Aviseringar
Rensa alla

Duscha etc efter ny tatuering?


Ämnesstartare

Tjo, jag kom precis hem efter att ha gjort 2 tatueringar, ett kors på ryggen och min systers namn och en pil på skinkan. Nu undrar jag, kan jag ta bort plasten och duscha direkt? Eller måste jag vänta med att avlägsna plasten och duscha? Tack på förhand


   
Citera

   
SvaraCitera

Men varför frågade du dem inte??? Eller tatuerade du dig hos någon tattare i ett garage typ?


   
SvaraCitera

"Skötselråd för Tatuering

När din tatuering är klar ska tatueraren lägga på plastfilm eller bandage..

Behåll den bandagerad i minst 6 timmar, och inte mer än 12 timmar. Att badda bandaget hjälper det att lossna bättre. Bandagera inte igen- bakterier älskar varma, mörka platser, och din tatuering vill andas. Direkt efter du tagit bort bandaget, tvätta lite lätt med vatten och mild tvål. Skölj och torka torrt, försiktigt. Stryk sen på ett tunt lager Helosan/Jukon salva (finns på apoteket, receptfritt) på hela tatueringen. Helosan är antiseptisk och gör tatueringen mjuk och smidig. Olika tatuerare kan rekomendera olika salvor. Fråga alltid!

Stryk på ett tunt, nytt lager varje 3-5 timmar. Fortsätt behandlingen till tatueringen läkt, gärna längre. Din tatuering är mest sårbar dom första veckorna och det gör inget att vara försiktig.
Använd inte vaselin, det har inga helande effekter.
Det kommer bara att orsaka en mindre blank tatuering. Bli inte orolig för att din artist/tatuerare använde Vaselin, Han/hon gjorde det för att hålla skinnet mjukt och fuktigt under tiden man tatuerar.

Ingen solning på tatueringen i minst två veckor.
Fem minuters direkt solning på någon design är för mycket. Håll den nya tatueringen täckt. En läkande tatuering kan reagera häftigt på att utsättas för sol.
Ska man utsätta sig för mycket starkt solljus ska man använda ett solskydd med hög solskyddsfaktor på sin tatuering, vilket minskar risken för att din tatuering förlorar färg.

Undvik att blöta tatueringen i minst två veckor.
Inget simmande, inget bad. Ta endast korta duschar.

Peta aldrig direkt på tatueringen.
Att peta kan orsaka skador. Det är lätt hänt att man vill klia på tatueringen under läkningstiden, eftersom det kan klia något fruktansvärt. Färg kan lossna om man rör tatueringen, vilket blir mycket fult när den har läkt. Läkningstiden kommer också att bli längre. Kom ihåg att dem flesta tatuerings studios lämnar inte garantier efter att du lämnar studion. Professionella tatueringar är gjorda under dom bästa förutsättningarna.

Kom ihåg, de är du som är ansvarig för din tatuering. Behandla den väl och de ger en snygg tatuering för livet.

Artikeln skriven av: Hera och LisetteS "


   
SvaraCitera

teddeftw:

skinkan

😀


   
SvaraCitera