Aviseringar
Rensa alla

Direktdemokrati är den enda sanna demokratin


KingGurka:

på vilket sätt skulle vi vara mer insatta där än i diverse frågor, och bedöma på mer saklig grund?

tor inte folk överlag egentligen inte är jätteinsatta. tror dock det är större chans att de engagerar sig 1 gång vart 4:e år istället för flera gånger om året


   
SvaraCitera

Djeydjey:

Direktdemokrati

Gammal och död tråd, men jag skulle vilja säga att du öppnade upp mina ögon på direktdemokrati. Innan såg jag det som var bra att ha men inte så viktigt, men nu skulle jag vilja säga att det har blivit en hjärtefråga, tack vare dina välskrivna och mycket övertygande argument.

DIREKTDEMOKRATI FTW! [bigsmile]


   
SvaraCitera

Med hjälp av den tekniska utvecklingen så känns det som att direktdemokrati är mer möjligt i praktiken än vad det varit förut. Att skifta över helt över en natt vore nog ingen bra idé dock. Att sakta fasa in folket och stora röstningar är något som jag hoppas på.

Finns det några som jobbar seriöst med att tänka ut, utveckla och testa system för direktdemokrati eller är det något som ignoreras helt? För det finns garanterat utbildat folk som kan hitta bra lösningar om de jobbade med det.

Det kan också bli problem när det är frågor om man ska förändra eller inte eftersom en större del av de som vill förändra förmodligen kommer rösta än de som bara vill ha saker som det varit.

Partier skulle fortfarande behövas för att förklara och debattera om olika frågor.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Direktdemokrati, och all sorts demokrati är bara massans förtryck av individen.


   
SvaraCitera
Fremmy

Skulle bli kaos. Tror inte alla i Sverige vet vad de skulle rösta på. Jag vill inte att någon ignorant Sture P brat ska bestämma över mitt liv på det sättet.


   
SvaraCitera