Aviseringar
Rensa alla

Kan man vara fet och hälsosam? Ska samhället acceptera fetma?


b1son

Nachac: Detta är ju dock en värdelös bantningsmetod.

öh vad finns det för bantningsmetoder då. det är oerhört svårt att sluta äta när man fortfarande är hungrig - hos feta är hungerskänslorna inte likadana som hos normalviktiga, och bl a har man resistens mot mättnadshormoner. självdisciplinen som man säger krävs för att gå ner i vikt innebär ju för det mesta just att man inte får lov att äta sig mätt/ohungrig?


   
SvaraCitera

ja, man kan vara fet och hälsosam och ja, samhället ska "acceptera" fetma, som i att det inte ska bedrivas medial hetsjakt på tjockisar även om dessa råkar kräva medicinsk vård eller utgör ett tjockt och oangenämt element ut i din tillvaro. jag hade varit jävligt glad om man över huvud taget slutade uppmärksamma den bisarra sortens hälsa som människor verkar eftersträva idag. det enda problemet jag har med fat acceptance movement är att den attraherar människor som är väldigt dåliga på att tänka kring och argumentera för sina åsikter eftersom deras omdöme är grumlat av känslor, men det är något som beror på hur illa man behandlar den här gruppen och inte på medlemmarnas kroppssammansättning.


   
SvaraCitera

böghög: öh vad finns det för bantningsmetoder då. det är oerhört svårt att sluta äta när man fortfarande är hungrig - hos feta är hungerskänslorna inte likadana som hos normalviktiga, och bl a har man resistens mot mättnadshormoner. självdisciplinen som man säger krävs för att gå ner i vikt innebär ju för det mesta just att man inte får lov att äta sig mätt/ohungrig?

Träna desto mer. Det som bränner mest kalorier är en kombination av kondition och -styrketräning. Blir man vältränad på köpet också. Svält är alltid en dålig strategi.


   
SvaraCitera
b1son

Nachac: Träna desto mer. Det som bränner mest kalorier är en kombination av kondition och -styrketräning. Blir man vältränad på köpet också. Svält är alltid en dålig strategi.

har du gått ner från att vara överviktig eller fet till att bli normalviktig och hållt vikten borta i över fem år med hjälp av det?


   
SvaraCitera

böghög: har du gått ner från att vara överviktig eller fet till att bli normalviktig och hållt vikten borta i över fem år med hjälp av det?

Nej, jag har aldrig varit tjock och får därför inte uttala mig.


   
SvaraCitera

Beror på hur hälsosam definieras. Tex tror jag att Edward Blom kommer dö lyckligare än Anna skipper.


   
SvaraCitera

Hur kan det vara hälsosamt att vara överviktig? :s eller underviktig? :s 


   
SvaraCitera

Sedan får man ju beakta att det är skillnad på fetma och fetma. I USA, till exempel, är det ju billigare med läsk och donkmat än vatten och nyttig dylik, vilket gör det till en klassfråga.


   
SvaraCitera