Aviseringar
Rensa alla

Hemlösa personer


Ämnesstartare

alla skulle inte klara av att vara hemlösa


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

- Razorblade -:

Men jag som mitt psyke och jag som min kropp gör exakt likadana saker hela tiden och ändå kommer jag och många andra i konflikt med oss själva. Nog blir den risken större om man dessutom har helt skilda huvuden. Så fort det finns en dualism finns risk för konflikt mellan part A och part B. Konflikten är ett bevis på att saker och ting inte uppfattas på samma sätt.

Min slutsats vilar på sannolikhetslära och det vi faktiskt vet om universum. Om (observera om) vi antar att det inte finns en gud och/eller andevärldar, då är vi som individer inget annat än gener + livserfarenhet.

som t ex intrarollkonflikter? för sådana är ju inte fysiska.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

isola: som t ex intrarollkonflikter? för sådana är ju inte fysiska.

Min poäng är att den fria viljan inte existerar varför man inte kan döma människor som t ex är hemlösa. Jag tror att allt är orsaksbundet, föds man med vissa gener och har en viss livserfarenhet så kommer man automatiskt ha ett visst öde.

Jag menar att man inte kan döma på moraliska grunder, men att man fortfarande kan påverka genom olika typer av stöd, påtryck o.s.v.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

- Razorblade -:

föds man med vissa gener och har en viss livserfarenhet så kommer man automatiskt ha ett visst öde.

Och jag menade att så behöver det inte alls bli


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

isola: Och jag menade att så behöver det inte alls bli

Och då undrar jag vilken den mystiska faktorn är förutom gener och livserfarenhet? Du kunde inte komma på någon varför jag inte förstår vad du grundar din åsikt på. Tror du på ett orsaksbundet universum?


   
SvaraCitera

   
SvaraCitera