Aviseringar
Rensa alla

Klarar inte av min syster


Ämnesstartare

Jag har ett ganska bra liv för de mesta. Men så fort min syster kommer in i bilden mår jag jöttedåligt. Hon är bortskämd, har igen respekt för varken mig eller vår mamma. Hon skiter i allt och de ör okej för efter ett tag är hon förlåten. Hon behöver inte ta något ansvar varav jag agerar som extrahjälp hemma trots att jag är två år yngre. För några år sedan förstörde min syster så mycket i vår familj. Hon ljög och gjorde massa dumt som att röka etc. De tärde verkligen på mig den tiden. Kortfattat 'försvann' jag ur världen och levde i böcker, min syster flytta till vår pappa och jag pratade inte med henne på månader. Idag är hon ständigt avundsjuk på mig och försöker härma allt jag gör. Hon har gjort flera dumma saker mot mig som att ex. Kallat mig tjock och nedvärderat mitt skolarbete trots att ja ligger på en A nivå och hon en knappt D. 

Sedan tar mamma hennes parti för att jag är mer en lida i tystnad person för att jag inte vill störa mamma med mer än vad hon behöver handskas med min syster. Min syster är också väldigt uppmärksamhets kåt. Nu är hon tydligen "deprimerad" och springer runt och säger till alla att hon har en "sjukdom". Men varken jag eller min pappa tror helt 100% på henne då de är ganska genomskinligt. Jag vet inte vad jag ska göra? Detta förstör både min o min systers relation, mitt liv och min och min mammas relation eftersom alla vöra bråk handlar om att jag inte klarar av min syster. Snölla hjälp! Jag har ingen aning om vand jag ska Göra för att stå ut. 


   
Citera

Ta en kaffe...titta tillsammans på solnedgången med din syster....sen skjut henne i bakhuvudet.....eller så kan nån annam ge ett bättre tips x)


   
SvaraCitera

Tror det bästa du kan göra är att ni sätter er och pratar, berätta hur du känner. Din syster kanske beter sig så här för att hon egentligen mår dåligt? Jag vet inte, är inte så bra på tips men hoppas allt löser sig!


   
SvaraCitera

Du borde verkligen komma på en bra konversation och sedan ta upp det med dina föräldrar eller någon kurator som kan ta upp det med dina föräldrar. Det du berättar låter bedrövligt! Och dina föräldrar måste skämmas för det dom gör! Säger inte dina föräldrar till din syster när hon är taskig mot dig? För om det inte gör det, prata med kuratorn. Om dina föräldrar inte gör någonting så är det rent äckligt. Sedan vet jag inte heller hur mycket kontroll de har men ja,
I wish for the best skies for you.


   
SvaraCitera