Aviseringar
Rensa alla

har nu sommarlov!!


Ämnesstartare

isola:

De arbetar ju minst lika mkt själva, om inte ibland mer då de har allt ansvar inför högre led.
Att de under chefen inte har kontakt med högre instanser än så är ju för att det inte är deras jobb, det skulle bli för mycket.
Det finns jättemånga vidriga chefer, men det finns minst lika många bra chefer som är på nästan samma nivå som sina underordnade. Det är nog inte helt lätt att vara chef heller. Det är ju då ditt jobb att hålla alla nöjda och konfliktfria, få scheman att klaffa osv.

Vi definierar nog ordet "chef" olika. [crazy] Jag skulle inte säga att man är chef för att man typ har ansvar för att lägga schema. Snarare ifall man har en arbetsledande roll.

Att det inte är lätt att vara chef vet jag inte varför det skulle vara relevant, och att hålla alla nöjda och konfliktfria (dvs. upprätthålla "fred på golvet") är något negativt i mina ögon. Jag tycker inte att man ska finna sig i sin position som lönearbetare utan motarbeta den. Om folk är lugna och håller käften kommer inget att ändras för oss, utan vi måste kämpa för att få nån ändring.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Rödingajäveln:

Att det inte är lätt att vara chef vet jag inte varför det skulle vara relevant, och att hålla alla nöjda och konfliktfria (dvs. upprätthålla "fred på golvet") är något negativt i mina ögon. Jag tycker inte att man ska finna sig i sin position som lönearbetare utan motarb

Nu menade jag ju sinsemellan också.
Varför skulle man inte finna sig i sin roll, om man gillar den? Alla har ju inte slavlön eller slavvillkor.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

isola:

Nu menade jag ju sinsemellan också.
Varför skulle man inte finna sig i sin roll, om man gillar den? Alla har ju inte slavlön eller slavvillkor.

Jag tycker hela lönearbetet i sig är ett problem. Ska du kunna tillfredsställa dina behov måste du åtta timmar om dagen sälja dig, din tid och din arbetskraft till nån annan. Under dessa 8 timmar bestämmer denne person allt över dig (utöver de rättigheter vi arbetare tvingat till oss genom att just kämpa på våra arbetsplatser). Någon tjänar pengar på vårt arbete och dikterar våra liv.

Arbetet tar ju inte heller slut när man kommer hem. Då måste man göra hemma sysslor, laga mat till morgondagen. lägga sig tidigt och allt annat som behövs för att man ska kunna arbeta en dag till. Människors liv underordnas arbetet och anpassas efter det.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Rödingajäveln:

Människors liv underordnas arbetet och anpassas efter det.

Ja. Rutiner är allt bra tråkiga, men rätt nödvändiga ibland. Även om jag själv är jättedålig på att hålla dem. [n]

Rödingajäveln:

g, din tid och din arbetskraft till nån annan. Under dessa 8 timmar bestämmer denne person allt över dig (utöver de rättigheter vi arbetare tvingat till oss genom att just kämpa på våra arbetsplatser). Någon tjänar pengar på vårt arbete och dikterar våra liv.

Det blir till att starta eget företag då!


   
SvaraCitera