hur gör man eget vin på det lättaste sättet utan att det blir giftigt?
tänkte att om jag ska börja dricka igen så ska det bli något jag fifflat fram själv.
Så hur gör man egentligen eget vin, sådär så jag kan ha det på mitt lilla studentrum.
vill dessutom inte köpa färdiga sattser att gäsa själv utan mer experimentera med olika smaker.
help a nigguh out
(tänker väl att det blir typ rebenschoppen kvalité at best)
zox:
hur gör man eget vin på det lättaste sättet utan att det blir giftigt?
och hur menar du att det skulle bli giftigt?
ge fan i att hälla metanol i det så är det lugnt....
Blivande_japan: och hur menar du att det skulle bli giftigt?
tänker typ mögel eller dylikt, eller att alkoholhalten blir för hög. det kanske inte blir så med vin, men med sprit finns ju den risken
My dreams are her: http://receptfavoriter.se/recept/maskrosvin.html
whoa, omständigt. tog mig vatten över huvudet här. vinsalva och grejer
zox:
tänker typ mögel eller dylikt, eller att alkoholhalten blir för hög. det kanske inte blir så med vin, men med sprit finns ju den risken
tror inte mögel gillar alkohol
och vinet kommer bli max typ...17% el ngt, sen dör jästsvampen.
starkare får man bara om man destillerar
Blivande_japan: tror inte mögel gillar alkohol
och vinet kommer bli max typ...17% el ngt, sen dör jästsvampen.
starkare får man bara om man destillerar
fan vad fint. har hört något om fängelse-sprit, som är bara typ gäst frukt. hur bra funkar det tror du? går det att bara gäsa frukt i en flaska och sedan är det ok att dricka?
Jag har gjort detta ett par gånger för att kunna "avnjuta" lite 14-kronorsvin, det kanske inte nödvändigtvis blir det bästa vin du druckit men processen är ganska kul.
nej, du kan inte bara jäsa frukt. du måste ha en speciellt sorts jästsvamp för att det ska bli alkoholhaltigt.
du måste koka frukten i fråga, svavla den, tillsätta sockerlag, jäsa den till mäsk under en duk, sila den, tillsätta mer sockerlag, lufta den, låta den jäsa vidare i en dunk med en speciell mackapär som kork för att förhindra att för mycket syre kommer in, lufta den igen, tillsätta mer sockerlag, tillsätta jästsalt, låta den jäsa en sista gång, tillsätta något för att få den att klarna, tappa upp det hela på flaskor, och låta det ligga ett tag.
det är rätt omständligt, men kul. vinsatser är enklare och en bra början så du lär dig delar av processen. sälj resultatet till självkostnadspris om du absolut inte vill dricka vinsatsvin.
Aldrig varit med om hemmagjort vin som blivit särskilt bra. Det är väll mer att man gjort det själv.
Det värsta som kan hända är samma sak som egentligen är att du får ätitka.
zox:
fan vad fint. har hört något om fängelse-sprit, som är bara typ gäst frukt. hur bra funkar det tror du? går det att bara gäsa frukt i en flaska och sedan är det ok att dricka?
vet folk som gjort på typ juice om det är det du menar
det jag smakat har inte varit någon höjdare dock.
Blivande_japan: vet folk som gjort på typ juice om det är det du menar
det jag smakat har inte varit någon höjdare dock.
så länge jag kan känna mig sunkig på det och det inte är direkt farligt så är jag on board
zox:
så länge jag kan känna mig sunkig på det och det inte är direkt farligt så är jag on board
ah d är sunkvarning om ngt!
värsta som kan hända är att du blir dålig i magen om det inte fått jäsa ordentligt
värre än så blire inte