Aviseringar
Rensa alla

Finns det några godtagbara argument för att religioner ska skyddas mot kritik och förlöjligande?


adhd
 adhd

Människans rätt att uttrycka sina känslor och åsikter är mer självklara och heligare än en religions rätt att åtnjuta rätten att slippa kritik på logiska grunder eller att försöka censurera andra människor eller företeelser i samhället i övrigt. Det finns inget smutsigare än alla skitiga jävelskap som av religionerna historiskt döpts till heliga krig. 

Om en religion skulle skyddas mot kritik eller förlöjligande är det i princip ett förlöjligande av dess egna inre stabilitet att stå själv och oberoende av andras åsikter, skulle en religion inte klara av kritik, så finns det inget heligt i den religionen som klarar av att möta verkligheten som den ser ut i praktiken. De värsta förtryckarna och förnekarna av religioner är själva ofta religiösa, men har en konkurrerande gud.


   
SvaraCitera

Såklart religion MÅSTE få kritiseras.
Politik får ju det.


   
SvaraCitera

Jag är för blasfemilagar. Att kritisera och diskutera religion är en sak, men att rita satir, uttrycka sig hädiskt etc bara för att provocera religiösa är förargligt. Jag är inte kristen men jag skulle aldrig få för mig att driva med kristen tro, även fast jag varken bekänner mig till den eller håller med den. Det tillhör god moral. 


   
SvaraCitera