Aviseringar
Rensa alla

hemvärnsungdom ?


Beelzebub:

ja det är iofs sant men nu syftade jag på coolhets faktorn och den är inte särskillt hög, tycker det var synd att dom tog bort mausern ifrån dem.

Mausern var skitbra och fyllde sitt syfte på sin tid. Men vapnen började bli väldigt gamla och slitna samt att man inte ville köpa in nya partier av ammunition i en standard man i övrigt har frångått.
Am i kal .22 är betydligt billigare än 6,5x55.


   
SvaraCitera
Dumle

Reaper:

skit i hemvärnet, gå med i flygvapnet, vi har ak5 o bättre befäl

Jag & min kompis är med där. Det rockar! [bigcheers]

www.fvrf-u.se


   
SvaraCitera

Stämmer ej ang Gv 96 MAUSER, FM har fortfarande stora partier kvar.

Ang Ammo finns det så det räcker för många år framöver. Gv 96 var ett bättre skolvapen helt klart, då det var ett militärt vapen som hade riktig rekyl.


   
SvaraCitera
Reaper

Dumle:

Jag & min kompis är med där. Det rockar!

[cheers]


   
SvaraCitera
DinGud

postis_per:

var med i HvU förut. om du inte är 17 är det mest typ gå runt i skogen, bygga poster, och väldit mycket radiokommunikation när jag var med iaf, du får även skjuta .22-kalibrigt gevär när du är 15. sen vid 17 får du skjuta med automatvapen.

Var bättre förr. Då hade vi ungdomar stridsövningar med kpist och lösplugg och sprängde litet. Mauser mot saabmål osv och testa bildförstärkare. Ak5:an är förövrigt väldigt överskattad. Tacka vet jag en hederlig bössa med hundra år på nacken. Den glider heller inte fram och smäller till skallen varenda gång man böjer sig.


   
SvaraCitera

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera