Aviseringar
Rensa alla

Goda och billiga recept


Ämnesstartare

My dreams are her:

MorötterPalsternackaMajrovaPotatisGrönsaksbuljongEv. 0.5 dl gräddeKoka upp alla rotfrukter tills det är mjuka. Häll av hälften av vattnet och tillsätt sedan buljongen, koka 1-2 min, mix allt tills det blir mjukt eventuellt tillsätt mer vatten om det behövs. Om man vill kan man ha i grädde som extra lyx.

tack du!


   
SvaraCitera

jag har ett recept på livet


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

tevepro:

jag har ett recept på livet

haha, kan jag behöva. dela med dig då


   
SvaraCitera

Definiera vad du ser som billig mat.
Är också student men äter typ det jag vill!


   
SvaraCitera

Det här receptet är nice iaf om man gillar indisk mat:

http://www.ica.se/recept/dhal-indisk-linsgryta-614423/


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

potatisgratäng: potatis, lök, grädde, färdigriven ost. hacka allt och rör ihop i en form och stoppa in i ugnen till den ser god ut.

kostar kanske typ 15 kr totalt, max, och räcker till minst två måltider [y]


   
SvaraCitera

hemmagjord falafel

asgod tomatsoppa
(obs: minska på sockret, krydda lite extra)


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

http://hot-thai-kitchen.com/gai-pad-prik-king/

blir exakt som god thai-take away typ o innehåller bara sex ingredienser (som alla finns i din lokala asiatbutik).

Recipeingredients

3 Chicken thighs or 9-10 oz of chicken breast, cut into bite-sized strips
1 cup string beans, cut into 2” pieces
3-4 kaffir lime leaves, chiffonade, set aside some for garnish
1.5 Tbsp red curry paste
1.5 Tbsp chopped palm sugar
1-2 tsp fish sauce*

*When working with curry paste, each brand has a different level of saltiness, so it’s difficult to determine an exact measurement of fish sauce. So you should start out with a conservative amount and then add if necessary

Instructions

Heat 2 Tbsp of oil in a large sauté pan or a wok. Add the chicken and spread them apart, let brown without stirring for 45 seconds to a minute. After it has browned on one side, give it a quick toss in the pan and then put the chicken into a bowl, leaving the oil in the pan. Chicken should still be half way done at this point.

In the same pan, sauté the red curry paste, palm sugar the kaffir lime leaves (don’t forget to leave some  for garnish) until the sugar melts and the aroma of the curry blooms. Put the chicken back in the pan along with the string beans and fish sauce. Toss to finish cooking the chicken and to thoroughly distribute the curry paste. Note: This method will give you crunchy, al dente string beans. I you like your string beans more fully cooked, you can add them to the pan before adding the chicken and let them cook for a minute or so first.

Plate and garnish with a few rounds of red chilies and the extra kaffir lime leaves. Serve with rice!


   
SvaraCitera