Norjo:
Har du gått på Jensen, eller är det bara dina fördomar som du vädrar?
Fördomar, i samarbete med en vän som gått där som berättat om det flummiga i personlig utveckling och ledarskap de envisas med där. Och så lite surt sa räven: varför måste alla elever på alla andra gymnasieskolor gå heldagar när de på Jensen bara behöver gå halva, och dessutom får betyg på samma premisser som övriga?
Violine:
För oss som failade gymnasiet. :/ Det klassas som komvux men de kallar det vuxengymnasium så då gör jag det också. ^_^
ahaaa..
UnclePadda:
. Och så lite surt sa räven: varför måste alla elever på alla andra gymnasieskolor gå heldagar när de på Jensen bara behöver gå halva, och dessutom får betyg på samma premisser som övriga?
För att det är så era skolor valt att lägga upp det. Jensen uppfyller det antal timmar som behövs enligt skolverket. Elever på studieförberedande program skall ha 2 180 schemalagda klocktimmar undervisning under sina tre gymnasieår. Det blir drygt 4 timmar per dag. Bara för att antalet timmar inte är lika stort betyder det inte att antalet lektioner är mindre än på andra skolor. På en kompis gymnasium går de klockan 8-15 men har lika många timmar som vi har. Så dina påståenden om att vi skulle läsa mycket mindre än andra skolor stämmer inte. Vi är kortare tid i skolan, men använder tiden mer effektivt. Det tycker jag är bra eftersom jag lär mig snabbare själv, och får därför ut mycket mer av mina dagar med 4-5 timmar effektiv skola och sedan läxor hemma. Du verkar mest bitter om jag ska vara ärlig.
Ledarskap och personlig utveckling kan man väl anse vara flummigt, och jag håller med till viss del måste jag säga. Men det betyder inte att alla elever är "notoriskt skoltrötta diplomatbarn som hellre vill dricka chailatte".
Sedan läser vi vissa kurser på ett halvår som andra läser på ett år också, och därför är vissa kurser mer intensiva än på andra skolor. Istället för att läsa t.ex 10 kurser över ett år så läser vi några få ämnen mer koncentrerat. T.ex fem ämnen på hösten och fem på våren. Vi i Natur läser Matematik A på hösten i ettan, och sedan läser vi Matematik B på våren. Vi börjar även med Matematik C i slutet av våren i ettan.
Så bara för att systemet är annorlunda betyder det inte att alla slackar och att vi knappt studerar.
Norjo:
Men det betyder inte att alla elever är "notoriskt skoltrötta diplomatbarn som hellre vill dricka chailatte".
Det är sannolikt för att man läser om, hmm, bloggprofiler av många slag som går Jensen. Men visst, till syvene och sist är det den individuella eleven som avgör hur mycket eller lite han lär sig, så visst har du rätt i att det säkert finns ambition även på Jensen.
Tråden låst på grund av inaktivitet