Aviseringar
Rensa alla

"Det är inte religionens fel!" - är det verkligen inte det?


Ämnesstartare

Bööööörg:

Kan ju vara så att kvinnosynen är problemet, inte klädseln.

2ndpahgc06.jpg

det var ju det jag skrev din skurk


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Rullar ögonen


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

isola: Hon ses som smutstig i flertalet religioner och ska vara "ren" vid äktenskap. Det är sedan inte helt ovanligt att de blir stenade och utstötta efter en våldtäkt. Hon har alltså inte rätt till sin egen sexualitet och ska ses som en ägodel. Detsamma gäller när det kommer till att ta mannens efternamn.

Förstår du inte att slöja/hijab är bidrar till en ännu kassare kvinnosyn? Dels genom att män lär sig att det är kvinnors ansvar att dölja sig för att de inte ska bli antastade eller reducerade till objekt = de ser inte våldtäkt som deras fel utan ngt som kvinnor kan förhindra. De ska få lära sig att kvinnor ska kunna gå runt nakna utan att de har rätt att behandla dem på ett annat sätt.

Vad grundar du detta på? Från luften?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

mm hej :

Vad grundar du detta på? Från luften?

nej. det är så det är.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

isola:

nej. det är så det är.

För att du säger det?


   
SvaraCitera
e96a
 e96a

Ja, jag tycker det är oerhört viktigt att skilja på religion och kultur för det är två olika saker. Religion är tron på något större (oftast en högre makt). Kultur är ett beteende och traditioner som en grupp individer har gemensamt. Oftast inom samma geografiska område. 

Tillexempel är det inte alls alla muslimska kvinnor som använder slöja. Ja, det står i Koranen om något om slöja (vet dock inte vad det står) men slöjan är mer en kulturgrej.

Och om vi tittar på kristendomen; 
De flesta firar säkert jul i sverige. Gör de det för att dom är religiösa? De flesta firar säkert jul för att det är en del av vår kultur. 

Så som slutsats kan man säga att religion och kultur är inte samma sak, därför bör man skilja dom åt. Men sen uppstår vissa kulturella grejer från religionen, men det finns undantag. Tillexempel är inte första maj någon tradition/kulturell grej som har någon religiös bakgrund. 


   
SvaraCitera
NEMI
 NEMI

felet tror jag är att människor väljer att tro på något dom inte ens kan ta på istället för att ta hänsyn till verkligheten. visserligen det enda bra sättet att bli glad på. men vore ju fint om färre gjorde så. då kanske något förändrades på riktigt också.


   
SvaraCitera