Aviseringar
Rensa alla

jag har tröttnat på idiotin


videung:

sluta klaga och organisera er. ni är fria att bilda egna partier och om ni inte känner för det så finns det möjlighet att titta åt det utomparlamentariska hållet.

För det första, varför skapa ett nytt parti varje gång man inte håller med om något? Du har inte tänkt att vissa av oss faktiskt inte vill vara politiker, samtidigt som vi faktiskt bryr oss vem som är politiker?

För det andra, utormparlamentarisk politik är trams och helt ineffektivt sålänge det inte handlar om ren lobbying (som däremot tyvärr är tämligen effektivt).


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

k1337oris:

För det första, varför skapa ett nytt parti varje gång man inte håller med om något?

man kan självklart organisera sig i något av de existerande partierna, men då håller man troligen med några av partiets grundvärderingar och har redan gjort sitt val. det är inte de personerna som tråden riktar sig till.

ifall man bara klagar på att det inte finns något bra alternativ (läs: att ingen annan har skapat något bra alternativ åt en) så tycker jag att man borde lyfta på röven och göra något själv istället för att gnälla.

k1337oris:

För det andra, utormparlamentarisk politik är trams och helt ineffektivt sålänge det inte handlar om ren lobbying (som däremot tyvärr är tämligen effektivt).

mm, ingen har någonsin uppnått någon politiskt utanför parlamentsbyggnaderna. fackförbund har aldrig lyckats med något.

dessutom erkänner du ju själv att lobbygrupper når politiska vinster hela tiden, men vad förhindrar folk från att organisera sig i någon sådan?


   
SvaraCitera
bobben

videung:

hjälper kapitalet att snabbt göra sig av med de trygghetssystem vi har

Snabbt förstärka det trygghetssystem vi har, menar du?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

bobben:

Snabbt förstärka det trygghetssystem vi har, menar du?

nej.


   
SvaraCitera

videung:

antingen röstar ni på något av allianspartierna och hjälper kapitalet att snabbt göra sig av med de trygghetssystem vi har, eller så röstar ni på något av de rödgröna partierna och får exakt samma utveckling

Personligen tycker jag inte att en trygghet baserat på en stat och politiker känns särskilt tryggt. De kan ju i princip godtyckligt ändra på min så kallade trygghet hur de vill när de vill. Dessutom kan de ta andra beslut i helt andra frågor som sedan medvetet eller helt oplanerat kraftigt påverkar min trygghet.

Dessutom blir min trygghet då kraftigt beroende av resterande invånare vilket skapar ännu mer otrygghet.

Nej grunden för att jag ska kunna känna en större trygghet vore definitivt att all statlig inblandning i trygghetssystemen avskaffades.

Dessa saker är definitivt en stor anledning till att jag håller på att bygga upp min egen trygghet så att jag oberoende av vad staten, politiker och mina medmänniskor hittar på i framtiden ska kunna klara mig bra.


   
SvaraCitera

videung:

att alliansen attackerar lagen om anställningsskydd

Nu är det ju faktiskt så att M tydligt sagt att de inte tänker ändra på LAS. Däremot så har det ju på universitetsnivå gjorts jämförelser mellan Sverige och Danmark (som helt saknar LAS eller något liknande) som faktiskt visat att Danskarna trots att de inte har någon LAS både känner sig tryggare på sin arbetsplats och att de kan ställa högre krav på sin arbetsgivare. De har dessutom lägre arbetslöshet i Danmark.

Ökad trygghet, möjlighet att ställa högre krav på sin arbetsgivare samt lägre arbetslöshet låter i mina öron inte som minskad trygghet?

videung:

och har höjt a-kassan

Min a-kasseavgift ligger i dag lägre än vad den gjorde 2006.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

videung:

någon riktig positiv förändring är det inte tal om.

Så du är en stor supporter av välfärdssystemet?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Gentlemannen:

trygghet

det är inte vad tråden handlar om. ifall du är intresserad av att diskutera definitionen av trygghet så är du fri att skapa en egen tråd. faktum kvarstår att vi får samma utveckling oberoende av vilka av dagens riksdagspartier som sitter vid makten, oavsett om man anser att de raserar ett bra trygghetssystem eller bygger upp ett bättre, privat, sådant.


   
SvaraCitera

videung:

det är inte vad tråden handlar om. ifall du är intresserad av att diskutera definitionen av trygghet så är du fri att skapa en egen tråd. faktum kvarstår att vi får samma utveckling oberoende av vilka av dagens riksdagspartier som sitter vid makten, oavsett om man anser att de raserar ett bra trygghetssystem eller bygger upp ett bättre

Men då är det ju väldigt relevant för diskussionen om någon skriver att tryggheten minska så måste ju andra debattörer faktiskt få säga i från om de snarare anser att tryggheten kan vara på väg att öka.

Det är det som kallas för att debattera och argumentera för sin åsikt, om du är intresserad av en monolog där du själv får säga hur du anser det är och där ingen ska få ha möjlighet att säga emot dig så är nog inte ett forum rätt plats för dig att vattna dina åsikter på.

Vad tog dina svar på det jag skrev om LAS och om a-kassan vägen? Eller du kanske inte hade några så du valde i stället att ignorera det hela i hopp om att det skulle falla i glömska?


   
SvaraCitera