Aviseringar
Rensa alla

Jag är Maskulinist - några frågor?


Ämnesstartare

Razor: Och jag är bäst för att jag själv säger så... Visa mig att alla feminister tycker som ni, att de måste tycka som ni, att de annars inte är feminister.

Vafan vill du. Vad skulle du acceptera som "bevis"? Du påstår saker om feminismen utan att ha någon koll på någonting och utifrån denna grund säger du emot människor som kan. Inser du inte hur orimligt det är? 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nachac: Vafan vill du. Vad skulle du acceptera som "bevis"? Du påstår saker om feminismen utan att ha någon koll på någonting och utifrån denna grund säger du emot människor som kan. Inser du inte hur orimligt det är?

Någon organisation som har ett medlemskap där det finns ett väldefinierat manifest som medlemmarna bekänner sig till, det är en bra början. Varför skulle jag lita på att ditt eget hemmasnickrade ideal skulle vara något alla feminister bekänner sig till?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Razor: Någon organisation som har ett medlemskap där det finns ett väldefinierat manifest som medlemmarna bekänner sig till, det är en bra början. Varför skulle jag lita på att ditt eget hemmasnickrade ideal skulle vara något alla feminister bekänner sig till?

Alla bekänner sig inte till det, men likhetsfeminister i allmänhet gör det och radikal- och queerfeminister i synnerhet.

Razor: Någon organisation som har ett medlemskap där det finns ett väldefinierat manifest som medlemmarna bekänner sig till, det är en bra början.

Feminism är ingen organisation, utan en ideologi och en rörelse.

Razor: Varför skulle jag lita på att ditt eget hemmasnickrade ideal skulle vara något alla feminister bekänner sig till?

För att det ä'r oerhört mycket bättre än dina förutfattade meningar. Negativ argumentation fungerar liksom inte.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nachac: Alla bekänner sig inte till det, men likhetsfeminister i allmänhet gör det och radikal- och queerfeminister i synnerhet.

Nachac: Feminism är ingen organisation, utan en ideologi och en rörelse.

Nachac: För att det ä'r oerhört mycket bättre än dina förutfattade meningar. Negativ argumentation fungerar liksom inte.

Och därför har du ingen tolkningsrätt framför alla andra inriktningar. Du kan skriva om vad din personliga feminism är för något men inte mer än så.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Razor: Och därför har du ingen tolkningsrätt framför alla andra inriktningar.

Jag talar förstås om likhetsfeminism, skriver till och med i inlägget att jag avser queerfeminism. Särartsfeminism ser könsrollerna som av naturen givna och är inte mycket till allierade i kampen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

hahahah
x-d på det


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nachac: Jag talar förstås om likhetsfeminism, skriver till och med i inlägget att jag avser queerfeminism. Särartsfeminism ser könsrollerna som av naturen givna och är inte mycket till allierade i kampen.

Skriv då inte på forumet att feminismen vill det här eller det där och att feminismen tycker så här eller sådär, skriv istället att likhetsfeminismen gör det annars är det vilseledande. Din version är uppenbarligen inte den enda som existerar.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Razor: Skriv då inte på forumet att feminismen vill det här eller det där och att feminismen tycker så här eller sådär, skriv istället att likhetsfeminismen gör det annars är det vilseledande.

Särartsfeminismen är en marginaliserad rörelse och när man talar om feminism brukar man idag avse likhetsfeminism, men visst, jag ska vara tydligare.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

kretivtanvändarnamn: och sen när kan inte män vara femenister? Jonas Gardell är man och femenist, han är bara en av många exempel.

Jo...

Greken: Jonas Gardell är en halvkönis. En feminin homosexuell man är feminist, tjoho - nu vill alla män vara feminister.

Mycket glad


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

men vad är detta..............


   
SvaraCitera
CLUE
 CLUE

Amen omfg, om du vill ha jämlikhet mellan könen kan du väl stödja rörelsen som stödjer kvinnor eftersom att de har det snäppet sämre i det mesta. Evikvalism är också en grej, om du inte känner för att sätta dig under feministetiketten. Det gör jag, i allafall.


   
SvaraCitera
b1son

låter rimligt. feminism handlar ju för fan inte om jämlikhet utan om frigörande från patriarkatet. däri ingår ekonomiska system som finns på plats för att förtrycka större delen av jordens befolkning. lika lön och att hälften av bolagsstyrelser ska bestå av kvinnor är ju bra osv men det är ju inte feminismens mål.


   
SvaraCitera

Maskulinist? Vilken rolig tråd och namn!


   
SvaraCitera