Aviseringar
Rensa alla

Hur skaffar man egentligen jobb?


dwadw
Ämnesstartare

Första sommarjobbet jag fick var något från kommunen när jag var 16, fick inte nå mycket pengar från det med det var något i alla fall. Men nu i maj fyller jag 18 och då lär det ju va betydligt mycket lättare att få något slags jobb.

Men jag vet inte hur man går till vägs, kan jag bara dra in till coop eller ica och fråga om chefen och fråga hen eller vad gör man? Söker man online kommer det bara upp en massa jobba online undersökningar bs.

Också, tror ni man kan hitta något just nu? Skickade in något till max som jag hittade men tvivlar jag kommer få något. Behöver verkligen ett jobb till sommaren så jag kan köpa bil och andra saker. :))


   
Citera
Haien

Visa att du är driven och ta inititativet att fråga efter chefen eller liknande på ett flera ställen, så många du kan. Var gärna väl förberedd med CV och gärna ett personligt brev om varför du vill jobba på just den arbetsplatsen.


   
SvaraCitera

Det bästa är utan tvekan att besöka arbetsplatsen du vill söka jobb på.


   
SvaraCitera

Håller absolut med ovanstående - vill du ha ett jobb idag, oavsett om du har fullgjord gymnasieutbildning eller bara fullgjord grundskola, så är det personligt besök jag skulle rekommendera. Ha gärna med dig ett utprintat CV som dessutom beskriver dig själv, vilka jobb du ev haft samt dina slutbetyg så klart. 

Att söka jobb digitalt via email osv misstänker jag vid lägre utbildningar saknar betydelse. Det funkar säkert perfekt vid "högre" anställningar där högskole- och universitetsutbildning krävs men knappast där bilverkstan söker en bilmekaniker eller snickeriet söker en snickare.

Lycka till!


   
SvaraCitera

you tell me


   
SvaraCitera