Notifications
Clear all

giftiga ämnen i bra mat


Topic starter

ok så jag har precis blivit kär i kokosmjölk men tydligen innehåller kokosmjölken svinigt höga halter bisfenol A (och man kan inte svara på om det uppkommer i konserven eller tidigare i hanteringen -> jag har inte lyckats hitta om tetraförpackad kokosmjölk innehåller liknande halter, vilket den borde göra ifall bpa kommer i kontakt med livsmedlet tidigare än i burken) så nu är frågan vad tusan ska man äta? Även ekologiskt kan innehålla dåliga ämnen. Man vill ju inte leva sunt och sen ba ojrå få jätteökad risk för cancer och hormonstörningar och en massa annat. vi kommer dö jättetidigt pga långvarigt intag av giftig mat. [sad] tänker ni på detta? hur ställer ni er till detta? Är ren mat viktigt för er och HUR TUSAN GÖR JAG FÖR ATT ÄTA REN MAT? kokar just nu massa bär för att undvika hepatit a och googlar massor avmina favoritlivsmedel för att ta reda på vad de innehåller. Har redan tillräckliga problem med att få i mig mat liksom så tanken på att jag äter gift gör inte saken bättre [sad] [sad] [sad]


   
Quote

elverpigen: hur ställer ni er till detta?

bryr mig inte så mycket. mer än att inte kanske överkonsumera det i överdrivet stora mängder. borde inte vara några problem. 


   
ReplyQuote
Topic starter

Comrade Walter:

bryr mig inte så mycket. mer än att inte kanske överkonsumera det i överdrivet stora mängder. borde inte vara några problem. 

hur gör du för att äta varierat? jagfastnar gärna på ett fåtal råvaror som jag känner till och äter "bara" det. får i mig typ det jag ska av kolhydrater, fett och protein och div vitaminer och så, men iom att jagfastnar på dessa livsmedel är det ju viktigt för mig att de inte är cancerpå burk liksom


   
ReplyQuote

elverpigen:

hur gör du för att äta varierat? jagfastnar gärna på ett fåtal råvaror som jag känner till och äter "bara" det. får i mig typ det jag ska av kolhydrater, fett och protein och div vitaminer och så, men iom att jagfastnar på dessa livsmedel är det ju viktigt för mig att de inte är cancerpå burk liksom

Jag äter, i princip som du. Använder ett fåtal recept om och om igen, mest för att det är bekvämt och effektivt för att få min kropp dit jag vill. Till exempel så älskar jag champinjoner, vilka är kända för att innehålla ämnet fenylhydrazine, som är känt för att vara cancerogent, äter dem rätt ofta - men inte så att jag slänger i mig ett kg per dag, så inte så alarmerande, liksom. 


   
ReplyQuote