Aviseringar
Rensa alla

F.d. SD politiker hoppar av "Man använder sig av samma retorik som Nazityskland gjorde mot Judarna"


Ämnesstartare

pumanJessica:

men snälla jämför inte antisemitism med Islamofobi. Antisemitism är obefogad rädsla och förakt mot judar. Islamofobi är inget mer än ett påhittat begrepp för att stämpla legitim och konstruktiv kritik mot världens våldsamma religion som ett hatbrott.

Haha, va? Var skrev jag att jag ville kriminalisera islamofobi som hatbrott? Jag tycker också islam är idioti, precis som kristendom, judendom och andra hjärnspöken. Islamofobi är att sätta likhetstecken mellan muslim och islamist, precis som judefobi är att sätta likhetstecken mellan jude och sionist. SD rider inte på en rädsla för islamister utan en rädsla för muslimer som folkgrupp, det är islamofobi. Du påstår att islamofobi skulle vara ett sätt att vifta bort kritik, samtidigt som du själv "inte orkar" svara på den kritik du får när du säger saker utan att veta vad du snackar om. Är ju ganska uppenbart att du inte har nån koll på varken NSDAP, islamofobi, judefobi, SD eller mycket annat i världen heller, knappast förvånande att du är moderat.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Bara Ta Allt:

Islamofobi är att sätta likhetstecken mellan muslim och islamist, precis som judefobi är att sätta likhetstecken mellan jude och sionist. SD rider inte på en rädsla för islamister utan en rädsla för muslimer som folkgrupp, det är islamofobi.

Man kan inte jämföra judar och muslimer på samma sätt. Det finns en uppenbar skillnad. Inom judendomen verkar det mest vara eliten som är ute efter att sabotera nationer, inte så mycket av en agenda på de små individernas nivå som själva väljer en egen livstil. Som muslim får du inte ifrågsätta islam och blir mer eller mindre en spelpjäs för att sprida islam i väst, det börjar med att man mjukar upp samhället till en lämplig grogrund för grundlig islam, som lättare kan följas av radikal islam. Majoriteten av brutala våldsbrott och sexualbrott i Norden begås av personer som har ursprung i muslimska länder. Radikal islamism föregås av grundlig islamism.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Arazoid:

Text

En intressant artikel som går att relatera till det du säger fann jag på Fria Tider igår. Till Drottning viktorias bröllop kom den miljöpartistiske riksdagsledamoten och muslimen mehmet kaplan med fru i slöja. Den arabiske muslimen och tillika drottning över Jordanien Raina dök upp fast i modernt västerländskt snitt.

Alltså, en muslim bosatt i sverige dök upp i slöja, en muslim bosatt i jordanien mellanöstern dök upp utan. Ganska roligt, och ett bevis på hur vissa kulturer radikaliseras i mångkulturella länder. [smile]

http://www.friatider.se/att-vaga-v​​agra-sloja


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Bara Ta Allt:

Vilket Åkesson också visat tydligt gentemot muslimer, de skulle ju bland annat vara "största utlänska hotet mot Sverige".

Jag reagerade kraftigt på det här påståendet.

http://www.newsmill.se/node/12722

Det var faktiskt Aftonbladet som gjorde om Åkessons titel på artikeln för att man sade sig kunna "tolka andemeningen i artikeln" (alltså att de uppenbarligen kan mer om Åkessons åsikter än Åkesson själv). Ville också uppmärksamma folk på att SD-hatar tidningen Expo håller med SD i deras analys av Staffan Gissing.

http://expoval2010.blogspot.com/2010/08/hur-trovardig-ar-den-avhoppade.html


   
SvaraCitera