Aviseringar
Rensa alla

DVD-recension: The Spy Next Door


Ämnesstartare

Jackie Chan spelar Bob Ho, en till synes helt ordinär man. Han har ett stadigt jobb som importör av pennor. Han är trevlig och hjälpsam. Han har ett stadigt förhållande med Gillian, kvinnan i grannhuset som bor ensam med sina barn från sitt förra äktenskap. Men av hennes barn anses han vara världens störste tönt.
Vad de inte vet är att han egentligen är hemlig agent.

Den något åldrande Jackie fortsätter att göra det han gör bäst. Välkoreograferade slagsmålsscener där han använder hela sin omgivning som vapen. Så också i denna film. Se till exempel hur många olika sätt ett kylskåp kan användas till din fördel i ett slagsmål. Det är dessa scener och förstås de obligatoriska felklippen i slutet som räddar filmen från att vara ett riktigt bottennapp. Barnskådespeleriet är riktigt krasst och inget vidare från de vuxna heller. Jackie Chan har väl aldrig gjort sig känd som en duktig karaktärsskådis men han har i alla fall sina kampsportskunskaper att falla tillbaka på. De överstereotypa, ryska (givetvis) skurkarna är roliga till en början. Men efter ett tag faller även de på dåligt skådespeleri och en ond plan som är så trist att man glömmer bort vad den var efter några minuter.
Jag ger ändå filmen 2/5 för att det alltid är kul att se Jackie puckla på folk med stekpannor, stegar och BMX-cyklar, även om jag misstänker att han slutligen gjort det otänkbara och använt stuntman ett par gånger. Och insikten att jag skulle ha tyckt riktigt bra om filmen om jag varit 13 år eller yngre. Detta är en actionkomedi för en yngre åldersgrupp än min. En bra ”familjefilm”, som det kallas, ska ju ha nåt för alla åldrar, men det lyckas inte denna med. The Spy Next Door är en actionfilm för barn och endast barn.


   
Citera
Ämnesetiketter

Filmfarbrorn:

Han är trevlig och hjälpsam. Han har ett stadigt förhållande med Gillian, kvinnan i grannhuset som bor ensam

Det blir lite stakigt i texten med så många korta meningar. Kanske;
Han är trevlig och hjälpsam och har ett stadigt förhållande med Gillian, grannkvinnan som bort ensam med sina barn från ett tidigare äktenskap. De anser att Bob är världens största tönt. Vad de inte vet är att han egentligen är en hemlig agent.

Filmfarbrorn:

Så också i denna film

Den här meningen kan nog plockas bort eftersom vi redan fått veta att han "fortsätter göra det han gör bäst" i meningen innan.

Filmfarbrorn:

Se till exempel hur många olika sätt ett kylskåp kan användas till din fördel i ett slagsmål.

Kanske; Till exempel visar han på hur många olika sätt ett kylskåp kan användas fördelaktigt i ett slagsmål. ?

Filmfarbrorn:

riktigt bottennapp

Filmfarbrorn:

riktigt krasst

Byt ut "riktigt" i en av meningarna.

Filmfarbrorn:

krasst

kasst

Filmfarbrorn:

Och insikten att jag skulle ha tyckt

Jag inser också att jag skulle ha tyckt

Filmfarbrorn:

Detta är en actionkomedi för en yngre åldersgrupp än min.

Den här meningen skulle jag plocka bort.

Toppenbra, snyggt och snabbt jobbat! 🙂 Bra avslutning också!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Alexandra Algerydh:

Toppenbra, snyggt och snabbt jobbat! 🙂 Bra avslutning också!

Jag får fixa lite åt Max då eftersom han åkte iväg och sköt älg denna vecka [smile]

/Isak


   
SvaraCitera

UPPE!


   
SvaraCitera

Tråden låst


   
SvaraCitera