Aviseringar
Rensa alla

Feminism vs Jämlikhet


Panda:

Alla idrottskvinnor är inte tyngdlyftare. Sen får man självklart vara hur blåögd man vill.

Jag tror även tyngdlyftarkvinnor blir kollade.

Panda:

Nja, ungefär en promille av alla ställningsbyggare är kvinnor.

Inte delvis kulturellt betingat, nejdå.

Panda:

Men poängen är fortfarande att det existerar arbeten som kräver en fysik som inte är tillgänglig för kvinnor(Med undantag för dina tyngdlyftardamer[zzz]).

Inte mycket till poäng.


   
SvaraCitera

Nachac:

Jag tror även tyngdlyftarkvinnor blir kollade.

Och Magnus Samuelsson blir stark av att äta spenat?[cool]

Nachac:

Inte delvis kulturellt betingat, nejdå.

Eller att kvinnor helt enkelt inte klarar att lasta upp 60kg på axeln för att sedan börja klättra upp för trappor? Det är f.ö. något det flesta män också har svårt för så ingen skam där.

Nachac:

Inte mycket till poäng.

Det var ju det den fisförnäma unga damen Genus påstod att det inte fanns.


   
SvaraCitera

Panda:

Det är f.ö. något det flesta män också har svårt för så ingen skam där.

Dåså.

Panda:

Det var ju det den fisförnäma unga damen Genus påstod att det inte fanns.

Det finns inga jobb somk vinnor inte klarar, men jag kan sträcka mig till att det finns jobb som de flesta kvinnor inte klarar. Det spelar fortfarande ingen roll.


   
SvaraCitera

stereo total:

Du bemöts av den varje dag. Generellt tillåts män att ta mer plats än kvinnor i vardagen, i skolan, arbetsplatsen, inom konsten.

Män tillåts inte ta mer plats än vad en kvinna gör, de tar sig den friheten bara. Alltså inget att gnälla över från er sida. Tvärtom har samhället under en längre tid försökt pressa ner mannen för att ge yta till kvinnor, med viss framgång.

Finner det fortfarande lite svårt att jag som man skulle bemötas med en större respekt än av en kvinna. Det gäller väl tvärtom om något. Västvärlden har gjort sig känd genom sitt värdesättande och respekt för kvinnor.

Säker på att felet inte ligger hos dig själv?

stereo total:

Man lägger mycket mindre ansvar på män än vad man gör på kvinnor. Speciellt i uppfostran.

Som jag sa. Män har idag ett ansvar att sköta sina egna traditionella sysslor samtidigt som de ska ta hälftens av kvinnans, i jämställdhetens namn. Är det här att ta ett mindre ansvar menar du?

stereo total:

Utseendenormer. Det är lättare att vara ful som kille än vad det är att vara ful som tjej. Kvinnokroppen är mycket mer objektifierad än vad mans kroppen är.

Jo, det stämmer mycket väl att kvinnorna har en högre press på sig att vara vackra utåt sett. Men det är enligt mig självpåtvingat. Du har ett aktivt val ifall du vill haka på dessa normer eller inte, det är inget som samhället tvingat dig till. Killar är betydligt bättre än tjejer. Vi kan faktiskt göra det aktiva valet att gå emot strömmen och ta det eventuella smällar man kan få. En ful kvinna kan dessutom få ligga, det kan man inte säga om de fula männen.


   
SvaraCitera

DrSofia:

jag tycker detta för att jag anser att kvinnor aldrig har varit förtryckta av män och vi har aldrig levt i ett mansdominerat samhälle.

hej troll


   
SvaraCitera

Hahaha, jag bryr mig ICKE om feminismens samhällsnormer, det är mitt liv på mina vilkor, and besides det är endå bara en mionoritet som blir allt mindre med åren 🙂

Finns jättemånga liknelser med feminism och nazism btw


   
SvaraCitera