Aviseringar
Rensa alla

Hur kan vi höja aktiviteten på UM?


Tävlingar!

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Annons på facebook kanske?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Omar Ali:

Annons på facebook kanske?

Att få hit folk är inte problemet. Problemet är att få dem att stanna.


   
SvaraCitera

Ha en dagens/veckans fråga, där man får välja mellan några olika alternativ och sedan får se hur stor andel röster varje alternativ fått. Sånt brukar gillas. Jag minns i alla fall lunarstorms variant av det med stor nostalgi.


   
SvaraCitera

En chatt

Jag tror inte det är funktioner som um saknar, utan ett mer inbjudande utseende för flera åldrar.
Väldigt många utav ums mer kända profiler är idag runt 20+.

En chatt

Jag vet inte hur svårt detta är att genomföra tekniskt.
Men säg att när man reggar sig på um så får man välja under 18 eller över 18. Detta valet avgör vad man får se för texter. Jag kan inte tänka mig att en som är 19 har något intresse för ums guide till gymnasievalet. Men däremot har intresse för ums guide till skolor på högre nivå än gymnasiet. och vice versa.
Helt enkelt att sidan får ett utseende som mer passar ens egen ålder.

En chatt

Kanske till och med ha två olika forum beroende på vad man väljer för ålder vid registrering.
Självklart ska det gå att ha tillgång till båda delarna men att man måste klicka en gång extra för att komma till den andra sektionen.

En chatt

Experter som är inriktade till en äldre målgrupp.
Arbetsförmedlingen.
Ekonomiska frågor.
Hyresgästföreningen.
Allmän handyman.
Som några exempel.

En chatt

Döda samlingstrådarna med hjälp av underforum. Samlingstrådarna är just nu ett nödvändigt ont som leder till massa låsta trådar. finns det möjlighet att lägga till underforum till forumsinriktningarna? Film forumet har tex tonvis med låsta trådar där folk letar efter en specifik film. möjligheten att kunna flytta tråden till ett underforum utav filmforumet hade gynnat alla.

En chatt

Se över diverse saker på forumet.
Varningssystemet.
Ta bort det och ersätt med låst från forum plus
låst från klotter
låst från att skriva över huvud taget. vilket innebär att man inte kan skriva någonting någonstans förutom egna blogginlägg, ändra sin presentation och skriva i chatten, om den finns.
Låst ifrån chatt.
Alla dessa straff är tidsbaserad.
Sen köra permanentlåsning på folk som verkligen förtjänar det.

Ta bort känsliga trådar forumet och ersätta med funktionen "rapportera till expert"

Se över vip funktionen.
Jag vill tex se att vipare har tillåtelse att länka till musik och film som dom själva skapat.

En chatt


   
SvaraCitera

André Vifot Haas:

Att få hit folk är inte problemet. Problemet är att få dem att stanna.

då måsste ni fokusera mer på forumet och skapa en chatt även om nu chatten inte ger sidvisningar så kommer det dra folk...


   
SvaraCitera
Exner

Gilla_funktion på inlägg och trådar.

Eventuellt rangordning av använder utifrån något slags 'status', baserat bland annat på detta, för att uppmuntra till aktivitet.


   
SvaraCitera

André Vifot Haas:

11. "Veckans medlem". Vi lyfter fram en utvald medlem (hur denna ska väljas får vi klura på) som får extra uppmärksamhet på något sätt.

Borde inte "månadens medlem" vara bättre? Förutom att det blir en fin allitteration (nåja) så torde det kännas lite mer speciellt för den som blir utvald.

Medlemarna få nominera folk, att få nominera är alltid lite exalterande!


   
SvaraCitera
Keeper

Att lyfta upp en viss medlem för beskådan av andra medlemmar tror jag är en riktigt bra idé. UMare gillar att veta saker om andra UMare, och de flesta UMare värderar att vara kända på sidan.

Någon typ av tävling/spel där användarna loggar in med sitt användarkonto och sedan kan tävla mot varandra. Tänk farmville och alla andra liknande facebookflugor. Tänk spel där man gör något över längre, där utveckling sker över flera dagar/veckar. Dessa skulle man sedan kunna ha site-ranking för, med veckans/månadens vinnare.
Kanske eventuellt "bäst av tre spel" där man kan slå samman rankingen i ett flertal spel.
En förutsättning för det här är att det går att vaska fram ett lagomt enkelt, kul och beroendeframkallande spel för en lagom peng.


   
SvaraCitera

gör forumet mer synligt på förstasidan!!!!!!!!!!!!
det är för forumet man stannar


   
SvaraCitera
Åtta

Det är ju påsk förhållandevis snart, så varför inte kapitalisera på det med en påskäggsjakt? Varje dag under en vecka publicerar vi en ledtråd som skall leda till en viss sida här på UM. När en användare hittar sidan gratuleras dem med en fin liten present (en video där Erik sjunger karaoke, en bild på André i mankini, o.s.v.). Om en användare mot slutet av veckan har hittat alla påskägg får den vara med i en dragning om något fint pris.

Jag tror att något sådant skulle:
#1 - Engagera existerande medlemmar
#2 - Få nya medlemmar att komma tillbaka varje dag under en vecka (varvid de förhoppningsvis är hooked).

