Aviseringar
Rensa alla

Forum för frågepanelen


Ämnesstartare

Det här forumet är avsett för er som sitter med i frågepanelen. Här kan ni diskutera Frågor & Svar-tjänsten (hur ni tycker att svarandet fungerar, hur vi kan förbättra funktionen etc.) men även snacka en massa strunt och lära känna varandra bättre! [smile]

Jag kommer också att använda forumet för att lägga upp allmän information om Frågor & Svar-tjänsten - exempelvis om vilka uppgraderingar som är på gång, vilka nya svarare som är på gång osv. På så sätt har vi all info samlad i ett forum istället för utspridd på en massa olika mejlkonton!


   
Citera

Jag vill veta vad alla har kryssat i för yrken, så jag vet vem jag ska vidarefodra frågan som skulle kunna tänka sig att kunna svara.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Björn Hultman:

Jag vill veta vad alla har kryssat i för yrken, så jag vet vem jag ska vidarefodra frågan som skulle kunna tänka sig att kunna svara.

Så här ser det ut för tillfället:

A Non Smoking Generation: Dietist, Friskvårdskonsult, Tandläkare, Veckans Profil, Övrigt

Björn Hultman: Gymnasielärare, Kurator, Psykolog, Samtalsterapeut, Socionom

Catherine Koff: Kurator

Davindy W Chatelein: -

Ulf Zetterman: -

Helena Meyer: Barnmorska, Friskvårdskonsult, Kurator, Psykolog, Samtalsterapeut, Socionom, Övrigt

Lotta Backman: Ekonomisk rådgivare, Studie- & Yrkesvägledare

Louise Larsson: Dietist, Friskvårdskonsulent, Idrotsslärare, Kurator

Ruben Ahlvin: Kurator, Psykolog, Samtalsterapeut, Socionom, Övrigt

Susanna Tigerlantz: Friskvårdskonsulent, Gymnasielärare, Kurator, Präst/Kristendom, Psykolog, Samtalsterapeut, Socionom, Övrigt


   
SvaraCitera

Mitt huvudämne är beroende, medberoende, psykisk ohälsa. Men
jag kan svara på vissa frågor om sex och har redan gjort det då jag ändå har gått grund och påbyggnadskurser hos Lafa och samarbetat med samlivsfrågor med Olle Waller under min tid på behandlingsinstitutioner. Men det bästa vore nog om man kunde knyta en sexolog till detta. Det är de allra flesta frågorna som rör kukens liv och leverne. Är den för rak? är den för sne? etc

Många av dessa "normalt" frågor kan nog de flesta av oss svara på. Bra om vi försöker beta av dessa för att för en ungdom kan nog svaret leda till en lång lättnadens suuuuuuuuuuuuuuck.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag har sagt det förut men säger det gärna igen. Jag tror att ungdomar som skriver till UM vill ha ett svar från någon vuxen som tar deras fråga på allvar, som vänder och vrider på den från ett vuxenperspektiv och som (helst) skickar med något konstruktivt att fundera på....(jag har fått många sådana återkopplingar i PM-format).

Jag har stor respekt för experter, men hur kan experter vara experter på distans och utifrån några få rader i ett mejl? Då är det väl bättre att vi som vuxna ger vårt bästa 'vuxensvar' och hänvisar till experter på nära håll när vi förstår att problemet är av den kalibern att det behövs?

Hur kan t ex en sexolog svara bättre på frågor än du om nytvättade spermakalsonger och kukvinkeln vid stånd?

Vi ska inte underskatta våra teoretiska och praktiska kunskaper och erfarenheter från yrkesliv och olika samhällsområden. DEN kombinationen tillsammans med respekt och vuxenperspektiv är oftast tillräckligt.

Det skulle vara kul att träffa ett slumpmässigt urval av ungdomar som skrivit till UM och få deras synpunkter. Tyvärr är det nog svårt att formulera frågor skriftligt som fångar in nyanserna i det här... Eller?


   
SvaraCitera

Ja. Visst material kan vi absolut svara på och jag tror din analys är rätt om det där med vuxenperspektiv på frågor. Men sen när det gäller normalkurvor etc...skulle i vilket fall kännas bra med ngn kontaktperson på LAFA tex vid ev frågor.


   
SvaraCitera

Just nu är det en fråga från en tjej som är rädd att hon på ngt vis lyckats bli av med mödomshinnan. Här känner jag mig osäker och skulle vilja att nån (vem som helst som kan) går in och svarar henne så fort som möjligt eftersom hon verkar rädd och angelägen.

/U


   
SvaraCitera