Notifications
Clear all

Enkla recept !


Topic starter

makaroner+ost:

du behöver:
makaroner
ost(ganska mycket)

1. sätt på ugn på typ 225 grader.
2. koka makaroner
3. riv ost
4. rör ihop den rivna osten och makaronerna i en skål
5. stoppa in i ugnen tills osten ser ut att ha typ lagom färg[party]


   
ReplyQuote
Topic starter

postis_per:

5. stoppa in i ugnen tills osten ser ut att ha typ lagom färg

Typ, svart då eller ?


   
ReplyQuote
Topic starter

nazgul:

Typ, svart då eller ?

ne typ ljusbrun[smile]


   
ReplyQuote
Topic starter

postis_per:

ne typ ljusbrun

Det är nog en smaksak det där [cute]


   
ReplyQuote

FITTA

1. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa fittan från fett och de grövsta håren.
2. Gör några snitt längs blygläpparna och tryck in de delade vitlöksklyftorna. Lägg fittan på galler i långpanna och pensla med matfettet.
3. Blanda örtkryddorna (någon tesked per sort) med salt och peppar och gnid in hela fittan (pressa till det med baksidan av en sked).
4. Har du stektermometer så stick in den i tjockaste stället
5. Häll en skvätt vatten i långpannan så inte fittsaften bränner fast. Upprepa detta vid behov under stekningen.
6. Stek i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme eller tills termometern visar 70-75 grader. Kolla annars med kniv - fittsaften ska vara svagt rosa.
7. Ta upp och låt vila under folie. Ta vara på stekskyn, den är basen till en underbart god sås!
8. Såsen brukar vara tillräckligt smakrik för att bara spä med lite grädde och redning. Om inte, använd viltfond eller koncentrerad buljong.
9. Någon tesked gelé ELLER 0,5 dl rödvin förhöjer smaken - liksom en tesked snabbkaffepulver (svärmors knep).
10. Att skära upp fittan är inte så svårt. Man börjar med att skära i mitten av det tjockaste stället. Skär långt ner runt om.
11. Sen skär man sneda skivor därifrån åt båda hållen och får ut de vackraste skivorna. Resten gör man i princip likadant med, men där blir det mindre skivor.


   
ReplyQuote

dödgrävarn:

KLASSISK COQ AU VIN

Vad har det där med klassisk coq au vin att göra? Sätt inte klassiskt framför något som verkligen inte är klassiskt. Det där receptet är INTE svårt att laga, du tror du e bra på mat när du länkar ett recept du inte ens lagat själv.
Killen frågade om hjälp så kommer en arrogant bögjävel som du och tror att du kan något? Stick.. Jag är kock och hatar sådana som dig.


   
ReplyQuote

nazeeroth:

Killen frågade om hjälp så kommer en arrogant bögjävel som du och tror att du kan något? Stick.. Jag är kock och hatar sådana som dig.

Du har nummer.... fyra, i gnällkön. Vill du ha mer information, tryck 1.
Du har tryckt, 1. Var god dröj, stjärtgosse.
Du är en jävla tönt. Det är bara kärringar som lagar mat.
Tack för visat intresse.


   
ReplyQuote
Topic starter

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
ReplyQuote