Det skulle bli ett rent helvete att implementera, men det är väl mitt problem, antar jag.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Galvmeister:

säg att när man reggar sig på um så får man välja under 18 eller över 18. Detta valet avgör vad man får se för texter. Jag kan inte tänka mig att en som är 19 har något intresse för ums guide till gymnasievalet.

Just att sajten har 14-24 som målgrupp kan vara ganska problematiskt när vi ska skriva något. Det är ofta ett stort glapp mellan vad en 14-åring tycker är intressant och vad en 24-åring gillar, och man vill ju helst inte exkludera folk. Därför försöker jag för det mesta se till att köra ganska vanliga saker (typ ungdomsfilmer och annat) som kan tilltala alla och sen komplettera med olika temaveckor (typ gymnasievalet, körkort, högskola).

Det är en väldigt intressant idé du har, men jag fruktar att det är ganska klurigt att fixa rent tekniskt och dessutom kan det bli svårt att veta var man ska dra gränsen ...

Galvmeister:

Experter som är inriktade till en äldre målgrupp.

Vi har haft en del sådana experter tidigare, men tyvärr har de tröttnat för att de knappt fått några frågor. Folk fortsätter liksom mest fråga om sex, ätstörningar och kärleksproblem. Men jag ska försöka börja få in lite fler gästexperter som kan svara på "vuxnare" frågor.

Galvmeister:

Döda samlingstrådarna med hjälp av underforum. Samlingstrådarna är just nu ett nödvändigt ont som leder till massa låsta trådar.

Jag vet inte om underforum skulle göra forumet svårnavigerat och krångligt, men spontant håller jag med dig om att det är alldeles för mycket samlingstrådar.

qazedctgb:

då måsste ni fokusera mer på forumet

Det är precis det vi ska göra. [smile]

Galvmeister:

En chatt

qazedctgb:

och skapa en chatt

Vad jag minns så var det ett väldigt skrik om chatt sist. Sen när den väl kom var det bara typ 10 pers som använde. Sen om det berodde på att den var dålig är jag inte rätt person att svara på. Men i grunden så håller jag med er om att chatt är en bra grej.

Exner:

Gilla_funktion på inlägg och trådar.

Eventuellt rangordning av använder utifrån något slags 'status', baserat bland annat på detta, för att uppmuntra till aktivitet.

Jepp. Gäller bara att vi tänker igenom ordentligt vad alla konsekvenser ska bli av att det trycks på gilla, så att det verkligen leder till något vettigt.

Linda Eriksson:

Borde inte "månadens medlem" vara bättre? Förutom att det blir en fin allitteration (nåja) så torde det kännas lite mer speciellt för den som blir utvald.

[y]

Keeper:

Någon typ av tävling/spel där användarna loggar in med sitt användarkonto och sedan kan tävla mot varandra. Tänk farmville och alla andra liknande facebookflugor.

Det hade varit grymt skoj. Problemet är väl att:

Keeper:

vaska fram ett lagomt enkelt, kul och beroendeframkallande spel för en lagom peng.

Åtta:

en bild på André i mankini

Hah! Jag gillar dock din idé i övrigt. [y]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Galvmeister:

Se över vip funktionen.
Jag vill tex se att vipare har tillåtelse att länka till musik och film som dom själva skapat.

Jag skulle hellre se att vi skrotar vip helt och hållet till förmån för ett välgenomtänkt gilla-system där omtyckta medlemmar som sköter sig premieras på olika sätt. Exempelvis genom större fotoalbum och liknande.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

André Vifot Haas:

Vi har haft en del sådana experter tidigare, men tyvärr har de tröttnat för att de knappt fått några frågor.

När var detta?
I sådana fall marknadsförde ni nog det inte tillräckligt till oss användare antar jag?

André Vifot Haas:

Jag skulle hellre se att vi skrotar vip helt

Trodde vi kom överens om att det skulle skrotas på mod-träffen med Erik förra året?
Men ja den vill jag gärna skrota helt, den fyller ingen funktion mer än att användarna får en liten stjärna vid sitt namn och ett dött VIP-forum.


   
SvaraCitera
Åtta

När det gäller experter med mer "vuxen" inriktning så tror jag nog mer på att göra typ som när ni intervjuade Henrik Fexeus, att folk får en vecka eller två på sig att skicka in frågor via mail eller som kommentarer (om det är något som inte behöver vara anonymt). Anledningen till att experterna knappt fick några frågor var troligen därför att 99.9% av alla frågor går att googla sig fram till tämligen enkelt, och är man över 13 så bör man behärska google någorlunda.

En annan grej som jag skulle tycka vore roligt vore om ni kunde ragga upp lite intressanta personligheter som kunde spendera några timmar på forumet och svara på frågor direkt där. Så att ni i förväg lägger upp en artikel där folk kan få reda på att en livs levande mattant (eller vad ni nu kan tänkas vaska fram) svarar på frågor några timmar en viss dag, och sedan skapar ni helt enkelt en tråd där personen svarar på frågorna.

Det skulle dels innebära att ni får någonting som jag tror är hyfsat unikt att bjuda på, och dessutom kostar det typ ingenting, annat än er tid.


   
SvaraCitera

André Vifot Haas:

Sen om det berodde på att den var dålig

Nej det var för ganon var OP i den tillsammans med föredetta missnöjda människor ur modkåren.


   
SvaraCitera