Aviseringar
Rensa alla

Katolik börjar gråta framför åskådare


Ämnesstartare

Det är ingen idé att diskutera med Storchen. Han har själv sagt till mig att han trollar.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Patrick:
Det är ingen idé att diskutera med Storchen. Han har själv sagt till mig att han trollar.

Stämmer det så förklarar det ju sannerligen en hel del. Kanske är Storchen enbart en satirisk version av den typiske okunnige vänsterdebattören som Storchen dagligen ägnar sig att göra narr åt. Kanske stödjer i själva verket Storchen SD och är bara ute efter att förlöjliga och göra narr av SD-motståndare. Skulle detta vara fallet så kan man verkligen säga att Storchen lyckats. Hatten av. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jaa


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Patrick: Men om hon vet att gud existerar,

Patrick: Varför ger hon inte istället BEVIS


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Varför skrev du ett inlägg som du sedan raderade, Marshall Matters? Och vad var det för inlägg?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Patrick: Men om hon vet att gud existerar

Patrick: Varför ger hon inte istället BEVIS

Din gammel gammel gammel gammel gammel gammel gammel gammel osv morföräldrar  existerar inte, dom finns inte, jag vill att du ska göra som ovan bevisa det, ja tvivlar på att du kan bevisa det, det enda sättet du kan bevisa det är att du lever ! Samma sak med Gud, dom kan inte bevisa det mer än att dom finns, dessutom så finns det vetenskapliga slutsatser i koranen som var omöjligt att veta på den tiden!

Patrick: Bevis innebär deduktion, alltså formella logiska system som får en slutsats utifrån en given premiss. Man ska inte blanda ihop bevis med det man kallar evidens. I matematisk och logisk bevisföring är kunskapen helt absolut. Kunskapen om jorden är rund eller om evolutionsteorin är inte absolut. Den baseras på evidens, alltså en koherent teori, observation och empiri.

Om jag har en vi säger om jag är läkare och ja ska göra nånting som jag inte har tillåtelse till, då frågar jag överläkaren eller vem ja frågar, överläkaren isin tur måste fråga nån över den, skulle det hålla på föralltid skulle läkaren kunna göra det han skulle göra från början? Nån skapare
Samma sak med universum, skulle det kunna existera om det inte fanns nån början? 

offtopic ja vet, men jag tror det här handlar om gudsexistens, jag tror inte på gudsexistens, men jag ser saken från ett annat perspektiv


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Patrick:
Varför skrev du ett inlägg som du sedan raderade, Marshall Matters? Och vad var det för inlägg?

Jag citera dig bara och kom åt skicka 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Buddah:
På samma ämne så kan jag även rekommendera denna:

Innehåller videon verbala käftsmällar?!?!!!??!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Fkpaw: Innehåller videon verbala käftsmällar?!?!!!??!

Den innehåller ca. "SCIENCE BITCH" och kreationistisk idioti. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Buddah:

Den innehåller ca. "SCIENCE BITCH" och kreationistisk idioti. 

mu hahahahaahah


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Marshall Mathers: Din gammel gammel gammel gammel gammel gammel gammel gammel osv morföräldrar  existerar inte, dom finns inte, jag vill att du ska göra som ovan bevisa det, ja tvivlar på att du kan bevisa det, det enda sättet du kan bevisa det är att du lever ! Samma sak med Gud, dom kan inte bevisa det mer än att dom finns, dessutom så finns det vetenskapliga slutsatser i koranen som var omöjligt att veta på den tiden!

Till att börja med talar vi om två stycken olika entiteter. 

Den ena entiteten är en fysisk entitet (min släktning) och den andra entiteten är en icke fysisk och osynlig entitet. Oavsett hur jag gör, kan jag aldrig finna ett fysiskt bevis för att något som är osynligt och icke fysiskt existerar. I det ena exemplet letar jag efter en nål i en höstack, och i det andra exemplet letar jag efter en osynlig och icke fysisk nål i universum.

För det andra kan vi aldrig ’’bevisa’’ någonting. Bevis används egentligen bara inom matematik. Det finns exempelvis inget bevis för att jorden är rund, det finns bara det inom vetenskapen som kallas ’’belägg’’, alltså något som talar för att jorden är rund.  Det är omöjligt att bevisa att något är 100% sant vi kan enbart finna goda anledningar för att något är sant eller falskt.

Men med ditt exempel, så kan jag ge ett logiskt och sannolikt resonemang. Jag kan observera att alla människor har en mor och far. Om alla människor har en mor och far, har även jag en mor och far eftersom att jag är en människa. Det innebär även att mina föräldrar har en mor och far eftersom att dom också är människor. Detsamma fortsätter bakåt i historien. Därför är det rimligt och mycket sannolikt att min gammel gammel gammel gammel gammel gammel gammel gammel morföräldrer existerarde.

Jag kan även ge fysiska belägg och observerbara belägg, även om det är mycket svårare. Jag kan använda släktforskning för att ge belägg för att de har existerat. Jag kan om jag har tur också finna deras grav. Om jag släktforskar och finner ett par som enligt historien är mina föräldrar, så kan jag praktiskt sätt jämföra deras DNA med mitt om jag hittar dem. Om resultatet visar att vi är nära släkt kan man dra slutsatsen att de med största sannolikhet inte uppstod av en slump.

En fjärde invädning jag kan göra, är att fråga vad du menar med ’’existera’’. I praktiken som existerar knappast min gammel gammel gammel gammel gammel gammel gammel gammel morföräldrar, utan de är med största sannolikhet enbart ett stycke jord, med några benrester runt sig. Men även vid en tidpunkt då de inte är något mer än jord, så har jag ingen anledning att påstå att de inte har existerat.

Jag kan inte använda samma resonemang med gud, och som jag sa tidigare är det helt jävla meningslöst att försöka ge belägg för något som är icke fysiskt, osynligt, och existerar utanför tid och rum.

Marshall Mathers: Om jag har en vi säger om jag är läkare och ja ska göra nånting som jag inte har tillåtelse till, då frågar jag överläkaren eller vem ja frågar, överläkaren isin tur måste fråga nån över den, skulle det hålla på föralltid skulle läkaren kunna göra det han skulle göra från början? Nån skapare

Jag förstår inte frågan, och inte slutsatsen heller.

Marshall Mathers: Samma sak med universum, skulle det kunna existera om det inte fanns nån början?

Det finns vetenskapliga förklaringar till hur universum har uppkommit, det vill säga inte enbart teorier, utan terorier som baseras på det som går att observera. att använda gud som skapare, ställer en till fråga, och det är vem som skapade gud, vad gud är, och dylikt, och det har inte teister något belägg för heller.

Bibelns skapelseberättelse är också ett exempel på en värdelös skitteori. Den baseras inte på logiska och sannolika slutsatser, och fysiska bevis, utan på tro. Evolutionsteorin däremot baseras på massvis med fysiska belägg.


   
SvaraCitera