Aviseringar
Rensa alla

Gemensam text: Guide till att flytta hemifrån


Ämnesstartare

Amy Karlsson:

Möblera med omsorg

Tjusigt. Kul med något kortare också som variation mot övriga texter.[y]

Jessica Ly:

rt individuellt, för hur ett inflyttningsparty

stryk kommat

Jessica Ly:

upp efter,

byt kommat mot punk.

I övrigt: [y]


   
SvaraCitera

En annan viktig sak som jag har upptäckt efter flytt: budgetens vara och icke-vara!(?)


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Skrev ihop den här lite snabbt på tåget hem. Lite slarvigt, och tipsen är kanske inte så bra, men ni kan väl kika igenom ändå? [smile]

----

Hitta bostad
Det första steget i att flytta hemifrån är så klart att hitta ett eget krypin, vilket är lättare sagt än gjort med dagens bistra bostadsmarknad. Råkar du inte ha föräldrar som jobbar inom fastighetsbranschen kan det vara extremt knepigt att hitta en bostad. Att bläddra runt på Blocket är ett första steg i sökandet, men att spamma iväg intresseanmälningar resulterar sällan i något eftersom det med största sannolikhet är flera tusen andra som gör likadant. Då är det bättre att lägga upp en egen sökannons. Nackdelen här är att du riskerar att få ett svart tredjehandskontrakt med ockerhyra. I bästa fall. I värsta fall får du bara en massa sena telefonsamtal av den mer obehagliga karaktären.

Men upp med humöret, det är långt ifrån kört!

- Registrera dig på en förmedlarsajt. Exempelvis andrahand.se, bostaddirekt.se eller bopunkten.se. Visserligen kostar det en slant, men chansen att det resulterar i tak över huvudet är åtminstone större än på Blocket.

- Tjonga ut en annons i den lokala dagstidningens söndagsbilaga. Då når du en hela annan målgrupp (senildementa Greta 84 år, som nu ska kila vidare till ålderdomshemmet och söker någon skötsam ungdom som kan förvalta hennes bo).

- Ring runt till alla privata hyresvärdar i din kommun. Ring varje månad. Var ihärdig. TJATA! Efter ett tag kommer de förhoppningsvis ge dig ett lägenhetskontrakt bara för att slippa höra din röst. Eller så spärrar de ditt nummer. Antingen eller.


   
SvaraCitera

André Vifot Haas:

Ring runt till alla privata hyresvärdar i din kommun. Ring varje månad. Var ihärdig. TJATA!

Fungerar det här?!?! Annars kan man ju ställa sig i kö på nåt annat ställe somintekostarnåt och somgerpoängförvarjedagmanärikö eller är det bara Växjö och gäller det här bara studenter?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jessica Ly:

Fungerar det här?!?!

Jag har flera kompisar som gjort så och lyckats. [smile]

Jessica Ly:

Annars kan man ju ställa sig i kö på nåt annat ställe somintekostarnåt och somgerpoängförvarjedagmanärikö eller är det bara Växjö och gäller det här bara studenter?

De flesta städer har en bostadskö. Men det tar ju ofta ganska lång tid innan man får något.


   
SvaraCitera

André Vifot Haas:

sällan i något eftersom det med största sannolikhet är flera tusen andra som gör likadant.

Här vore det på sin plats med nån rad om hur man ska göra om man ändå vill försöka lyckas på det sättet tycker jag.


   
SvaraCitera

André Vifot Haas:

Men det tar ju ofta ganska lång tid innan man får något.

Men det kan ju vara långsiktigt tänkande. Typ, om man vet att man vill läsa i Lund efter gymnasiet, kan man lika gärna ställa sig i kö nu. Och hoppas att det inte kostar något. Vissa ställer ju sina barn i bostadskö när de föds.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Amy Karlsson:

Här vore det på sin plats med nån rad om hur man ska göra om man ändå vill försöka lyckas på det sättet tycker jag.

Jessica Ly:

Men det kan ju vara långsiktigt tänkande. Typ, om man vet att man vill läsa i Lund efter gymnasiet, kan man lika gärna ställa sig i kö nu.

Bra poänger! [y]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Känns den här färdig? [smile]


   
SvaraCitera

Kom på en till!

Ställ dig i bostadsköer
Tror du att du kanske känner för att bosätta dig i exempelvis Göteborg, Halmstad eller Falun någon gång i framtiden? Ställ dig då i bostadskö där. I fall att. Tänk över var du kan tänka dig att bo, vilka städer som är dina favoriter, var utbildningar och jobb som är eftertraktade i dina ögon finns. Det kan löna sig och gör det inte det skadar det knappast heller.


   
SvaraCitera

Blev så inspirerad av allt uttersnack att jag inte kunde hejda mig, så jag slängde ihop en liten text på en gång. Läs, skratta, njut och kom med förbättringsförslag 😉

Ensamhet, uttrar och hyresgästföreningar
Friheten kommer bli total. Du kan vara hur slarvig du vill eller ha hur konstiga möbler som helst utan att någon står bredvid dig och klagar och ingen kommer fråga vart du ska. I praktiken behöver du inte ens veta det själv om du inte vill det. Visst är det underbart, bara totalt jättehärligt?! Ja, säkert, i minst en vecka. Sen kommer kanske ensamheten smygandes och då när det är som allra mest grått, tyst och tråkigt kan det vara skönt att ha någon som vet hur grått faktiskt känns, någon som bara finns där, någon att komma hem till. Nej, det är ingen mänsklig partner som åsyftas nu, nej, snarare en helt vanlig utter. En utter. Skaffa en utter! Men glöm inte först att kolla om hyresgästföreningen kommer stå på din sida när den där gråa dagen kanske blivit lite extra grå och du inte varit hemma och uttern sett på golvplankorna med den där blicken som bara kan betyda att de ser alldeles extra lockande ut…


   
SvaraCitera