Aviseringar
Rensa alla

"det har inget med Islam att göra, det är extremismen eller kultur"


Ämnesstartare

Niklas: Jag tror faktiskt inte personen är seriös. Känns faktiskt den här gången lite för puckat...

Haha, jag hoppas verkligen det! Jag tänkte att jag skulle ignorera johanna_stark, hon är långt under min nivå, men jag kunde inte hejda mig när hon postade sitt senaste genomkorkade inlägg. Det liksom kliar i fingrarna.

SKORPIONEN: Nik, du och Jess passar ihop

Maybe. Glad


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jessijess: Haha, jag hoppas verkligen det! Jag tänkte att jag skulle ignorera johanna_stark, hon är långt under min nivå, men jag kunde inte hejda mig när hon postade sitt senaste genomkorkade inlägg. Det liksom kliar i fingrarna.

Vet att man brukar säga "troll" om folk man inte håller med som säger dumma saker, men i det här fallet är jag tämligen övertygad om att så är fallet. Det är liksom lite för efterblivet och på ett så grundlöst sätt att jag skulle bli mycket förvånad om personen är seriös.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Niklas: Vet att man brukar säga "troll" om folk man inte håller med som säger dumma saker, men i det här fallet är jag tämligen övertygad om att så är fallet. Det är liksom lite för efterblivet och på ett så grundlöst sätt att jag skulle bli mycket förvånad om personen är seriös.

Men detta är ett mycket dedikerat troll om det nu är ett troll. Hon använder faktiskt väldigt mycket argument och logik som jag ser att extrema muslimer själva använder sig av.


   
SvaraCitera

jessijess: OM JAG TROR ifall Daesh har något att göra med Islam? IS har något allt att göra med Islam. Fråga de som ansluter sig till IS varför de ansluter sig, de flesta kommer att ge dig svar som grundar sig i den religiösa tron. Svar i stil med att vilja bekämpa vantrogna, att dö för Allah osv. KKK och kristendomen har också en viss koppling till varandra, ingen förnekar väl det? Men det som utgör KKK's primära filosofi är inte kristendom utan snarare patriotism och rasism.

Jag vet inte varför man ansluter sig till Daesh, dock tror jag att det är för att ha en sjuk anledning till att gå och mörda människor. Flera från västvärlden har också anslutit sig till Daesh, en dansk man tog med sig sin familj dit och en svensk mamma som åkte dit med sin 3- åriga son. 

jessijess: Att vad är fallet? Att USA avsiktligen försöker döda så många civila som möjligt pga av någon sorts idé om helig kamp? Det där är ett ganska absurt påstående, men om du tror att det är så USA resonerar så är det upp till dig att bidra med bevis för detta. Däremot att Al-Qaida resonerar på det viset är ju ingen hemlighet eftersom de själva säger det.

1.  http://www.dn.se/nyheter/varlden/usas-dronarkrig-har-dodat-over-tusen-oskyldiga/

https://www.google.se/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=usa+d%C3%B6dar+inte+civila

jessijess: Det är inte riktigt så simpelt som att USA har gått in och "skapat terrorgrupper". De har genom historien ibland gått in och stött vissa militära grupperingar, varav vissa ganska extrema, inte för att de sympatiserar med dem nödvändigtvis utan för att stödja deras kamp mot en gemensam fiende, som nästan alltid har varit Sovjet och andra expansiva kommuniststater. Detta är varför USA gav stöd till Mujahideen-krigare i Afghanistan som slogs mot Sovjets invasion, det var ingen som visste då att dessa människor senare skulle bilda Al-Qaida och börja attackera väst. Man kan tycka att det var dumt av USA att stödja en sådan grupp men man måste också försöka förstå varför, det var inte för att USA ville "skapa en massa terrorister".

