Aviseringar
Rensa alla

"Hemlig asylgrupp" planerar för 400.000 nya invandrare



   
SvaraCitera

linus333:

Märker nu att det ej går att klicka på dagens industri artikeln...

Funkar hur bra som helst.

För dem som misstror FT:

Från DI:

"Här är regeringens hemliga asylgrupp

  • np_b6c3443e-a657-44ac-bccc-3b9956ce84f0. INGÅR I GRUPPEN. Lars Westerbratt …
    Foto: Kristian Pohl

1 / 6
Regeringens integrationsarbete går på högvarv – i det fördolda.
Mycket talar för att man lägger sig nära Centerpartiet med ett förslag som ger kommunerna mer resurser. Samtidigt får Folkpartiets och Kristdemokraternas tuffa tag mot asylsökande kalla handen.

Integrationsfrågan har seglat upp som den viktigaste väljarfrågan efter skolan, enligt en ny undersökning från DN/Ipsos. Integrations- och migrationsprogram står som spön i backen från FP, KD och senast C. Samtidigt har Moderaterna köpt sig tid genom att presentera en arbetsgrupp. Men från regeringen har det varit tyst.
Toppnära tjänstemän
Också regeringen har en arbetsgrupp under namnet Mottagande och etablering för att rusta Sverige för att ta emot 400.000 asylsökande, varav 130.000 barn, de närmaste fem åren.
Di kan nu avslöja vilka som ingår i gruppen. Spindeln i nätet är arbetsmarknadsminister Ylva Johanssons högra hand, statssekreterare Erik Nilsson. I gruppen sitter flera politiska tjänstemän i skiktet närmast ministrarna. Några av dem är Max Elger hos finansminister Magdalena Andersson, Annelie Roswall Ljunggren hos kommunminister Ardalan Shekarabi och Conny Wahlström hos bostadsminister Mehmet Kaplan.
Ingen av personerna i gruppen låter sig intervjuas, men underhandskontakter med departementet, diariesökningar och kontakter med kommunpolitiker tecknar ändå en bild av färdriktningen.
Lyssnar på kommunerna
Precis som Centerpartiet lyssnar regeringen noga på kommunpolitikerna. Ett dokument som gruppen är väl bekant med är ett 35-punktsprogram som togs fram av Sveriges Kommuner och Landsting för två år sedan och som lägger stor tonvikt vid att ersätta kommunen för de faktiska kostnaderna för mottagandet och att med ekonomiska styrmedel få ett jämnare mottagande.
På fredagseftermiddagen hyllades Centerpartiet även offentligt av arbetsmarknadsministern.
”Man har tagit de stora problemen på allvar och det välkomnar jag”, säger Ylva Johansson till TT och uttrycker förhoppningar om en blocköverskridande lösning.
Inget mottagningstvång
Några förslag om att lagstifta om att alla kommuner måste ta emot flyktingar, som en utredning nyligen föreslog, finns inte på 35-punktslistan.
Inte heller något som liknar FP:s och KD:s förslag att öka drivkrafterna för asylsökande att etablera sig genom att koppla permanenta uppehållstillstånd till arbete eller förslaget om försörjningskrav vid anhöriginvandring. I stället är stödja, investera och hjälpa nyckelord som bättre beskriver inriktningen.
Arbetet är något av ett tusenbitarspussel och gruppen har visat intresse för Swedbanks arbete med utländska akademiker och möjligheten att lösa en akut bostadsbrist med modulhus.
Med en nota för integration och migration på 34 miljarder kronor i den senaste budgeten så finns det stora möjligheter att spara pengar på en bättre integration, vilket kan göra att finansdepartementet spelar en mer välvillig roll i gruppen än vad som kanske brukar vara normalt.
Samtidigt har migrationsminister Morgan Johansson träffat flera socialdemokratiska kommunalråd på senare tid för att lyssna in sig, däribland Södertäljes Boel Godner, Borlänges Jan Bohman och Lindesbergs tidigare kommunalråd Anders Ceder. Ardalan Shekarabi har precis planerat in ett besök hos Jan Bohman i flyktingtäta Borlänge.
”Av de 35 punkterna ser jag inget som är omöjligt för en S-regering”, säger Jan Bohman."


   
SvaraCitera

linus333: "Hemlig asylgrupp" planerar för 400.000 nya invandrare

"Hemlig asylgrupp" planerar för 400.000 nya invandrare

Ja... Funderingar?

I detta fallet - vad IS/ISIS eller andra "hemliga asylgrupper" planerar är väl lika ogrundat som vad muslimerna sitter och ber spöktrollet allah om.   Skadeglädje

Nej, en sak är vad "asylgrupperna" sitter och planerar. En annan sak vad Sverige som land är villiga att ta emot. 100.000 kan jag tänka under 2015... men inte 400.000!


   
SvaraCitera

vikingen: Nej, en sak är vad "asylgrupperna" sitter och planerar. En annan sak vad Sverige som land är villiga att ta emot. 100.000 kan jag tänka under 2015... men inte 400.000!

400.000 var ju under fem år, mellan 2015-2020.

Dessutom ska man inte ta alltför lättvindigt på IS planer. De vet naturligtvis att Sverige har världens mest extrema invandringspolitik och ger asyl till vem som helst, speciellt eftersom vi som enda(!) land automatiskt ger PUT till alla syrier oavsett skyddsbehov eller om det är terrorister, mördare, våldtäktsmän eller ej. Det blir därmed ingen konst för dem att skicka så pass många till Sverige att de så småningom kan ta över, antingen på parlamentarisk väg eller genom revolution när muslimerna har blivit i majoritet.


   
SvaraCitera

Hårig: 400.000 var ju under fem år, mellan 2015-2020.

400K under 6 år? Det lär säkerligen bli mer.  Tumme ned   Jag trodde det var under ETT år!??


   
SvaraCitera

vikingen: 400K under 6 år? Det lär säkerligen bli mer. Tumme ned Jag trodde det var under ETT år!??

"Också regeringen har en arbetsgrupp under namnet Mottagande och etablering för att rusta Sverige för att ta emot 400.000 asylsökande, varav 130.000 barn, de närmaste fem åren."


   
SvaraCitera