Aviseringar
Rensa alla

Extern hårddisk trasig?


Ämnesstartare

Så min externa hårddisk verkar mystiskt ha gått sönder. Jag använde den i torsdags för att ladda in videoklipp till ett skolarbete och sedan dess har den bara legat på sin vanliga plats. Nu ska jag ladda in bilder från mitt minneskort för att tömma det till kvällens fotojobb. Men då fungerar den inte? Den lyser blått som den brukar men hårddiskarna hoppar inte igång den "morrar" inte och varken min mac eller min lillebrors pc kan hitta den. PCn hittade enheten och installerade drivrutiner men hårddiskarna kom inte fram.

Den är ju inte heldöd vad det verkar så är det någon som har en aning om vad som har hänt?

Är så jävla trött på alla hårddiskar som bara bestämmer sig för att dö, detta är min andra och då skulle dem sagt i affären att dem som drivs med el från eluttag ska vara säkrare än de små med bara USB port. Men ja nu har båda dött helt underligt så.


   
Citera
Ämnesetiketter

Deviance: Men ja nu har båda dött helt underligt så.

Testa att öppna skalet, plocka ur hårddisken och koppla sedan in den direkt i en stationär dator. Kan vara själva hårddiskkabinetten som är paj bara och kanske inte själva hårddisken. 

Har du ingen stationär dator så kan du köpa en ny hårddiskkabinett och stoppa in hårddisken i en sådan, exempelvis:

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datortillbehor/harddiskkabinett/3-5-sata-harddiskkabinett-p91721#ProductDetailedInformation


   
SvaraCitera