Aviseringar
Rensa alla

FRA åt helvete!


Ämnesstartare

Lee7:

Nja snarare ligger de väl på typ 2%.

Nej, de märks i princip inte på en enda opinionsmätning just nu.

Lee7:

och både Ipred-mål och Pirate Bay-målet kan komma att få mycket publicitet till i sommar/höst

Har inte kommit in några direkta anmälningar kring IPRED än. Notera också att GU och MP har börjat ta över mycket i media gällande dessa frågor, pp har inte fått patent på dem.


   
SvaraCitera
Lee7
 Lee7

Anarkandi:

Nej, de märks i princip inte på en enda opinionsmätning just nu.

Alla som jag har sett i alla fall...

Anarkandi:

Har inte kommit in några direkta anmälningar kring IPRED än. Notera också att GU och MP har börjat ta över mycket i media gällande dessa frågor, pp har inte fått patent på dem.

Alla partier snackade om de frågorna innan EU-valet... det visade ju bara att de inte hade nån koll... men det är jättepositivt att MP och de flesta ungdomsförbund pratar om det nu [bigsmile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lee7:

Alla partier snackade om de frågorna innan EU-valet... det visade ju bara att de inte hade nån koll... men det är jättepositivt att MP och de flesta ungdomsförbund pratar om det nu

Miljöpartiet har gjort motstånd mot alla integritetskränkande förslag som lagts sedan vi bildades.... vi kallades "foliehattar" "paranoida" och allt för att vi motsatte oss övervakning, fram tills 2007 då plötsligt alla började prata om det, och pp lägligt bildades.

Piratpartiets gnäll om att mp var kassa i fildelningsfrågan var för att en riksdagspolitiker för mp sagt att "han inte utesluter att fildelning för privat bruk ska vara olagligt." - men under FRA-lagen har vi gjort tusen utspel, haft ett tätt samarbete med pp i många frågor, bl.a att starta upp en ipred-fond för att hjälpa människor försvara sig mot anmälningar, nyligen la vi ett förslag om att legalisera söktjänster på internet (med syfte på t.ex pirate bay och andra.) bara för att nämna något.

pp är jävligt självgoda när de säger att "de är integritetens enda försvarare" och att "de är de enda som står upp för integriteten.". Kan de lyssna på sina partitoppar som falkvinge m.fl skulle de se att de inte är ensamma och att mp inte är deras fiender, men det verkar de vara helt obenägna att göra.

Lee7:

Alla som jag har sett i alla fall...

länka gärna någon, jag är nyfiken på hur det går för er


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

dosatacker med typ 10 användare? [crazy]


   
SvaraCitera
Lee7
 Lee7

Anarkandi:

Miljöpartiet har gjort motstånd mot alla integritetskränkande förslag som lagts sedan vi bildades....

tycker käbblet mellan vissa inom MP och vissa inom PP förra sommaren var dumt... varför käbbla om man tycker samma sak?

oron inom PP är väl att MP lätt skulle kunna förhandla bort integriteten... typ S går med på att sänka koldioxidutsläppen 2% mer än de hade tänkt och att vi ska ha 5 fler vargar i Sverige än S ville och i gengäld går MP med på att utöka Ipred och FRA... typ.

om du kollar under "övriga" i vilken undersökning som helst lär PP vara överlägset störst där.

jag skulle f ö i princip ha varit MP:are om partiet inte varit talibanfeministiskt... [smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lee7:

oron inom PP är väl att MP lätt skulle kunna förhandla bort integriteten...

Det där är så löjligt [crazy] alltså, förhandlingar går inte till på det sättet, visst förekommer kohandel men det har det gjort oavsett om det sker samarbete eller ej och det är en nödvändighet att det måste finnas, men det finns en sak man ska tänka på:
man ska aldrig kompromissa bort saker man gillar, alltså, så att de blir sämre, kompromisser är dock alltid bra om de leder till mindre integritetskränkning o.s.v, men självklart ska man alltid hålla kvar sina principer och aldrig glömma bort var man vill komma. hade mp haft 50% hade integriteten varit kvar, koldioxidutsläppen sänkts radikalt och vargstammen kunnat överleva. [cute]

Lee7:

jag skulle f ö i princip ha varit MP:are om partiet inte varit talibanfeministiskt...

Jag känner då inte så många talibaner i miljöpartiet [crazy] vad klassar du som talibanfeminism?