USA har under flera flera år försörjt de med vapen och liknande, sant pga. att störta Sovjet och liknande men även än idag. Det låter som att USA gör en massa "dumma" saker. Vi har sett så många exempel på när vapen har använts till fel syfte vid flera olika tillfällen, varför fortsätter då USA med detta? Jag tror verkligen inte på att ingen visste att dess vapen skulle komma att användas till annat. Ingen är så dum som tänker att de kommer lägga undan dessa vapen och lägga av, dessa vapen som var så främmande men ändå så mäktiga för de. Det har heller inte alltid nödvändigtvis handlat om gemensamma fiender. Man kommer långt på en överenskommelse. 

jessijess: Antalet civila dödsoffer i Afghanistan är fruktansvärt, givetvis, men det tar inte ifrån det faktum att under den tiden som USA var där så lyckades man framgångsrikt att bekämpa Al-Qaida. Tror du Afghanerna har det bättre utan USA:s inblandning då de blir förtryckta och dödade av talibaner/Al-Qaida istället?

Se källa 1. 

Då jag inte har sådan stor koll på om talibanerna/terroristgrupperna eller USA har dödat flest i Irak, därför kan jag inte uttala mig om det. Dock vill jag gärna se källor!

jessijess: Du kan kolla själv hur dessa människor, exempelvis IS, resonerar. De anser att det är legitimt att döda andra muslimer ifall de inte är "riktiga muslimer" som lever efter "den sanna muslimska läran" och inte underkastar sig IS. IS fördömer muslimer som de ser som "låtsasmuslimer" vilket är varför de även dödar massor av muslimer. De ser inte alla andra muslimer som "sina egna".

Tack. Detta har alltså ingenting med islam att göra då islam handlar om, tvärtemot vad Daesh har fått för sig, att även behandla sin nästa (muslim) som sin egna bror/syster. 

jessijess: Well det där stämmer inte riktigt, kristna har också dödat och förtryckt andra kristna. Kolla t.ex. hur mycket protestanter och katoliker har dödat varandra. Inte helt säker på vad du menar med att jag bryr mig mer om västvärlden, fast du har nog rätt. Jag lever i västvärlden, jag ser allt som är bra med västvärlden och jag vill att västerländsk civilisation ska överleva.

Jag kommer från Sverige och är uppvuxen här, trots detta är inte allt jag ser endast gott. Jag vågar öppna mina ögon när andra inte gör det och det är därför som jag står så starkt för mina åsikter. Har alltså sett både dåliga men också bra sidor och jag håller med, Sverige och västvärlden är jättetryggt och jag är glad över den uppväxten jag fått. Enda skillnaden mellan dig och mig är att jag ser allas lika värde. Tycker det är oerhört orättvist att jag lever med vetskapen om att jag kommer att dö på en av de fredligaste delarna på jorden medans folk blir mördade som flugor i mellanöstern. Bryr mig inte om det är USA, talibaner, Daesh eller något annat. Det västvärlden varit med om är ingenting i jämförelse med andra delar av världen, som västvärlden ofta har legat till grund för. 

jessijess: Som sagt, du får gärna komma med ett exempel. Jag bryr mig inte om vart människor kommer ifrån eller hur de ser ut. Vad jag bryr mig om är deras karaktär, moral, principer etc. Jag anser att alla föds med samma värde.

Detta motsäger det som du nämnde i föregående kommentar, dock väljer jag att tro på den andra kommentaren eftersom det framgår tydligt vad du tycker. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hee1232: Flera från västvärlden har också anslutit sig till Daesh, en dansk man tog med sig sin familj dit och en svensk mamma som åkte dit med sin 3- åriga son.

Ja, MUSLIMER som bor i västvärlden. Det är inga Svenssons som sitter i tv-soffan och ser på melodifestivalen som plötsligt tänker att "det vore skoj att gå med i IS!". Det är muslimer som blir radikaliserade och rekryterade. Hjärntvättade med en jihadist-ideologi och sedan beslutar sig för att åka och kriga för IS.

