Angelize:
Vad brukar ni laga för mat då?
min specialitet är tomatsås. den är inte av denna värld, när den blir riktigt bra, men håller fortfarande på att utveckla metoden. så den blir i regel bättre för varje gång.
hacka allt stort till smått och skit i att mixa istället, eller koka i många timmar
Ska banne mig göra det, men jag har för mig att om man kokar i flera timmar så försvinner alla näringsämnen i broccolin?
player one:
min specialitet är tomatsås. den är inte av denna värld, när den blir riktigt bra, men håller fortfarande på att utveckla metoden. så den blir i regel bättre för varje gång.
Gott, äteru den med pasta eller? Jag tycker ej om sötman från krossade tomater. Vad har du i?
Angelize: men jag har för mig att om man kokar i flera timmar så försvinner alla näringsämnen i broccolin?
Det gör det nog, kör på första alternativet istället
FAN NU SLANK MATLÅDAN NER
mm hatar de 🙁 Ska sluta laga mat.. spara pengar till annat..
Jag handlade dock grönsakerna på lidl så det va cheap
Jag gillar mat
Angelize:
Gott, äteru den med pasta eller? Jag tycker ej om sötman från krossade tomater. Vad har du i?
tja, grejen är den att du får köpa bra krossade tomater. mutti är ett bra fabrikat. egentligen ska du köpa hela tomater på konserv, muttis körsbärstomater är klassikern. sen får du satsa på metodik. börja med att fräsa tomatpuré i olja, sen tillsätter du löken, och fräser länge. rör konstant. vid det laget kan du tillsätta socker om du vill kandera löken, men det går kanske emot att få såsen mindre söt. sen tillsätter du tomaterna och vätska, uppemot hälften vin om så önskas, rött eller vitt är efter smak, men många föredrar vitt. jag märker ingen stor kvalitativ skillnad, som så. tillsätt peppar och buljongtärningar, om inte vätskan i sig var riktig buljong. låt sjuda utan lock under regelbunden omröring i minst 40 minuter. vill du så tillsätt en skvätt vodka 10 minuter innan den tas av plattan. tillsätt timjan fem minuter innan den tas av, och basilika, fryst eller färsk (ej torkad) när du tar den av värmen. servera med pasta. övriga kryddor jag brukar använda är en nypa curry, några stänk kanel, hackad vitlök några minuter innan vätskan och tomaterna, svartpeppar och en gnutta muskotnöt. det blir allt sammantaget rätt awesome. spenat kan tillsättas för lite edge, och dekorera gärna med färsk basilika.
Händer alltid mig, så har gett upp och äter lunch ute istället
haahaha 🙁
de e tänkt att ja ska kunna laga mat för ca 4 dagar iaf :S
så äter ja upp de på två elr 1 o en halv dag 🙁
ibland råkar jag äta lite av morgondagens matlåda ja
hehehe