Aviseringar
Rensa alla

"Feminismen har gått för långt nu"


Ämnesstartare

Pannkakssmöörgåsen: Om feminismen hade gått för långt hade inte kvinnor, transpersoner och andra minoriteter varit förtryckta. Det är vi så hitta inte på något annat.

Kvinnor är inte förtryckta i Sverige 2015. Transpersoner och "andra minoriteter" har inget med feminism att göra.


   
SvaraCitera

NiklasW:
Medias feministiska älskling Zara Larsson säger några väl valda ord till alla privilegierade män:

CKRg7FoWcAAURO8.jpg:large

Är det bara jag som tycker Zara är gullig? Media värkar se henne som någon feministisk Messias. Men egentligen så upprepar hon bara den feministiska smörja vi får nedkörd i halsen dagligen. Så gulligt.


   
SvaraCitera

jessijess: Kvinnor är inte förtryckta i Sverige 2015.

Det beror på vad vi menar med förtryck.  Men det finns ju en rad utbredda företeelser i dagens Sverige som specifikt eller till övervägande del drabbar kvinnor och som innebär en reducering av kvinnors livsutrymme och livskvalitet. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

allestädesnärvaro: Det beror på vad vi menar med förtryck. Men det finns ju en rad utbredda företeelser i dagens Sverige som specifikt eller till övervägande del drabbar kvinnor och som innebär en reducering av kvinnors livsutrymme och livskvalitet.

Det finns mängder av mönster och strukturer som diskriminerar allenhanda grupper i samhället, kvinnor är inget unikum även om eliten tagit deras parti i en väldigt mångfacetterad fråga. Den är så individbaserad att kön i det närmaste utgör blott en parentes.


   
SvaraCitera

Weeaboo: Det finns mängder av mönster och strukturer som diskriminerar allenhanda grupper i samhället, kvinnor är inget unikum även om eliten tagit deras parti i en väldigt mångfacetterad fråga. Den är så individbaserad att kön i det närmaste utgör blott en parentes.

Håller inte alls med om att det är individbaserat. Det finns gott om erfarenheter som praktiskt taget alla kvinnor delar men som väldigt få män delar. 

Sen absolut, det finns mönster och strukturer som slår mot allehanda grupper i samhället. Och det är också sant att dessa inte lyfts fram och bekämpats lika mycket som kvinnornas angelägenheter (om vi behandlar det som en klump). Men det är ju inte så konstigt då kvinnor än 50% av befolkningen och kvinnokamp bedrivits under mycket lång tid. De finns idag också många kvinnor som sitter på positioner som ger dem medialt och politiskt utrymme.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

allestädesnärvaro: Håller inte alls med om att det är individbaserat. Det finns gott om erfarenheter som praktiskt taget alla kvinnor delar men som väldigt få män delar.

Okej det var inte riktigt så jag menade, kanske var tarvligt formulerat av mig. Vad jag menar är att det finns väldigt mycket att förtryckas/mobbas kring och kön utgör bara en liten del av allt detta. Att vissa mindre smickrande attribut tillskrivs något av könen mer än det andra förtäljer inte saken. Feta, fula eller korkade personer mottar väl alla någon form av explicit diskriminering som petar på deras tillkortakommanden. Det går att vara utsatt på många plan och och råkar du mitt uppe i allt vara kvinna så blir det inte sju resor värre, det blir bara en grej i mängden.

allestädesnärvaro: Sen absolut, det finns mönster och strukturer som slår mot allehanda grupper i samhället. Och det är också sant att dessa inte lyfts fram och bekämpats lika mycket som kvinnornas angelägenheter (om vi behandlar det som en klump). Men det är ju inte så konstigt då kvinnor än 50% av befolkningen och kvinnokamp bedrivits under mycket lång tid. De finns idag också många kvinnor som sitter på positioner som ger dem medialt och politiskt utrymme.

Män utgör också en halva av befolkningen, vars problem eller hinder är minst lika verkliga som kvinnornas. Men det medgav du också så inget jag pressar dig på.

Vad som i sammanhanget dock blir jävligt skevt, och i vilket samspelar med den socialistiska idetraditionen som satt sig i den svenska folksjälen, är när rika och makthavande kvinnor försöker tala för det kvinnliga kollektivet om att de alla i grund och botten delar samma problem i vårt manssamhälle och att män per dafault har makten utan att inte ta några som helst nyanserade samhällsvetenskapliga analyser utöver sin genusfixering. För svensken som fått lära sig om gånga tiders armod och framgångarna som byggde vårt samhälle med klasskamp och ekonomisk utjämningspolitik blir lagom bestört i och med att den här genusfixeringen av debattörer väldigt lätt får det att påskina att männens mödor, om de nu någonsin haft några vill säga - upphört och att de nu har mer gemensamt med wallenbergarna eller andra fetnackar i egenskap av kön. Trots att det är uppenbart att de i själva verkat är de själva i egenskap av makt, status och pengar är de som verkligen står wallenbergarna närmast. De bär samma kläder, går på samma middagar, talar ett lika lismande och korrekt språk. I Sverige har dina umbärenden utgått från dina materialistiska tillgångar och desto mer tillgångar du har desto mer är din rätt förbrukad att legitimt kunna hävda en offerställning. En tradition som genusfolk vill ändra på, vilket givetvis är banalt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

allestädesnärvaro: Det beror på vad vi menar med förtryck.  Men det finns ju en rad utbredda företeelser i dagens Sverige som specifikt eller till övervägande del drabbar kvinnor och som innebär en reducering av kvinnors livsutrymme och livskvalitet.

Kan du komma med ett exempel?


   
SvaraCitera

...


   
SvaraCitera