Hee1232: http://www.dn.se/nyheter/varlden/usas-dronarkrig-har-dodat-over-tusen-oskyldiga/

Man kan kritisera USA:s drönaranfall men syftet med dessa attacker är inte att döda en massa civila mål, syftet är att döda militära mål. USA har lyckats döda flera viktiga IS-ledare med hjälp av drönarattacker. Dock dör dessvärre också civila i dessa attacker pga collateral damage vilket är varför det finns en stor diskussion just nu om man verkligen ska använda drönare på detta vis.

Hee1232: Jag tror verkligen inte på att ingen visste att dess vapen skulle komma att användas till annat. Ingen är så dum som tänker att de kommer lägga undan dessa vapen och lägga av, dessa vapen som var så främmande men ändå så mäktiga för de.

Lätt att vara efterklok kanske? Visst, det kanske var en mycket dum idé att ge stöd åt muhajideen-krigare men syftet var för att hejda Sovjets frammarsch. Det är klart USA inte hade räknat med att dessa krigare sedan skulle bilda Al-Qaida och attackera dem i och med 911-attacken, varför skulle de vilja det?

Hee1232: Det har heller inte alltid nödvändigtvis handlat om gemensamma fiender. Man kommer långt på en överenskommelse.

Vet inte vad för fall du syftar på här. Något exempel?

Hee1232: Då jag inte har sådan stor koll på om talibanerna/terroristgrupperna eller USA har dödat flest i Irak, därför kan jag inte uttala mig om det. Dock vill jag gärna se källor!

Nu pratade jag om Afghanistan, inte Irak. Talibanerna har aldrig haft kontroll över Irak. Men även med Irak så kan man inte direkt hävda att det irakiska folket hade det speciellt mycket bättre före Irak-kriget. Saddam Hussein är utan tvekan än av de värsta diktatorerna i modern tid och hans regim var fruktansvärt brutal. Dock så har jag alltid varit emot Irak-kriget och anser att det var ett mycket dåligt krig, så jag har inget behov av att sitta och försvara Irak-kriget.

Hee1232: Tack. Detta har alltså ingenting med islam att göra då islam handlar om, tvärtemot vad Daesh har fått för sig, att även behandla sin nästa (muslim) som sin egna bror/syster.

Du verkar inte förstå. Att du kan hitta en vers i koranen som förespråkar fred och samexistens betyder inte att IS (islamiska staten) plötsligt inte har något att göra med Islam. Det finns också mycket inom koranen som uppmuntrar till våld, så den versen du refererar till gör inte plötsligt Islam till en fredsreligion. Koranen, liksom Bibeln, innehåller massor med motsägelser. IS har allt att göra med Islam, du kan försöka vända och vrida på verkligheten hur mycket du vill för att komma undan denna fakta, gör som du vill. De som ansluter sig till IS gör det av religiösa skäl. IS rättfärdigar sina mord och sexslaveri mha koranen och hänvisande till profeten Muhammed. Områden där IS styr gäller islamisk lag. Kom inte och försök att påstå att IS inte har något att göra med islam, det är som att säga att Hitler har ingenting att göra med nazism.

Hee1232: Jag kommer från Sverige och är uppvuxen här, trots detta är inte allt jag ser endast gott.

Ingen har påstått att västvärlden är perfekt, men det är den bästa civilisationen i mänsklighetens historia. Det är västvärlden som har uppfunnit demokrati och mänskliga rättigheter.

Hee1232: Enda skillnaden mellan dig och mig är att jag ser allas lika värde.

Vilket jävla bullshit-påstående. Vad har du för anledning att tro att jag inte skulle "se allas värde"? Bara för att jag inte är en hjärntvättad, feg, apologetisk muslimkramande verklighetsfrånvänd oikofob som dig? Jag tänker inte ha på mig skygglappar eller blunda för den verklighet jag känner till, jag vet för mycket. Du får dock gärna fortsätta att leva i okunskap. Vad är det jag har sagt som går emot "allas lika värde"?

Hee1232: Tycker det är oerhört orättvist att jag lever med vetskapen om att jag kommer att dö på en av de fredligaste delarna på jorden medans folk blir mördade som flugor i mellanöstern.

