Aviseringar
Rensa alla

En himmelsk världsregering


Misael

SWEEET:

Men det är väl ändå adaption som ger upphov till nya arter? Den biologiska definitionen för arter förklaras väl enklast i och med att två arter får en infertil avkomma.

Näe, det har jag inte sett några godtagbara bevis på. Möjligtvis en variant av själva arten, men inte en helt ny art. Det kan jag inte hålla med om. Gud skapade alla arter färdiga. Vad du ser som utveckling eller evolution ser jag som varianter av arter, adaptering till klimat och miljö. Ingen evolution.

SWEEET:

vilket gör oss till en art.

Fortfarande dock människa. Även ifall man är svart, vit, röd, gul eller grön. Fortfarande är man arten människa. Precis samma sak med djur- och växtriket. Mångfald av arter som anpassar sig, men ingen utveckling av nya arter.

SWEEET:

Vad är din personliga definition av art egentligen?

Människan är en art. Det finns olika former, storlekar, hudfärger osv men vi är fortfarande en och samma art. Samma sak med apor, möss, flugor och hundar. Det finns olika former, färger och storlekar men dom är fortfarande apor, möss, flugor och hundar.

SWEEET:

Jag skulle också vilja tro.

Gud lovar att närma sig dig om du uppriktigt närmar dig honom, i en önskan att med ett öppet hjärta lära känna honom. (Jakob 4:8) Vad är första steget att lära känna en abstrakt tänkande individ som man är intresserad av? Man tar reda på namnet, för att göra bekantskapen ett steg intimare, eller hur? Gud heter Jehova. Han är kärleken personifierad (1 Joh. 4:8) och väldigt barmhärtig och tålmodig.


   
SvaraCitera
Jucka

Tyvärr, jag älskar min frihet för mycket för att ge bort den till några randoms som jag inte vet ett piss om.


   
SvaraCitera
Misael

Jucka:

Tyvärr, jag älskar min frihet för mycket för att ge bort den till några randoms som jag inte vet ett piss om.

Jag skulle heller inte ge bort min frihet, eller lita till 110% på någon jag inte vet ett dyft om. Finns ju ingen anledning.


   
SvaraCitera

SWEEET:

Men vad gör er tro mer "rätt" än Mormoners eller metodisters eller andra små samfund?

Det är den enda religionen som helt och fullt har uppfyllt Bibelns profetior. Den enda religionen som älskar Jehova vår Skapare och den enda religionen som vittnar om det till alla på hela jorden! Gud vill varna innan Hans stora dag kommer.
(Matteus 24:14) 14 Och dessa goda nyheter om kungariket skall bli predikade på hela den bebodda jorden till ett vittnesbörd för alla nationerna; och sedan skall slutet komma.


   
SvaraCitera

Misael:

Näe, det har jag inte sett några godtagbara bevis på.

Jag kan lista flera dokumentationer där nya arter har uppstått, där två arter inte kan få en fertil avkomma.

Misael:

Möjligtvis en variant av själva arten, men inte en helt ny art.

Men, "en variant" är precis samma som ett gemensamt ursprung. Vi alla producerar en kopia som har variation, vilket gör oss alla till varianter. Vi är varianter av apor och vi har varit varianter av ryggradslösa djur för länge sedan. (männikoapor tillsammans med gorillor, schimpanser osv)

Misael:

Gud skapade alla arter färdiga.

Om alla arter är färdiga, varför fortsätter de då att utvecklas (evolvera)?

Misael:

Vad du ser som utveckling eller evolution ser jag som varianter av arter, adaptering till klimat och miljö. Ingen evolution.

Det är ju precis vad evolution är. Anpassning. Hur definierar du evolution?

Misael:

Fortfarande dock människa. Även ifall man är svart, vit, röd, gul eller grön. Fortfarande är man arten människa.

Såklart vi är människor, jag har inte påstått något annat. Vi tillhör en familj (Hominidaes) där även neanderthalaren och flera andra arter ingick. Vi kommer alltid förbli i denna kladistiken, så jag förstår inte riktigt din poäng här.

Misael:

Mångfald av arter som anpassar sig, men ingen utveckling av nya arter.

Anpassning är ju utveckling. Om de är två varianter av en art kan de fortfarande få en fertil avkomma, vilket de inte kan, och i sin tur eliminerar det hela grundarten (som Gud skapade) från början eftersom genetiken blir såpass varierad.

