Aviseringar
Rensa alla

Hiv? Nojjig som utavhelvete.


Blivande_japan:

Om man inte är dum i huvudet så kan man lära sig saker och ting ändå, är man dum i huvudet så spelar det nog ingen större roll om det är stress eller ångest eller både och inblandade

Jag tror inte att man kan dela in folk i "dumma" eller "smarta" här. Du är säkrt en intelligent person som lär dig av andras misstag, men jag känner gott om folk som är logiskt intelligenta men som ändå ibland försätter sig själva i riktigt jobbiga situationer för att de är impulsiva och inte tänker efter. Jag själv är givetvis inget undantag. Trots allt vill jag nog hävda att det är väldigt svårt att leva ett liv utan att göra egna misstag där man sedan får ta konsekvenserna av sitt handlande. Det är helt normalt och jag kan inte riktigt se varför det automatiskt skulle vara negativt i alla lägen, även om det orsakar tillfälligt obehag.

Blivande_japan:

...

Allright, jag kanske moraliserade litegrann då, men mest för TS egen skull. Det var hursomhelst inte det som var huvudnumret, så att säga.


   
SvaraCitera

Blivande_japan:

Jag vet ett flertal personer som försatt sig i sådana situationer som de mått dåligt i men ändå inte lärt sig ett skvatt av det.

Nej, men folk gör dumma saker hela tiden. Jag tror nog ändå att risken minskar att göra om ett misstag, om det förra gången fick (lagom) tråkiga konsekvenser. Det är en nobrainer - gäller både djur och människor. Skolexempel: Har man plankat på spårvagnen är sannolikheten mycket mindre att man gör om det ifall man blir muddrad på 1200 spänn av två stora starka kontrollanter med barsk uppsyn (tro mig).


   
SvaraCitera

Cruella De Vil:

Trots allt vill jag nog hävda att det är väldigt svårt att leva ett liv utan att göra egna misstag där man sedan får ta konsekvenserna av sitt handlande. Det är helt normalt och jag kan inte riktigt se varför det automatiskt skulle vara negativt i alla lägen, även om det orsakar tillfälligt obehag.

Var har jag skrivit att det inte är lätt att begå misstag?

Cruella De Vil:

Allright, jag kanske moraliserade litegrann då, men mest för TS egen skull.

[rolleyes]

Cruella De Vil:

Jag tror nog ändå att risken minskar att göra om ett misstag, om det förra gången fick (lagom) tråkiga konsekvenser.

Du tror.


   
SvaraCitera
Akymo

Kan TS ge uppdatering på det här?


   
SvaraCitera