Aviseringar
Rensa alla

hur fan äter man m kinespinnar?


Ämnesstartare

S3ON: med pekfingret, fuck-you-fingret och tummen, iaf jag.

Ja, det är dom man använder för att röra den ena pinnenTumme upp


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

aristoteles:

Ja, det är dom man använder för att röra den ena pinnenTumme upp

*testar ned pinnar liggandes*

använder bara pekfingret och tummen åt den översta pinnen och låter den andra vila på fuck-you-fingret. The complicated way?

Hittade inga kinesiska pinnar så använder mig utav 2 st grillspett:

2irvi9x.gif


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

S3ON:

*testar ned pinnar liggandes*

använder bara pekfingret och tummen åt den översta pinnen och låter den andra vila på fuck-you-fingret. The complicated way?

Hittade inga kinesiska pinnar så använder mig utav 2 st grillspett:

2irvi9x.gif

Du ska hålla pinnarna mycket längre utGalen
Och den nedre pinnen skall vila på ringfingret. Annars kommer du inte få tillräckligt med kraft för att plocka upp tyngre sakerBlink


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

aristoteles:

Du ska hålla pinnarna mycket längre utGalen
Och den nedre pinnen skall vila på ringfingret. Annars kommer du inte få tillräckligt med kraft för att plocka upp tyngre sakerBlink

Har aldrig stött på några problem, får med mig större kycklingbitar tillsammans med risklumpar, så d så! Rodnar


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

S3ON: får med mig större kycklingbitar tillsammans med risklumpar, så d så! Rodnar

Prova blöta dumplingsBlink


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

aristoteles:

Prova blöta dumplingsBlink

fan e d för nåt? Rodnar


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

S3ON:

fan e d för nåt? Rodnar

Nangua_Baozi_(chinese_dumplings).jpg
De finns i olika former och storlekar, men kan vara rätt stora. De är en bra träning för dina pinn-skillsBlink

Det är dessutom fantastiskt gott.

Anledningen till att din sätt inte kommer fungera är att om du inte flyttar ut pinnarna så har du för lite omfång för att ens kunna greppa större saker som en baozi. Men om du flyttar ut pinnarna som du ska så gör också hävkraften det mycket tyngre att knipa ihop pinnarna så du behöver det där extra fingret. The science behind pinnarCool


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

aristoteles:

Nangua_Baozi_(chinese_dumplings).jpg
De finns i olika former och storlekar, men kan vara rätt stora. De är en bra träning för dina pinn-skillsBlink

Det är dessutom fantastiskt gott.

Anledningen till att din sätt inte kommer fungera är att om du inte flyttar ut pinnarna så har du för lite omfång för att ens kunna greppa större saker som en baozi. Men om du flyttar ut pinnarna som du ska så gör också hävkraften det mycket tyngre att knipa ihop pinnarna så du behöver det där extra fingret. The science behind pinnarCool

De där sakerna ser inte särskilt goda ut Rodnar


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

S3ON: De där sakerna ser inte särskilt goda ut Rodnar

Det mesta ser inte så gott ut i kina, men mycket smakar väldigt gottTumme upp


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

aristoteles:

Det mesta ser inte så gott ut i kina, men mycket smakar väldigt gottTumme upp

Intressant! Måste ta mig dit någon gång i livet och smaka alla delikatesser, mmmm ska lära mig att äta korrekt med pinnar innan dess. Ledsen


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

S3ON: Intressant! Måste ta mig dit någon gång i livet och smaka alla delikatesser, mmmm ska lära mig att äta korrekt med pinnar innan dess. Ledsen

Det finns en rätt najs grej. När man kommer in i restaurangen så får man först välja en kryddblandning beroende på hur starkt och vilken smak man vill ha. Efter detta så visas du till din plats där du har en barstol framför en bänk med inbyggd kokplatta. Sedan får du en panna med vatten och de kryddor du valde så du kan börja värma.

Framför bänken snurrar ett sånt där transportband där det kommer ut all möjlig typ av mat, olika kött, grönsaker, tofu, efterrätter, pasta, godis. Sedan får du sitta där och plocka på dig allt som ser gott ut och koka i din lilla gryta samtidigt som du äter det som redan är färdigkokat. Det är både kul och gott. Det är en variant av hotpot fast man delar den inte med andra.

Jag tror det var i antingen Beijing eller Tianjin, en upplevelse jag skulle rekommendera Tumme upp


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

aristoteles: Efter detta så visas du till din plats där du har en barstol framför en bänk med inbyggd kokplatta. Sedan får du en panna med vatten och de kryddor du valde så du kan börja värma.

Lite som när man beställer in köttfondue i alperna, fast ändå inte. Sånt där bidrar med mysiga känslor fan! 🙂 

aristoteles: Framför bänken snurrar ett sånt där transportband där det kommer ut all möjlig typ av mat, olika kött, grönsaker, tofu, efterrätter, pasta, godis. Sedan får du sitta där och plocka på dig allt som ser gott ut och koka i din lilla gryta samtidigt som du äter det som redan är färdigkokat. Det är både kul och gott. Det är en variant av hotpot fast man delar den inte med andra.

Okej, det där låter inte alls som köttfundue på alpresor, det låter som den första Johnny English-filmen, när satskapet fastnar med slipsen i transportbandet.. Cool


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

S3ON: Okej, det där låter inte alls som köttfundue på alpresor, det låter som den första Johnny English-filmen, när satskapet fastnar med slipsen i transportbandet.. Cool

Hahah kanske detGalen


   
SvaraCitera