Aviseringar
Rensa alla

Har ni bra betyg? (Gymnasie)


Ämnesstartare

Har precis börjat gymnasiet den här terminen, och det har slagit mig hur mycket sämre det går för mig i skolan nu än förut (på högstadiet asså). Innan hade jag ganska höga betyg, men hitills har jag inte fått ett enda A. 

Jag undrar om det är normalt att det är så att man får sämre betyg än vanligt när man precis börjat gymnasiet, eller om jag borde skärpa till mig. Vad har ni för betyg?

(jag går na)


   
Citera

jag har typ samma betyg som i nian (går idag i tvåan) men det kan vara stor skillnad från program till program och skola till skola hur lätt man får sina betyg. 


   
SvaraCitera

Jag har A B bara typ så går betydligt bättre än högstadiet för mig


   
SvaraCitera

Jag har inte ens fått ett enda A på hela min skolgång Mycket glad


   
SvaraCitera

jaaaajo till att börja m är d ju svårt att veta betyg innan ens en termin är slut pga gissningsvis inga avklarade kurser. Men jag upplever nog att det i högre utsträckning än tidigare förändras över kursens gång. Liksom klart man inte kan allt innan kursen ens nått sin mitt så d e ju inte konstigt att inte få A på alla uppgifter hallå. 


   
SvaraCitera
Mumzel

Gymnasiet är ett förberedelse till universitets. Så ja, det är betydligt svårare. Många säger att 2:an är svåraste på gymnasiet men jag tycker att ettan var svåraste eftersom speciellt om du kom från en fattig skola skulle du ha det svårt I gymnasiet för i princip alla gymansier är ganska så strikta enligt sina betygskriterier jämfört med grundskolans


   
SvaraCitera

Nej inte alls ovanligt att få sämre betyg första året. 


   
SvaraCitera