Aviseringar
Rensa alla

Hur är Gymnasiet jämfört med Högstadiet? Bättre eller sämre?


det var inte sant för mig det är sant för många människor


   
SvaraCitera

I mitt fall trappade skolarbetet av ganska ordentligt när jag började på gymnasiet 😛 Dock så går det mycket snabbare fram och det är sjukt mycket mer ansvar om man vill lära sig saker, vilket är jättetrevligt, för då slipper läraren ta om allt 130 ggr för att något pundhuvud inte lyssnar tillräckligt.


   
SvaraCitera

Tycker det suger ganska ordentligt, skall hoppa av och söka in nästa år, tror jag. Är högre studietempo vilket är trevligt, men klasserna är ofta ENORMA (min klass är 34 pers...) och det hela känns väldigt opersonligt, och systematiskt. Känns som att det inte sker i ens egna takt utan att alla förväntas vara likadan robotar. Väldigt kreativt hämmande också att de som styr skolan har tagit bort valbarheten till stor del gällande estetiska ämnen när man läser t.ex. sam eller natur. [sad] Blir så himla TRÖTT på att bara läsa teoretiska ämnen hela tiden.


   
SvaraCitera
xyzxyz

Mycket bättre tyckte jag. Tyckte inte själva skolarbetet var så värst mycket svårare, mest roligare. Det gäller att man väljer något man tycker är kul, man ska inte gå Natur för att man "ska" det. Det blir inte bra. Själv gick jag Teknik, i en klass med 25 killar och 5 tjejer, typ... Världens bästa klass för övrigt, kan längta tillbaka till gymnasiet än idag, vi hade väldigt bra gemenskap trots en blandad kompott av "nördar", "stekare" och mellanting.

Till er som har gymnasiet framför er kan jag bara råda er att se fram emot det och ha kul!! Välj den linjen ni tror att ni kommer att trivas bäst på. Lycka till!


   
SvaraCitera

HealTheWorld:

likgiltig.

Syftningsfel.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tamburinmannen:

Syftningsfel.

Ja jag vet det nu [wink]


   
SvaraCitera

jag hade det riktigt bra i gymnasiet. men jag tror inte det är själva gymnasiet utan mer vilka man får runt sig som avgör hur bra det blir. dock så inser man att man hade det jävligt chill i högstadiet när ens största problem var om någon hade tagit pingisbordet 😉


   
SvaraCitera

absentthinking:

femtonfemtonfemton

men va hur har du hunnit lära dig så många språk flytande och du bara är 15?

Bar då kan du hjälpa mig med engelska och spanska läxorna lol, vill också kunna franska


   
SvaraCitera

godisälskaren:

men va hur har du hunnit lära dig så många språk flytande och du bara är 15?

söndagsbarn = framgångsrik [y]


   
SvaraCitera