Misael:

Samma sak med apor, möss, flugor och hundar. Det finns olika former, färger och storlekar men dom är fortfarande apor, möss, flugor och hundar.

Det är väl självklart att en husmus fortfarande är en mus. Hund är en framavlad underart av varg. Och de finns massvis med olika arter av möss och apor. (människan är t.ex en apa) Du blandar ihop kladistik (eller en "familj") med art. Artdefinitionen är mycket mer utförlig, och vi har observerat artbildning vilket enbart stärker teorin för det är precis det vi ska se.

Du tror mer att arter definieras av hur de ser ut, alltså det morfologiska yttre, vilket inte fungerar. Man måste kolla djupare än så (bokstavligen talat).

Om en mus utvecklades till något som inte är en mus vore det perfekta bevis emot evolutionsteorin, så jag vet inte riktigt hur du inte håller med om evolution. Noahs Ark är ju beroende av evolutionsteorin för att kunna förklara mångfalden av arter vi ser i naturen nu, eller hur? Evolution är anpassning, det är ju det som är själva grejen. ^^

Misael:

Man tar reda på namnet, för att göra bekantskapen ett steg intimare, eller hur?

Ja, det vet jag. Får väl vänta att se, tills dess njuter jag av den underbara värld vi lever i.

irenemaria:

Den enda religionen som älskar Jehova vår Skapare och den enda religionen som vittnar om det till alla på hela jorden! Gud vill varna innan Hans stora dag kommer.

Ursäkta, men det gör väl alla kristna religioner?


   
SvaraCitera
Misael

SWEEET:

Om alla arter är färdiga, varför fortsätter de då att utvecklas (evolvera)?

Det är ju där som många med mig just påpekar att det inte evolverar utan snarare sker en anpassning till klimatet. Ta t ex räven som har röd päls på sommaren men lite gråare på vintern. Eller Darwins finkar vars näbb förändras i olika förhållanden. Jag är inte övertygad om att det sker någon evolvering.

SWEEET:

Hur definierar du evolution?

Att nya arter kommer ur andra arter. Jag ser dock ingen utveckling. Snarare rasmångfald inom en och samma art.

SWEEET:

Ja, det vet jag. Får väl vänta att se, tills dess njuter jag av den underbara värld vi lever i.

Man har stor nytta av att lära känna Bibelns Gud, något som miljoner människor har upptäckt. Den nyttan får man på en gång, och den är bestående.

Jehova Gud, Bibelns författare, vill att vi skall lära känna honom. Psalmisten skrev: ”För att man må inse att du, vars namn är Jehova, du ensam är den Högste över hela jorden.” Han låter oss också få veta att det är till nytta för oss att lära känna honom. ”Jag, Jehova, är din Gud, den som lär dig att göra det som är till nytta för dig.” (Psalm 83:18; Jesaja 48:17)

En sak är att vi får hjälp att ta itu med vardagens problem, vi får ett säkert hopp för framtiden och framförallt frid i sinnet. Om vi lär känna Jehova väl, får vi dessutom motivation att utveckla en annan inställning till de viktigaste frågor som människor i hela världen ställs inför i dag. Trots mänsklighetens fantastiska tekniska framsteg ställer man sig fortfarande samma grundläggande frågor: Varför finns jag till? Vart är jag på väg? Vad är meningen med livet? Om man inte får ett tillfredsställande svar på de här frågorna, saknar livet verklig mening.

Utan en mening med livet har man inte någon riktig grund att stå på, när man skall sätta upp personliga mål. Många försöker kompensera den här bristen genom att göra karriär eller försöka bli rika. Ändå kan känslan av tomhet gnaga i sinnet. Har du hört någon säga att vetenskapen har svar på livets alla frågor? Den tyska tidskriften Die Woche skriver: ”Hur sann vetenskapen än må vara, så är den andligt bristfällig. Evolutionen verkar simpel, och inte heller kvantfysiken med alla sina oförutsägbara fluktuationer är ens i närheten av att erbjuda tröst och trygghet.” Tack vare vetenskapliga upptäckter har man kunnat göra mycket för att beskriva livet i dess olika former och förklara de naturliga kretslopp och processer som uppehåller livet. Ändå kan inte vetenskapen förklara varför vi finns till eller vart vi är på väg. Om vi enbart förlitar oss på vetenskap, kommer våra frågor om livets mening att förbli obesvarade.