Världen är inte rättvis, det är något alla borde förstå. Men det är ingen slump att du får leva i en fredlig del av världen, detta är ett resultat av dina föräldrars arbete och deras föräldrar och deras föräldrar många generationer bakåt. Den trygghet vi lever i är ett arv från våra förfäder, det är de som byggt upp den västerländska civilisationen, som har utvecklat våra samhällen till vad de är idag. Vi är inte skyldiga andra människor någonting bara för att DERAS förfäder inte har genomgått samma utveckling och deras samhällen inte har transformerats och upplysts som vårat har. Du har ingen anledning att känna skuld. Det är upp till muslimerna att bygga upp sina länder, att reformera sin kultur och religion och  ta steget in i 2000-talet.

Hee1232: Detta motsäger det som du nämnde i föregående kommentar, dock väljer jag att tro på den andra kommentaren eftersom det framgår tydligt vad du tycker.

Haha va? Hur motsäger dessa två påståenden varandra? Att jag medger det FAKTUM att västvärlden är den bästa och mest avancerade civilisationen (i alla fall om man värnar om frihet, trygghet och rättvisa) så betyder inte det att jag hatar alla andra. Jag står fast vid att jag anser att alla föds med samma värde, men vad människor sedan gör med sina liv, vilka val de gör osv, det definierar deras karaktär. Kommer aldrig värna om människovärdet av människor som väljer att mörda och förtrycka andra.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Patriarkatet: Notera att det var en liknelse. Citatet är ifrån en karaktär Jesus skapade för att förmedla ett budskap. Inte Jesus egna åsikter.

Jag ber om ursäkt för att ha tagit citatet ur sitt sammanhang. Jag borde ha läst mer noggrant. Jag vill ändå säga att det är lite underligt att han får karaktären att säga något så våldsamt.

Jag ersätter detta citat med ett annat exempel på något underligt Jesus sagt(det är dock inte lika hemskt) från Matteusevangeliet, kapitel 10 vers 34:

Tro inte att jag har kommit med fred till jorden. Jag har inte kommit med fred utan med svärd.

Här är ett annat från Matteusevangeliet, kapitel 5 vers 17-20:

Tro inte att jag har kommit för att upphäva lagen eller profeterna. Jag har inte kommit för att upphäva utan för att uppfylla. Sannerligen, innan himlen och jorden förgår skall inte en enda bokstav, inte minsta prick i lagen förgå; inte förrän allt har skett. Den som upphäver ett enda av buden, om så det allra minsta, och undervisar människorna så, han skall räknas som den minste i himmelriket.


   
SvaraCitera

jessijess: Ja, MUSLIMER som bor i västvärlden. Det är inga Svenssons som sitter i tv-soffan och ser på melodifestivalen som plötsligt tänker att "det vore skoj att gå med i IS!". Det är muslimer som blir radikaliserade och rekryterade. Hjärntvättade med en jihadist-ideologi och sedan beslutar sig för att åka och kriga för IS.

http://www.expressen.se/gt/michael-29-tog-med-familjen-till-is-i-syrien/

jessijess: Man kan kritisera USA:s drönaranfall men syftet med dessa attacker är inte att döda en massa civila mål, syftet är att döda militära mål. USA har lyckats döda flera viktiga IS-ledare med hjälp av drönarattacker. Dock dör dessvärre också civila i dessa attacker pga collateral damage vilket är varför det finns en stor diskussion just nu om man verkligen ska använda drönare på detta vis.

http://www.nytimes.com/2012/03/12/world/asia/afghanistan-civilians-killed-american-soldier-held.html?_r=0

https://www.theguardian.com/world/2010/sep/09/us-soldiers-afghan-civilians-fingers

https://www.theguardian.com/world/2014/aug/11/amnesty-international-justice-afghan-civilians-killed-us-soldiers

Be my guest, sök bara på google så kommer det upp.

http://www.globalresearch.ca/us-has-killed-more-than-20-million-people-in-37-victim-nations-since-world-war-ii/5492051

http://www.datagraver.com/case/people-killed-by-terrorism-per-year-in-western-europe-1970-2015

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3322308/Number-people-killed-terrorists-worldwide-soars-80-just-year.html

Ingenting i jämförelse med hur många USA har dödat. 

jessijess: Lätt att vara efterklok kanske? Visst, det kanske var en mycket dum idé att ge stöd åt muhajideen-krigare men syftet var för att hejda Sovjets frammarsch. Det är klart USA inte hade räknat med att dessa krigare sedan skulle bilda Al-Qaida och attackera dem i och med 911-attacken, varför skulle de vilja det?

