Aviseringar
Rensa alla

I ultrareligiösa länder är toleransen för homosexualitet jävligt låg


Ämnesstartare

tevepro: jesus var bög det är därför alla kristna är bögar i hmlighet

e du kristn??


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

kukoxo:

är nu nyfiken på din teori om varför det händer i ryssland, och hur det hade varit annorlunda ifall religion hade funnits där?

Jag skrev ju om just detta tidigare. Rikta blicken några inlägg uppåt i tråden.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

+ är övertygad om att det hade varit ännu värre i Ryssland om de varit ultrareligiösa där.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

En motfråga vad har andra  länder och nationer för rätt att trycka på andra kulturers levnadssätt och religiösa  emot homosexualitet ? 

Nästan allt äldre kulturer har förbjudit sexuell samlevnad mellan samma kön . 

'I Tunisien tycker endast 2% att homosexualitet skall accepteras av samhället, i Nigeria 1%''- Har folk röstat om det eller vad grundar sig dom % på . Är det så att folket i allmänhet tycker att det inte ska accepteras så får dom homosexuella anpassa sig efter det !  


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Feberyra:
+ är övertygad om att det hade varit ännu värre i Ryssland om de varit ultrareligiösa där.

mm vad du är övertygad om är viktigt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

kukoxo: mm vad du är övertygad om är viktigt.

Återigen: statistiken jag länkade till talar sitt tydliga språk. Religiositet tycks ha en påtaglig, negativ inverkan på synen på homosexuella och deras rättigheter. Jag fattar inte varför detta skulle vara något kontroversiellt och alla som ser på det hela med nyktra ögon inser det rimliga i det. Och allt undvikande snack om att det är kulturen, det är folket, det är värderingarna, det är fattigdomen, det är krigen och konflikterna - aldrig någonsin religionen - är meningslöst. De är alla faktorer som går in i varandra och därför är svåra att isolera, men som man med välformulerade frågor kan undersöka på ett kvantitativt sätt, omvandla till statistik och dra generella slutsatser av, vilket också PEW har gjort...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Feberyra:

Återigen: statistiken jag länkade till talar sitt tydliga språk. Religiositet tycks ha en påtaglig, negativ inverkan på synen på homosexuella och deras rättigheter.     

ja, ändå förekommer det i ateistiska länder.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

kukoxo: ja, ändå förekommer det i ateistiska länder.

Ja, men i långt mindre omfattning och det är ju det vi diskuterar i tråden, samt vilka orsakerna bakom är. Anser du inte att det är värt något alls att diskutera vad som orsakar intoleransen mot homosexuella i olika länder? Vi kan dissekera svenskars inställning till och eventuella intolerans för homosexualitet i tråden också om du vill, men det var inte riktigt det jag avsåg med den. 

Snälla, läs om undersökningen jag länkade till och kommentera den! Vi kommer ingen vart om du envisas med att fortsätta såhär...


   
SvaraCitera