Tänkte starta en tråd för alla Kött-, Fisk- o Fågelälskare.
Här kan vi posta bilder på läckra kötträtter o även posta smaskiga recept.
Först ut lägger jag ut en bild på en nyskuren entrecote. Visst ser den saftig o god ut? ...
Sluta försök provocera alla vegmänniskorna, det är bara patetiskt.
Du äter kött - bra kul för dig, ät på.
Ryggbiff!
TheSpookyMan:
Först ut lägger jag ut en bild på en nyskuren entrecote. Visst ser den saftig o god ut? ...
Den ser skit äcklig ut, helt rå ju. *kräk smiley*
Kött fifaaan 😉
1,5 kg älgkött, fryst benfritt, eller nötkött eller hjortkött Kryddad saltlag
1 l vatten
1 dl salt
1 tsk socker
0,5 tsk svartpeppar, krossad
1 st lagerblad
15 st enbär
1. Lägg det frysta köttet otinat i en ugnssäker form eller stekpanna. (Flera köttbitar kan läggas i ungslångpanna och stekas samtidigt.) Sätt in köttet i nedre delen av ugnen och sätt på 75 graders ugnsvärme. Stick in en köttermometer när köttet tinat efter 2-3 timmar. Spetsen på termometern ska placeras mitt i den tjockaste delen. Låt köttet stå i ugnen 10-12 timmar.
När termometern visar 60 ° C är köttet rött inuti, vid 70 °C är det rosa och vid 75 °C helt genomstekt.
2. Koka lagen 3-4 min. Låt den svalna lite. Lägg det varma köttet i en bunke eller rymlig fryspåse. Häll över lagen, som ska täcka köttet. Låt det svalna lite, täck över och ställ det kallt ca 5 timmar.
3. Tag upp köttet och förvara det utan lag.
Skär köttet i tunna skivor.
4. Servera med potatisgratäng eller potatissallad
Jag älskar kött, medium rare oMG, fast den där så fan asäcklig ut
isola:
Sluta försök provocera alla vegmänniskorna, det är bara patetiskt.
Du äter kött - bra kul för dig, ät på.
Forumet heter Mat och Dryck o mig veterligen ingår väl kött-, fisk- o fågel i mat o Dryck.
ennie:
bild
Mums
uppskattar inte denna fula tråd... du förstör världen din fanskap...
kobe-beef är så jävla gott
as gött med kött