Folk är kapabla till allt möjligt. 

jessijess: Nu pratade jag om Afghanistan, inte Irak. Talibanerna har aldrig haft kontroll över Irak. Men även med Irak så kan man inte direkt hävda att det irakiska folket hade det speciellt mycket bättre före Irak-kriget. Saddam Hussein är utan tvekan än av de värsta diktatorerna i modern tid och hans regim var fruktansvärt brutal. Dock så har jag alltid varit emot Irak-kriget och anser att det var ett mycket dåligt krig, så jag har inget behov av att sitta och försvara Irak-kriget.

Jaså? källa tack.

jessijess: Du verkar inte förstå. Att du kan hitta en vers i koranen som förespråkar fred och samexistens betyder inte att IS (islamiska staten) plötsligt inte har något att göra med Islam. Det finns också mycket inom koranen som uppmuntrar till våld, så den versen du refererar till gör inte plötsligt Islam till en fredsreligion. Koranen, liksom Bibeln, innehåller massor med motsägelser. IS har allt att göra med Islam, du kan försöka vända och vrida på verkligheten hur mycket du vill för att komma undan denna fakta, gör som du vill. De som ansluter sig till IS gör det av religiösa skäl. IS rättfärdigar sina mord och sexslaveri mha koranen och hänvisande till profeten Muhammed. Områden där IS styr gäller islamisk lag. Kom inte och försök att påstå att IS inte har något att göra med islam, det är som att säga att Hitler har ingenting att göra med nazism.

Jag har inte sagt att Islam är en fredsreligion, tycker nästan inte någon religion är det men för att kunna förstå Daesh måste man också förstå koranen. Muslimer lever efter koranen väldigt strikt, det är det absolut viktigaste inom religionen. Ännu mer än bibeln för kristna. Visst, koranen innehåller inte endast gott, precis som bibeln, det håller jag med om. Dock är det konstigt att du ser alla muslimer som Daesh. Daesh är inte muslimer och muslimer är inte Daesh. Bara för att de har valt att gå och smutskasta en religion får inte de rätten att ens kalla sig muslimer. I bibeln står det att om man ertappar ett par av samma kön vara tillsammans har man rätt att mörda de.

-->  http://www.flashback.se/magazine/58/kontroversiella-citat-ur-bibeln (är dock inte alls ett fan av fb, menmen..)

-->  http://avpixlat.info/2015/05/06/koranens-valdsamma-texter-kan-inte-jamforas-med-bibelns/ (Rätt bra jämförelse)

jessijess: Ingen har påstått att västvärlden är perfekt, men det är den bästa civilisationen i mänsklighetens historia. Det är västvärlden som har uppfunnit demokrati och mänskliga rättigheter.

Varför då inte använda alla de resurser som vi har i överflöd för att hjälpa dessa länder? Varför inte försöka ge alla samma förutsättningar? Världen drivs av maktgalna människor än idag.. 

jessijess: Vilket jävla bullshit-påstående. Vad har du för anledning att tro att jag inte skulle "se allas värde"? Bara för att jag inte är en hjärntvättad, feg, apologetisk muslimkramande verklighetsfrånvänd oikofob som dig? Jag tänker inte ha på mig skygglappar eller blunda för den verklighet jag känner till, jag vet för mycket. Du får dock gärna fortsätta att leva i okunskap. Vad är det jag har sagt som går emot "allas lika värde"?

"Jag lever i västvärlden, jag ser allt som är bra med västvärlden och jag vill att västerländsk civilisation ska överleva."

