Aviseringar
Rensa alla

jag dödade en snigel


Ämnesstartare

durga:

jo, insåg att det var svårt att hitta ett bra ställe att citera på då jag bara ville visa att jag led med dig när jag såg den diskussion som chib var på väg att dra in dig i. i sista stycket tänkte jag på att även om jag inte tycker att sådana frågor är helt värdelösa så har det mycket att göra med hur man är lagd för om man orkar förstå dem eller inte. jag vill att mitt tänkande ska gå framåt, hoppa och flyga, inte rota omkring, reda ut inkonsekvenser och skapa rundgång. jag är otålig och har inte den typen av "uppsamlingsmekanism" som det verkar som att chib och iosib använder. tror det gäller dig också efter att du beskrivit detta:

aaahaaaa! tycker inte heller att de är helt värdelösa, men förbi en viss nivå är det trams,  som ja, när man funderar över varför bra känslor är bra i en filosofisk mening... och sånt som "varför är det bra att komma överens?"... Oskyldig besvarar det andra mer i ett annat stycke.

durga: är sammadan. fast är rätt snäll också. upplever du att det hämmar själva tankeprocessen att behöva tänka på hur det du tänker säga kommer att låta för den andre?

nja.. eller det är ju en slippery slope, ska man dra det till sin spets så kan man ju inte ens argumentera med någon.. i viss mån är inga problem dock, även om jag ofta inte tänker på att det jag skriver i diskussioner kan uppfattas..kränkande? tänker att då får det vara kränkande, det är så jag tycker liksom.. det jag uppfattar som sant, kan inte ta ansvar för att folk tar illa upp av sanningen... men jag är samtidigt försiktig när det gäller att yttra mig om andra osv tycker ju att absolut ingen förtjänar att må dåligt för sakens skull... men vill någon diskutera så får den diskutera med mig på riktigt, personen ska ju vara glad att jag inte försöker döda den med en spikklubba för att kunna äta dens potatis...men att vara enormt skyddad är liksom inte skyddat nog tydligen... (detta säger jag fast jag sj är sjukt känslig, eller jag är sjukt känslig för vad jag uppfattar som illvilja, motivet bakom.) fack trams i diskussioner/sökande efter sanning, allt annat är ju redan trams.

durga: du ligger definitivt på samma nivå språkligt som jag själv hamnar i när jag ska försöka förklara sådana tankar muntligt. de är så intuitiva och nästan taktila (hur är något mentalt taktilt?? sry, kan inte beskriva det bätttre) i hur många sinnen och sidospår som kopplas in samtidigt att det är svårt att beskriva dem i linjär form. förstår dig dock bra. håller med.

känner igen det taktila.. tänker i känslor typ? vet inte 😀 tror det kan bero på att väldigt lite av tänkandet är i ord iaf? det är bara skutt mellan en massa koncept.. .rarfiler.. alltså tänker på själva tesen som jag menar är .rar-filens namn och själva innehållet som måste "packas upp" är motiveringen till att jag tror på tesen.. och när man bollar mellan jävligt många sådana filer och packar upp allt på en gång blir det sjukt svårt att förklara vad egentligen menar så att andra kan förstå, om de inte redan tänkt liknande iaf. det blir liksom .rar-filer inuti .rar-filer osv och vissa saker är det sjukt många i, att förklara den "yttersta/översta" för någon som inte håller med om någon grundgrej blir ju omöjligt.. allt hänger ihoooouuup

fast sen vet jag ju inte hur andra tänker osv men det tycks finnas en skillnad i mitt/vårt sätt att tänka, eller så är det "konventionellt tänkande" men typ 2.0 Cool (nu måste jag ritualmördas för att hedra jantegudarna)

durga: är det naturen, historien eller något skenbart "yttre" som ska uppenbara det, eller individers samlade erfarenhet? (inte för att de är olika saker.) om du betraktar så brett du kan fantisera, vad ser ut att vara bra utifrån det du fantiserar om mänskligheten?

tänker väl individers samlade erfarenheter, men spelar nog ingen större roll, är övertygad om att allt kan göras om till matte (precis som för den "del" av universum som inte består av människa) hur allt maximeras i förhållande till varandra osv, sjukt många sjukt krångliga ekvationer men ser absolut ingen anledning till att det inte skulle vara så, allt är ju kemiska reaktioner som svar på stimuli.

durga

du e cool

Attitydinkontinent:
hallå håll käften

hallå vadå varför då åh-hå


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

lemons or fruit: känner igen det taktila.. tänker i känslor typ?

lemons or fruit: det är bara skutt mellan en massa koncept.. .rarfiler..

tänker exakt, exakt likadant och älskar den här liknelsen! har själv försökt beskriva det för andra som thumbnails jag kan överblicka med hjälp av känslor, och om jag väljer att öppna dessa så får jag tillgång till det verbalt konverterbara innehållet, det som går att greppa med förnuftet (eller vad fan det kallas) och inte bara intuition eller känsla. och så kommer det ut som sörja när man försöker förklara innehåll från flera stora filer samtidigt.

fan vad kul.


   
SvaraCitera
Draug

Bered dig på mördarsnigelns hämnd i livet efter detta.


   
SvaraCitera

dålig karma för dig.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

min pappa har en granne som brukar gå runt och leta mördarsniglar i grannskapet på nätterna. iförd morgonrock. blev livrädd när jag såg henne genom fönstret första gången. hon lägger dem i en korg hon har med sig. tror att hon dödar dem men u never know.


   
SvaraCitera
Draug


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

durga: tänker exakt, exakt likadant och älskar den här liknelsen! har själv försökt beskriva det för andra som thumbnails jag kan överblicka med hjälp av känslor, och om jag väljer att öppna dessa så får jag tillgång till det verbalt konverterbara innehållet, det som går att greppa med förnuftet (eller vad fan det kallas) och inte bara intuition eller känsla. och så kommer det ut som sörja när man försöker förklara innehåll från flera stora filer samtidigt.

fan vad kul.

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

*känner sig förstådd*

fan vad kul, ja.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

lemons or fruit:

det var en retorisk fråga (men ja, skada på 100 olika skalor i en enorm väv)
201232913534237768590_sbig.jpg

ey varifrån fick du bilder på mig???


   
SvaraCitera