Ge mig era godaste recept.
Här är en av mina.
Fetaost & Oliv-paj
Pajdeg
3,3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning
3 ägg
200 g fetaost
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 dl svarta oliver (kärnfria)
2 st tomater
1 tsk oregano + svartpeppar
jordgubbskräm, vaniljglass och skivad banan
Kyckling a la Time:
Olja eller smör att smörja in ugnsformen med
2-4 kycklingfiléer (en filé per person)
1-2 msk senap
4 dl riven ost
100 g lufttorkad skinka
1 pkt mozzarella
1 pkt körsbärstomater
ev. basilika
Valfri mängd av valfria grönsaker, enligt smak
Sätt ugnen på 225°. Smörj in en ugnsform modell större med smör/olja. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och pensla in senap både i "fickan" samt på filén. Strö riven ost över filéerna, det ska täcka dem ganska generöst. Lägg sedan skinkan ovanpå osten. Runtom filéerna häller du ner dina valfria grönsaker. Jag brukar ha broccoli, morötter, blomkål och sparris. Det blir också sjuhejdans gott med sötpotatis, men låt dem få lite färg i stekpannan först så det helt säkert blir tillagat ordentligt.
Skiva mozzarella och körsbärstomater. Lägg dem var tusan du vill på ugnsformen. Strö över basilika om du valt att använda det (färsk eller torkad, to each his own). In i ugnen i ca 18 minuter. (Tiden kan variera från ugn till ugn. Viktigast är att se till att kycklingen är genomstekt och inte ett dugg rosa i mitten. Då är den klar!)
Detta är en supergod måltid som går att variera på många olika sätt och absolut går att göra vegetarisk med t ex quornfiléer.
Shirazisallad är typ det bästa jag vet. Äter det heeela tiden.
Innehåller:
Rödlök
Gurka
Tomat
Citronsaft
Salt
Peppar
Olivolja
Jätteviktigt att tärna rödlöken, gurkan och tomaten väldigt smått. Blir mycket godare hehe.
Brukar ibland ha i fetaost också men aaah. Sen ska det stå och dra i minst en timme innan man äter så att allt hinner sjunka in.
Egentligen ska man ha i mynta men det gillar inte jag så jag kör utan det.
En jättegod vegansk och billig gryta!
4 portioner
Hacka och fräs en gul lök. Pudra över ca 1 msk curry och plutta i 2 msk tomatpuré och låt allt fräsa nån minut. Slå på 2 dl röda linser, fräs lite till. Slå sedan på 3-4 dl grönsaksbuljongsvatten, en burk kokosmjölk och en halv burk krossade tomater. Koka på svag värme i 10-15 minuter. Skär ananas (en liten burk inlagd) i skivor och skiva även ner 2 bananer. Koka någon minut till, smaka sedan av med salt, peppar och citronsaft. Servera med färsk banan och salta nötter! Kan tänka mig att typ naanbröd skulle vara sjukt gott till detta!
Är godare än vad det låter! Prova detta nu pirater!
kötbullar och makaroner enkelt som fan, släng på nåra kötbular i stekpannan, häl i lite makaroner i vatten på en kastrull då lätt som en smäck sen kan du ta typ remunald sås på de 🙂
En favorit som jag brukar göra är
Färs (använd vad ni vill, brukar använda nöt) blanda ihop med ägg, timjan, salt
gör biffar av de, tryck in mozzarella i mitten. STEK
Ta de rotfrukter du tycker är gott, brukar variera, potatis, sötpotatis, morötter, palsternacka, vad man nu vill ha, skala skiva och häll över grovt flingsalt över och in i ugnen till de ser najs ut
brukar göra tzatziki till av gurka, turkisk yoghurt och vitlök
så brukar jag ha spenatblad, romansallad eller något annat gott till
plutten:
Ge mig era godaste recept.Här är en av mina.
Fetaost & Oliv-paj
Pajdeg
3,3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vattenFyllning
3 ägg
200 g fetaost
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 dl svarta oliver (kärnfria)
2 st tomater
1 tsk oregano + svartpeppar
Mums!!!!
något jag brukar göra till lunch, lätt att göra
stek bacon, lägg i en ungsform
blanda ihop
1 1/4 mjöl
1 kryddmått salt
3 dl mjölk
2 ägg
häll över baconen, in i ungen på 225 grader i 20 min typ
lingonsylt till
2 dl mjöl
3 dl socker
2 ägg
100 gram smör
kakaopulver
lite vaniljsocker
Istechetvåpunktnoll:
2 dl mjöl
3 dl socker
2 ägg
100 gram smör
kakaopulver
lite vaniljsocker
Kladdkaaakaaaaa
det här är så jävla gott, enkelt och nyttigt:
1 burk kräftstjärtar
4 tomater
4 klyftor vitlök
1 burk creme fraiche
sambal oelek efter smak
salt och peppar
--
stek hackade tomater och hackad vitlök lite snabbt, ha i kräftstjärtarna och stek lite
ha i creme fraichen och sambal oelek samt salta och peppra, värm upp
smaka av, klart!
serveras med pasta, själv kör jag shirataki nudlar till
något annat som är himla gott är
Skalade räkor
heinz chillisås
citronsaft
dill
vet ej hur mycket av varje men ta så de är lagom
lägg på rostat bröd
en klick gräddfil på toppen
Här är enklaste och bästaste rätten någonsin:
Valfri mängd kryddiga korvar (ta vilka fan ni vill)
Valfri mängd lök
3 dl grädde
1 burk arlas tomat och basilika-crème fraiche
Svartpeppar efter tycke och smak
valfri pastasort
Hur man gör får ni lista ut själva