Aviseringar
Rensa alla

det är något fult att må dåligt


Ämnesstartare

Prata med rätt personer!


   
SvaraCitera

Lounge fact:

däremot skapade jag denna tråd om personer som tänker om alla som det DU beskrev

Ja, jag missuppfattade totalt trådens syfte, läste bara ditt första inlägg och skrev sedan, utan att läsa de övriga, pga jag höll inte med om att det är fult att prata om sina problem.

Lounge fact:

tror du inte du lätt går in med den attityden i en sådan tråd?

Verkligen inte.

Lounge fact:

man kan skriva "det kan inte är sådan stor grej, egentligen?" på ett bra sätt

Det tycker jag att det är ganska många här som gör. Bl.a time och framtidstron är ju exemplariska med just detta.

Ingen av de som registrerar sig på denna sida har någon som helst skyldighet att dalta med någon. Det är också ett sätt att uttrycka sina känslor, att berätta hur jobbigt man tycker att ett visst beteende är. Hellre att det tar ut sin frustration på internet, än att de gör det irl, eller? Som jag ser det favoriserar du bara ett dåligt beteende över ett annat.

Lounge fact:

"den yngre generationen".. där har vi det igen, vi är SÅ.. nej vi är unika individer.

Du menar alltså att uppmärksamhetshoreri är lika vanligt bland 70åringar som det är bland 15åringar?
Jag tycker att det är en självklarhet att man är ung och dum, när man ÄR ung och dum. Det är fullt normalt, men det betyder inte att man inte är kapabel att lära sig om sin omgivning och behandla andra människor med respekt.

Jag är av åsikten att de som saknar de egenskaper jag tidigare räknade upp, kommer få lättare att ta till sig dem om de blir bemötta med kritik när de beter sig idiotiskt, vare sig den är varsam eller ej.
(Är f.ö ett fan av att lära sig genom att bli kritiserad).


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Förstår inte


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lounge fact:

du är ju galen

Ja, jag kanske behöver hjälp om du respekterar det.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

sötnos:

Prata med rätt personer!

ja, bättre att vara dryg och pma ngn än skriva i forumet

Miceparade:

Verkligen inte.

vad bra!

Miceparade:

Det är också ett sätt att uttrycka sina känslor, att berätta hur jobbiga man tycker att ett visst beteende är jobbigt. Hellre att det tar ut sin frustration på internet, än att de gör det irl, eller? Som jag ser det favoriserar du bara ett dåligt beteende över ett annat.

jag tror hat föder hat, jag tror attityden som det bemöts med förs vidare.. kommer alltid finnas gnällproblemare, inte ska de påverka det bemötande en självmordsbenägen ska få. tycker det är ett ansvar ifrån båda parter, störst ansvar har den som svarar i trådarna, inte de som skapar.

Miceparade:

Du menar alltså att uppmärksamhetshoreri är lika vanligt bland 70åringar som det är bland 15åringar?

klart inte, men kan vi sluta snacka om 15 åringar som en klump?

Diamond:

Ja, jag kanske behöver hjälp om du respekterar det.

jag har aldirg hävdat något annat


   
SvaraCitera

Lounge fact:

inte ska de påverka det bemötande en självmordsbenägen ska få.

Jag tror inte att det är sådär svart och vitt. Jag tror att många får en blandad upplevelse och förr eller senare förstår varför vissa reagerar som de gör. Jag tror att kritik stärker, och jag tror att det är bra att folk får tjafsa av sig.

Jag försvarar inte okonstruktivt-gnällande-på-de-som-gnäller, eller naiv bitterhet över att andra inkräktar på den slags kultur man tyckte var ens egen, eller att låter sin frustration över vardagen gå ut över andra. Men jag tycker att det är minst lika respektlöst som att gnälla över ickeproblem. Dessa båda beteenden har lika mycket del i att de med riktiga problem kanske inte får den hjälp de skulle behövt, men de flesta här är minderåriga och eller omyndiga, vare sig du gillar den generaliseringen eller ej, och har varken ansvaret eller kompetensen att ta hand om någon som är självmordsbenägen. Även de som kommer med välvilliga råd kan förvärra situationen för en sådan person.

Jag misstolkade trådens syfte och trodde att du menade allvar med rubriken, vilken jag som sagt inte höll med om. Jag tycker att man ska kunna prata om sina problem och jag tycker att man förtjänar ett gott bemötande. Men de som uppmärksamhetshorar (vilka var de jag pratade om) förtjänar inte det, och jag tycker inte att deras beteende varken bör tas på allvar, daltas med eller uppmuntras. Oavsett hur gamla de är.

Lounge fact:

men kan vi sluta snacka om 15 åringar som en klump?

Hur ska jag på bästa sätt få igenom min poäng utan att generalisera? På vilket sätt har jag antytt att alla 15åringar beter sig på ett sätt? När har jag antytt att alla bör bemötas på samma sätt?
Jag tycker att du också nedvärderar yngre människor när du tror att de behöver daltas med för att förstå. Och jag tycker att det är besvärligt att samtala när vissa av de grejer man säger tolkas till extremer :s


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

behöver gnälla för att få vril, så kommer ej sluta


   
SvaraCitera