   
SvaraCitera
Lee7
 Lee7

Anarkandi:

Det där är så löjligt alltså, förhandlingar går inte till på det sättet

Anarkandi:

man ska aldrig kompromissa bort saker man gillar

Haha. Berätta det för Centern. De har ett jättebra program när det gäller integritet, men hur mycket av det har vi sett i praktisk politik? Absolut ingenting (förutom nåra löjliga fjanttårar från Federley i riksdagen)!! Centern har förhandlat bort hela sin integritetspolitik till Moderaterna... vad de fått i utbyte har jag ingen aning om. Med det är förstås inte sagt att jag tror att MP skulle göra samma sak i förhandlingar med S - men risken finns ju.

Anarkandi:

Jag känner då inte så många talibaner i miljöpartiet vad klassar du som talibanfeminism?

Talibanfeminism är (enl mig) när man tycker att alla kvinnor/flickor är underodrnade offer som ska hjälpas och få stöd överallt och alla män är överordnade förövare som ska hållas tillbaka och motarbetas överallt. Dessutom tycker man att allt som är bra i världen är kvinnors/flickors förtjänst och allt som är dåligt i världen är mäns/pojkars fel. Man tycker att kvinnor/flickor ska ha fler rättigheter och färre skyldigheter än män/pojkar. Man tycker att kvotering av kvinnor/flickor till attraktiva tjänster/platser är jättebra och att kvotering av män/pojkar till attraktiva tjänster är könsdiskriminering och hemskt. Våld är bara fel och något att bry sig om ifall det drabbar en flicka/kvinna. Man tycker att en man/pojke per definition aldrig någonsin kan bli könsdiskriminerad. Man tycker att ju fler kvinnor det finns i maktpositioner och attraktiva jobb, desto bättre (den ultimata jämställdheten är alltså 100% kvinnor på alla atraktiva positioner i samhället). Man tycker att varje man/pojke bär på en kollektiv skuld för allt ont som män har gjort och kanske har gjort sedan människan uppkom och att varje man/pojke ska straffas för att sona denna skuld... osv osv...
Om jag får vara lite fräck så känns d som jag just besktivit Miljöpartiets jämställdhetsprogram hehehe [wink]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tror ni verkligen några futtiga DOSanfall kommer störa ut Försvarets Radioanstalt? , Den som är en av de viktigaste säkerhetsorganen i riket.

FRA har inga egna intressen trots den teknik de innehar o kolla på vad för filer ni laddar ned eller vad för fester ni ska på.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lee7:

Haha. Berätta det för Centern. De har ett jättebra program när det gäller integritet, men hur mycket av det har vi sett i praktisk politik? Absolut ingenting

Jepp, och det märker vi ju i hur deras stöd har sjunkit. [smile] Folk vill ha ett parti som står för sina principer men som faktiskt också kan leverar något konkret. Vänsterpartiet kommer aldrig ha någon egentlig chans att få igenom något och har aldrig lyckats leverera något konkret eftersom de aldrig haft någon större möjlighet att kompromissa - sossarna behöver inte kompromissa med dem för att de vet att de alltid kommer få vänsterns stöd oavsett.

Lee7:

Om jag får vara lite fräck så känns d som jag just besktivit Miljöpartiets jämställdhetsprogram hehehe

Ja, det är precis så alla män i miljöpartiet tycker att jämställdhet ska fungera. [smile]

Grön Ungdom och Miljöpartiet är eko/queerfeminister, ekofeminismens mål är att uppvärdera det kvinnliga och manliga så att alla egenskaper ska vara ungefär lika värda, och queerfeminismen vars mål är att ifrågasätta könet och sexualiteten och hur jämställdhet fungerar

Ingen av dem har något mål att avskaffa manligheten eller har något konkret hat mot män överhuvudtaget, däremot är det lätt för kvinnliga feminister att endast ha det kvinnliga perspektivet och endast se hur ojämställdhet slår mot dem, skulle män involveras mer i jämställdhetskampen skulle det bli mycket mer positivt, men det är ett problem som finns i alla partier, mp är dock bäst på att problematisera och ge alternativa bilder till dagens bilder på kön.

Men jag tycker det är hemskt att män och de strukturer som slår mot män ofta försvinner när man pratar om jämställdhet, vars mål självklart inte ska vara att alla ska tvingas att vara lika utan att alla ska ha lika möjligheter att vara vilka de vill vara och det hindras många från idag - Mannen får inte gilla de färger han vill(ofta rosa) och kramas lika ofta utan att kallas för homosexuella, män förlorar 9/10 av alla vårdnadstvister oavsett hur bra de är som föräldrar jämfört med män, men jag tycker ändå man måste se att män idag sitter på de största maktpositionerna, kanske inte lika tydligt i sverige som om man jämför med EU där endast 1/3 av alla i parlamentet är kvinnor, och där stora delar av alla chefsposter befattas av män. Kvotering kanske är ett nödvändigt ont i såna här sammanhang? Bör ju dock inte ses som en långsiktig lösning, bara ett sätt att erkänna den kompetens som kvinnor har (men som inte kommer fram idag)

Detta är ungefär hur resten av miljöpartiet ställer sig i frågan också, sen om du klassar det som "talibanfeminism" eller ej vet jag inte. Har uttrycket någon koppling till talibaner, eller är det bara ett sätt att smutskasta miljöpartiets feministiska principer? [cute]


   
SvaraCitera
Olger

Jag tycker om att bli avlyssnad, gör livet mer spännande!

IPRED däremot, att hota min största källa till underhållning. Det är ett slag under bältet!


   
SvaraCitera
Lee7
 Lee7

Anarkandi:

Har uttrycket någon koppling till talibaner, eller är det bara ett sätt att smutskasta miljöpartiets feministiska principer?


   
SvaraCitera
Lee7
 Lee7

Anarkandi:

Grön Ungdom och Miljöpartiet är eko/queerfeminister, ekofeminismens mål är att uppvärdera det kvinnliga och manliga så att alla egenskaper ska vara ungefär lika värda

Som jag skrev ovan är allt jag sett fran Miljöpartiet en massa förslag och asikter som gar emot män (som är ansvariga och skyldiga till allt ont i världen) och för kvinnor (som enl MP är ansvariga för allt bra i världen)... Om det finns miljöpartister som tycker annorlunda gömmer ni er väldigt bra maste jag säga. Näst efter FI och V är MP det parti som har minst nyanserad bild och de skevaste förslagen när det gäller jämställdhet. Att män överhuvudtaget kan vara med i MP är märkligt...
Tyvärr...

Ordet "tailbanfeminist" myntades för att beskriva en viss typ av feminister, som liksom Gudrun Schyman, tycker att alla män är som talibaner som bara vill förtrycka kvinnor... Det är taget fran ett tal av Gudrun Schyman för nara ar sedan. MP haller väl med Gudrun Schyman om allt, när det gäller hat mot män? Sa därmed är MP ett talibanfeministiskt parti...
Tyvärr...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Lee7:

MP haller väl med Gudrun Schyman om allt, när det gäller hat mot män? Sa därmed är MP ett talibanfeministiskt parti...

Nej?

Lee7:

Att män överhuvudtaget kan vara med i MP är märkligt...

De som verkar ha den mest aktiva rollen för att utveckla miljöpartiets jämställdhetsarbete är män just nu, bland annat Anders Wallner som är oerhört aktiv i frågan, och Ulf Holm.

Lee7:

Som jag skrev ovan är allt jag sett fran Miljöpartiet en massa förslag och asikter som gar emot män

Ge gärna några exempel. 🙂

Den här debatten är lite OT, vi kan ju ta den i pm annars.


   
SvaraCitera
Lee7
 Lee7

Anarkandi:

Ge gärna några exempel. 🙂

Den här debatten är lite OT, vi kan ju ta den i pm annars.

Sant att den e lite OT... välkommen att PMa om du vill dock [bigsmile]

ett par exempel:

MP vill ha kvar kinnofriden och dessutom införa barnfrid... men MP säger bestämt nej till mansfrid - våld mot män är tydligen inte så farligt, enl MP... [chocked]

MP har krävt omvänd bevisbörda om en man anklagas för våldtäkt... En man ska vara skyldig tills motsatsen bevisas alltså (hut man nu ska kunna bevisa det , vid såna brott)... MP säger nej tack till grundläggande rättssäkerhet för män... [rolleyes]

MP säger ja till kvotering när det gynnar kvinnor och nej till kvotering när det gynnar män... Undrar varför? [confused]

Har du nagot exempel där MP inte haller med Gudrun i jämställdhetsfragor?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera