Aviseringar
Rensa alla

Har du frågor till Max VD?


Ämnesstartare

I morgon ska jag att träffa Max VD, Richard Bergfors, för en intervju om hamburgerkedjans arbete med klimat- och miljöfrågor. Har ni några frågor som ni tycker att jag bör ställa? Det kan exempelvis handla om vad Max gör för att kompensera sina utsläpp eller om hans syn på köttindustrin och initiativ som "Köttfri måndag". [smile]


   
Citera
Ämnesetiketter

kommer dom satsa mer pengar på de frågorna nu när dom får grovt mycket mer pengar iom slopad restaurangmoms?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

är han vegetarian


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Är grillat godast?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

hur många måltider i veckan anser han att man kan äta på max* och fortfarande kalla sig för en förkämpe vad gäller klimat och fördelningspolitik? då tänker jag främst med hänsyn till växthusgaser, virtuellt vatten och använda jordbruksytor, och då i synnerhet påverkan från det nötkött som ingår i mer eller mindre alla de mål som de verkar promota hårdast (på deras hemsida kan man exempelvis se att dagens lunch alla dagar i veckan är nötköttsbaserad).

Dold text: *då tänker jag främst till deras mest sålda menyer, enligt deras hemsida ska det visst vara maxmål.

anser han att det är ekologiskt och etiskt hållbart att man kan köpa en hamburgare för elva kronor? om vi tänker oss att bönder, mellanhänder och anställda ska få skälig lön för sitt arbete, och att odling och transporter ska ske på ett hållbart sätt, finns det någon vinstmarginal i att sälja en hamburgare för så lite? om det skulle vara så att de säljer den med förlust, drar nytta av underbetalda arbetare med dåliga arbetsförhållanden eller säljer den utan att ta ut någon vinst, vad skickar det för signaler till konsumenterna?

om max vill profiliera sig som ett etiskt och miljövänligt alternativ, hur kommer det sig att de inte promotar vegetariska alternativ hårdare? visserligen gör de det marginellt mer än mcdonalds och liknande, men bör man inte sätta ribban högre än så om man ser dessa frågor som något annat än meningslösa slagord för att håva in mer pengar utan att behöva ta några risker?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Leijonsparf:

...

Grymt bra frågor! [y]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Fråga honom om dom lägger något annat i sina hamburgare än vad vi vanliga hemmakockar gör?

Några exempel på vanliga hemmabburgare skapade av proffs. [smile]

​AG:s hamburgare - En hemmaversion av en av världens bästa burgare.

​Amerikansk hamburgare

Klimat- och miljöfrågor ger jag fan i. [blush]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Fråga om jag kan få jobb på Max


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tråden raderad från Forum PLUS/Hållbarhet, miljöfrågor och samhällsansvar


   
SvaraCitera