Aviseringar
Rensa alla

Islam växer i Storbritannien


Ämnesstartare

Patrick: . Desto mer muslimer eller kristna som emigrerar till sverige desto mer religiöst blir landet, desto sämre, desto mer problem och desto mer får man skämmas. Sverige är just nu det tredje mest ateistiska landet i världen. Det är bara en tidsfråga innan vårt land klättrar ner på listan och vi hamnar 200 bakåt i tiden igen.

Det är väldigt missvisande bild av religiösa skulle jag säga, som dock fått stort genomslag bland ateister i västvärlden, delvis p.g.a. hur många religiösa faktiskt beter sig, delvis p.g.a. nyateisternas (ex. Dawkins, Hitchens, Sturmark) hetska och ohederliga agitation mot allt vad religion heter. 

Det är inte så att den typiskt religiöse är fundamentalist, fanatiker, vetenskapsförnekare, barbarisk osv. Det finns ingen principiell motsättning mellan tro på en transcendent Gud och tro på vetenskap. Tvärt om så var det en förutsättning för vetenskapen. Inom både kristendomen och islam så är ju inte Gud en del av världen utan skaparen av denna autonoma, materiella värld som är underordnad sina egna utvecklingslagar - vilka är möjliga för oss att upptäcka. 

Däremot har religion genom historien varit den viktigaste källan till etik, då religion lär oss att se oss själva i andra. Utan religionen skulle vi antagligen ha levt i ett mycket värre barbari än vad vi ändå gjort.  Den finns för att den varit funktionell för att få oss att hålla sams. För en evolutionist som Dawkins borde inte detta vara en främmande tanke.  

Patrick: Och rubriken får mig att hånskratta åt dessa religiösa tölpar i england. ''One in ten babies in England is a Muslim''. Hur fan kan man säga att en baby föds som en muslim?

Man kan också tolka det som ett uttryck för en rasistisk syn på muslimer. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

S3ON:

För att S3ON den store säger det, då ifrågasätter man ej för i helvete! 

du är cool


   
SvaraCitera