Samt soppor i förpackningar och såser? efter att utgångsdatum gått ut...
jag menar det är ju torrvaror... eller?
japp hehe men tror inte det är så farligt att äta dem :p
salt, socker och kryddor ska hållas torrt, svalt, lufttätt och mörkt, då överlever de rätt länge. påssoppa innehåller i regel mer än "kryddor", så där gäller inte samma sak, riktigt.
tar ett tag.
tror risken är större att nån liten mask borrar sig in i förpackningen och gosar till sig lite därinne först, än att innehållet börjar bli dåligt
(om du förvarat det à la Leijonsparf's vis)
kachin:
tror risken är större att nån liten mask borrar sig in i förpackningen och gosar till sig lite därinne först, än att innehållet börjar bli dåligt
(om du förvarat det à la Leijonsparf's vis)
om inte luft kommer in så tror jag inte heller att maskar kommer in. faktiskt.
åt varma koppen som gick ut 2002 för nån månad sen
den var god
Leijonsparf:
om inte luft kommer in så tror jag inte heller att maskar kommer in. faktiskt.
joohoo. om det är en tunn förpackning. men du kanske har pansarförpackningar, lägger ner dem i ett hål och gjuter betong över varje gång du använt dem. ![[smile]](/img/smilies/smile.gif)
Beror som sagt på förvaring. Kryddor kan tappa en del smak om de inte förvaras bra, men så länge det inte kommer i kontakt med fukt så är det okej att äta.
kachin:
joohoo. om det är en tunn förpackning. men du kanske har pansarförpackningar, lägger ner dem i ett hål och gjuter betong över varje gång du använt dem.
i regel inte, men glas- eller metallburkar är rätt inbrottssäkra när hotbilden består främst av skadedjur.
enhimmelskdrog:
åt varma koppen som gick ut 2002 för nån månad sen
den var god
Det var väl inget, jag åt den för en vecka sedan.
Leijonsparf:
i regel inte, men glas- eller metallburkar är rätt inbrottssäkra när hotbilden består främst av skadedjur.
okej. det är sant i och för sig. men jag kan tänka mig att små kryp kan bita sig igenom exempelvis påsarna man köper socker i.