tillfällen med. Sedan jag började jobba har jag haft ett par olika jobba, har fått ut en 10 000 - 20 000 kr i månaden från dessa jobb.

När det kommer till studier så valde jag att plugga vidare efter gymnasiet, har dock främst valt att läsa på distans för att kunna arbeta heltid samtidigt och på så vis både slippa dra på mig en massa studielån, bygga upp arbetslivserfarenhet samt tjäna pengar och lägga en grund för min framtida förmögenhet.

Vid sidan av jobb och studier har jag även dragit igång ett eget företag, kör det dock i väldigt liten skala än så handlar bara om någon eller några tusenlappar i månaden.

Fritiden spenderas nästan aldrig framför tvn, snarare är det datorn, vänner och träning som tar upp den mesta av tiden.

Cyklar nästan vart jag än ska, undantaget är väl vid dåligt väder eller om det handlar om väldigt långa sträckor, bra för både hälsa, miljö och plånbok.

Favoriträtter har jag många, varierar mycket beroende på vad man är sugen på. Men är ofta svag för olika kycklingrätter. Gillar välkryddad mat, gärna från andra länder som tex indiskt, persiskt och kinesiskt.

I övrigt så håller jag på att bygga upp min förmögenhet och är allmänt anti jantelagen.


   
SvaraCitera
dinga

Calidris:

Ännu värre ju. Låginkomsttagare är verkligen samhällets bottenskrap.

HAHA , kille fattar nog inte riktigt. Studerar man har man inte mkt pengar.


   
SvaraCitera
dinga

Calidris:

Du läste inte wikipedia-artikeln? Eller du kanske inte kan läsa? Är ju visserligen typiskt för medelinkomsttagare.

haha , jag gråter åt denna snubben. Wikipedia - hjärnan jag aldrig fick xDDD


   
SvaraCitera