"Det är väldigt stor skillnad om civila dör i collateral damage till följd av krigsföring gentemot om man avsiktligt ger sig ut för att döda så många civila som möjligt vilket Al-Qaida gjorde i deras 911-attack." (Som att säga; "A, men jag är sen till jobbet därför har jag rätt att köra över människor på vägen.")

"Som jag redan har sagt, nej muslimer vore inget problem om de alla vore fredliga." (Skulle vara intressant om du faktiskt har träffat 1,5 miljarder människor)

"Ånej, vad hemskt! Du menar t.ex. muslimska tjejer som fick sina slöjor avdragna?" (Ingen respekt, alls)

"Det enda Trump vill är att stoppa muslimsk invandring. Han vill inte mörda eller utrota någon." (-->  http://www.dn.se/nyheter/varlden/donald-trumps-kontroversiella-uttalanden/.....-- http://edition.cnn.com/2015/11/20/opinions/obeidallah-trump-anti-muslim/ )

jessijess: Världen är inte rättvis, det är något alla borde förstå. Men det är ingen slump att du får leva i en fredlig del av världen, detta är ett resultat av dina föräldrars arbete och deras föräldrar och deras föräldrar många generationer bakåt. Den trygghet vi lever i är ett arv från våra förfäder, det är de som byggt upp den västerländska civilisationen, som har utvecklat våra samhällen till vad de är idag. Vi är inte skyldiga andra människor någonting bara för att DERAS förfäder inte har genomgått samma utveckling och deras samhällen inte har transformerats och upplysts som vårat har. Du har ingen anledning att känna skuld. Det är upp till muslimerna att bygga upp sina länder, att reformera sin kultur och religion och  ta steget in i 2000-talet.

Ännu mer förtryck.. Du vet att svenska själva varit invandrare under en lång tid va?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jessijess: Det där var en dålig jämförelse. Korsriddarna hade ingen religiös övertygelse om att dö i krig mot vantrogna skulle belönas av Gud.

Finns det inte en hel del soldater som har helgonförklarats?

Jag kanske har fel om detta, men en del korsriddare hade ändå en religiös övertygelse att föra religiöst krig mot otrogna.

jessijess: Det fanns inget heller i deras tro som gick ut på att alla icke-kristna var legitima mål

Vissa kristna har historiskt sett dödat folk som inte setts som kristna med motiveringen att de är icke-kristna.

jessijess: Och även om korsriddarna trodde detta, så var detta 1000 år sen. TUSEN år sen.

Okej, men att det var länge sedan innebär ju inte att det är en omöjlighet för kristna att bete sig våldsamt mot otrogna med motiveringen att de är otrogna även idag. Jag tror att vi redan har pratat om det här.

jessijess: Det hade ju inte förändrat någonting. Även om jag pratar om ALL religiös motiverat våld så är det fortfarande muslimerna som leder, med mycket stor marginal.

Jag tror att andelen muslimsk våld blir något lägre med tanke på alla religiösa konflikter i världen.

jessijess: Det är ju ingen teknisk omöjlighet, nej.

Jag försöker inte vara dryg nu, men går inte detta emot vad du tidigare skrev?

Detta citat:

jessijess: Islam i sig, själva läran och ideologin, kommer inte bli fridfull eftersom den utgår från profeten Muhammeds lära och det som står i koranen vilket är fruktansvärt våldsamt.


jessijess: Givetvis våldsamma muslimer, men problemet är lite mer komplext än vad du försöker få det till. Även om de flesta muslimer inte aktivt går ut och begår våldsamma handlingar mot icke-troende så är det en betydligt större grupp som sympatiserar med den sortens handlingar. De är också en del av problemet, det är denna sympati och normalisering av religiöst våld som möjliggör det över huvud taget.

Jag håller med om att det är dåligt att en stor andel muslimer sympatiserar med religiöst våld.

Jag skulle dock säga att religiöst motiverat våld har till viss del grund i materiella förhållanden.


   
SvaraCitera