Vem skulle kunna vara mer kompetent att ge sådan vägledning än Skaparen själv? Eftersom det var han som satte människorna på jorden, måste han också veta varför de är här. Bibeln förklarar att Jehova skapade människorna för att de skulle befolka jorden, ta hand om den och förvalta den. I allt människan gjorde skulle hon återspegla hans egenskaper, till exempel rättvisa, vishet och kärlek. När vi väl förstår syftet med att Jehova skapade oss, förstår vi också varför vi finns till. (1 Moseboken 1:26–28)

Bibeln rekommenderar oss att lära känna Jehova väl. Jesus sade i själva verket: ”Detta betyder evigt liv, att de fortsätter att inhämta kunskap om dig, den ende sanne Guden, och om den som du har sänt ut, Jesus Kristus.” Vi uppmuntras också att utveckla gudaktiga egenskaper, i synnerhet kärlek, och att göra det till vårt personliga mål att få leva under Guds rike med Jesus Kristus som kung. Då får vi en mening med vårt liv och ett underbart, säkert hopp för framtiden. De grundläggande frågor vi kan ha oroat oss över kan då få ett svar. (Johannes 17:3; Predikaren 12:13)

[love]


   
SvaraCitera

Misael:

Det är ju där som många med mig just påpekar att det inte evolverar utan snarare sker en anpassning till klimatet.

Rödräv och fjällräv är två olika arter. Anpassning är ju evolution.

Misael:

Jag är inte övertygad om att det sker någon evolvering.

Det finns väldigt mycket överväldigande bevis för det. Evolution - anpassning - utveckling är ju alla synonymer.

Misael:

Snarare rasmångfald inom en och samma art.

Ras är ju ändå inte en vetenskaplig term, de delas in i arter och underarter som är synonymer.

Är inte människan runt 6000 år enligt bibeln?

Misael:

Varför finns jag till? Vart är jag på väg? Vad är meningen med livet? Om man inte får ett tillfredsställande svar på de här frågorna, saknar livet verklig mening.

Verkligen inte. Inget kan ge svaren på det, inte ens Jehova. Vi finns till för att de rätta sammansättningarna av molekyler skapade oss. Ett liv saknar aldrig mening och det är det enda liv vi har. Vad ger Gud för svar på de frågorna?

Misael:

Ändå kan inte vetenskapen förklara varför vi finns till eller vart vi är på väg.

Eftersom de är filosofiska frågor.


   
SvaraCitera

I det läget vill jag hellre ha en härksare istället för alla dessa som kan favorisera den grupp dom tillhört. Vill ha en person som förstår hur det är att vara människa men inte kan favorisera någon grupp framför en annan.


   
SvaraCitera
Misael

SWEEET:

Inget kan ge svaren på det, inte ens Jehova.

Jovars det kan han. Gud har skapat allt, han vet varför människan - hans skapelse - finns till, han vet var människan är på väg och vad som är meningen med livet. Det var ju han som skapade alla förutsättningar! [bigsmile]


   
SvaraCitera

Misael:

Det var ju han som skapade alla förutsättningar! [bigsmile]

Men hans svar kanske inte är tillfredställande? [smile]


   
SvaraCitera
Misael

SWEEET:

Men hans svar kanske inte är tillfredställande?

Det är just pga dom tillfredsställande svaren jag fick från Bibeln, Guds ord som gjorde att jag stannade kvar i den här tron, och ju mer jag studerar bibeln desto mer går man från klarhet till klarhet. Väldigt tillfredsställande och ger en inre frid som jag inte skulle byta ut mot allt smör i Småland!

Jag hade tidigare sökt i både SvK, Baptist- och Pingstkyrkan men inte fått tillräckligt tillfredsställande svar, bara halvluddiga svar som inte riktigt stämde kändes det som. Trevlig gemenskap osv visst men det kan man ju lika gärna få på gymmet eller i fotbollsklubben. [bigsmile]


   
SvaraCitera

Misael:

Trevlig gemenskap osv visst men det kan man ju lika gärna få på gymmet eller i fotbollsklubben.

Det kan jag nog tro.


   
SvaraCitera

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera