Blivande_japan:
Jag gissar att anledningen till att vegetarianer lever längre i snitt enbart har att göra med att de är mer medvetna om vad de äter än den genomsnittlige.
Ja, de överdrivna snabbmatskonsumenterna som dör av hjärt- och kärlsjukdomar lär dra ner på livstidssnitet en del köttätare.
valter:
Mina tankar går genast till rotfrukter. Livsmedelsbutikerna brukar ofta ha "rotfruktskit",
fast jag tror att de förpackningarna brukar vara dyrare än om man bara köper rotfrukterna löst!
valter:
Ja, de överdrivna snabbmatskonsumenterna som dör av hjärt- och kärlsjukdomar lär dra ner på livstidssnitet en del köttätare.
precis!
valter:
Morötter och paprika är nyttiga, och ser mer lockande ut om man skivar dem i långa stänger, som snacks till måltiden.
Okej, överdrev faktiskt Är vegetarian, hänvisade nog mer till att mat är godast när oljan finns i överflöd
äter mestadels grönsaker. Så ja.
tipsar i alla fall om att läsa lite om näringslära så du lär dig kombinera olika saker så du får i dig det du behöver samt håller det på en nyttig nivå osv
Animal Liberation:
The Bitch: Det är väl inget krav på att nyttig & hälsosam mat måste vara vegetarisk? Eller?
Fast:Animal Liberation: vegetarianer är friskare och lever längre än personer som äter kött
vilket kan vara en anledning till att äta vegetariskt om man ska vara hälsosam.
Vad har du för källor till att vegetarianer håller sig friskare än icke vegetarianer? Jag menar från vanliga sjukdomar som förkylningar och influensa?
Personligen tror jag definitivt inte att man håller sig friskare om man avstår från "kött-, fisk och fågel" utan i så fall är det viktigare att han håller sig borta från all sk skitmat som fettdrypande pomme (chips/french fries), chips och ostbågar och naturligtvis all jävla läsk som cola osv och istället satsar på rena fruktjoser.
SLCD:
Fula som stryk båda två men är ganska kompletta.
tack!
genus:
...sallad?
Allt med grönsaker!!
ärtsoppa!! snälla fortsätt läsa den är god!!
2,5dl frysta gröna ärtor
ca 1 dl kvarg eller turkisk yoghurt
krydda(peppar salt)
5-7 mintblad(efter smak)
1,5 dl grönsaksbuljong
mixa ihop och värm upp!